Buiten is het 21 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 97.652 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
102reacties

Cor van der Burgt van de VVD stelde vandaag schriftelijke vragen aan B&W over de agressie van asociale hanggroep in ’t Haagje waarover onze collega’s van de krant sinds gisteravond schrijven. Hieronder zijn 4 raadsvragen (Questions) voorafgegaan door zijn inleiding. Zodra de antwoorden (Answers) van B&W bekend zijn, plaatsen we die (zoals altijd) ook in zijn geheel in de reacties hieronder.

Op 5 juni jl. stelde de VVD-fractie vragen over de agressie tegen de politie. Sinds gisteravond zijn we opgeschrikt door nieuwe berichten over een groep rondhangende mannen die Helmond-West terroriseert. In het verleden was er in deze wijk ook al sprake van agressie tegen buurtbewoners. In het artikel van het ED van vanochtend wordt gesuggereerd dat deze nieuwe problemen zich al anderhalf jaar voordoen. Wat wij ten zeerste betreuren is dat bij de voorjaarsnota hierover niets is medegedeeld maar dat er enkel over de positieve trend is gesproken. Wat ons grote zorgen baart, is dat de groep die er voor zorgt dat buurtbewoners uit deze wijk zich niet meer veilig voelen, bestaat uit twintigers en dertigers. Dit maakt het extra treurig.
Wij hebben daarom de volgende vragen:

 1. Waarom zijn wij niet volledig geïnformeerd?
 2. Waarom is er niet eerder ingegrepen?
 3. Hoe gaat het college deze groep van volwassenen in beeld brengen en aanpakken?
 4. Wat is er door de straathoekwerkers het laatste anderhalf jaar hierover gerapporteerd?

In de reacties hieronder staan updates.

102 reacties:

De gemeente/ politie en andere wetsdienaren / ambtenaren durven niks schijterds

Beantwoorden
Emmanuel Vini Vidi Vici

Niks hoe en waarom!Direct keihard ingrijpen( voorgoed)

Beantwoorden
Jacco van Nimwegen

Update 1:
Burgemeester Elly Blanksma laat woensdag een flexibele camera ophangen in de Haaglaan. Waarschijnlijk vaardigt zij nog deze week gebiedsverboden uit tegen de grootste overlastveroorzakers in die straat.

Beantwoorden

Maatregels zijn véél te soft voor die gasten. En dat weten ze maar al te goed!
Pappen en nathouden. Gewoon een samenscholingsverbod instellen.
Ze weten maar al te goed dat er niet hard wordt ingegrepen en mocht er toch ingegrepen worden, dan verplaatsen ze zich gewoon naar een andere plek en zijn andere mensen er de dupe van!

Beantwoorden

Komt dat het allemaal nederlanders zijn en daar durven ze hier in nl niks tegen… die zijn blijkbaar heilig ofzo

Beantwoorden

Weet nu al dat ze zich gaan verplaatsen er wordt teveel gepamperd.
Denk dat we het probleem zelf maar moeten gaan oplossen!!

Beantwoorden
En daarom niet op de linkse elite g

Wa waren ze vruuger dan toch blij mi ons doar op d’n hoek . . . .

Beantwoorden

Haaglander: vroeger blijkt niet de dag van vandaag te zijn.

Er waren in de begin jaren zeventig meer plekken in onze stad waar grote groepen jongeren bijeen stonden met of zonder hun brommers.Ik noem maar een plek: hoek Jan Stevensstraat, Heistraat. Soms een minder grote groep, soms een héél grote groep.

Ik kan me niet herinneren dat er van de buurt opmerkingen kwamen. En als dat al was, dan maar minimaal. Als groep maakten wij ook geen opmerkingen tegen voorbijgangers. Nou ja, soms. Maar dan in bedekte termen. En er waren geen alcohol of drugs aanwezig. Gewoon een groep jongeren en nozems, die gezellig wat stond te ouwehoeren. Politie hoefde nooit op te treden. Kan me nauwelijks herinneren dat de politie ooit eens kwam kijken!

Beantwoorden

Update 2:
Vandaag besteedde de Telegraaf een hele pagina aan deze agressie:

De online versie van dit bericht op hun website.

Beantwoorden

En ook hier weer:

Ziehier het gevolg van 30+ jaar wanbeleid en bewust ogen sluiten voor problemen, mensen kunnen wel mekkeren maar we hebben er zelf op gestemd (voor zover dat eerlijk gaat met de uitslag), althans de meerderheid.
Zolang de politie niet gemachtigd wordt om met scherp te schieten (er is echt geen andere manier mijns inziens) gaat het alleen maar erger, nog erger, erger dan hel worden. Ik had 20 jaar geleden al voorspeld dat deze zooi eraan zat te komen, daar hoef je geen geleerde voor te zijn.
Dus politie, eerst schieten en dan pas vragen stellen, maar dat is ook een utopie.
Nederland heb ik reeds opgegeven, te veel meningen, te slechte politica, te veel zieligheid, te veel regels, te soft en ga zo maar door…..

Beantwoorden

Die gasten hebben gewoon niks te doen.. logisch dat ze gaan vervelen.. Ik woon al jaren in t Haagje.. en heb eigenlijk nooit last van hun. Ik voel me hier niet onveilig.. Al jaren is de gemeente het gevolg van de verveling aan het aanpakken in plaats van de oorzaak.. Ik zou best met die jongens en de gemeente aan tafel willen gaan zitten om een echte oplossing te vinden.

Beantwoorden

ze maken maar een hangplek op het industrieterrein richting sluis 9 ..vlak langs het kanaal..kunnen ze zich ook op tijd afkoelen ..
in de stad en omg lekker rustig..
daar is plaats genoeg ..niet vergeten wat hekken er om heen te zetten !
beetje bij elkaar houden..

Beantwoorden

Geen last van

Beantwoorden

Helemaal geen last van

Beantwoorden
Selina van Lierop

Het is al 60 jaar zo maar nu een paar marokaanse jongeren en de wereld staat op z’n kop
Die mensen uit ze kloosterweide zeiken al 60 jaar dat ze bij hun voor de deur maar betonblokken neer zetten maar dan wel 10 meter hoog ????

Beantwoorden
Wim van de Linden

tja de wegkijk bestuurders van de gemeente Helmond stellen weer eens vragen over de problemen die er al jaren bestaan in Helmond.

Hoe zit het met de vragen over de rellen in de Willemprinzenstraat 2e pinksterdag j.l. ?

Nee Bestuurlijk Helmond zit al jaren in een wegkijk modus terwijl de bewoners door onze kansparels constant worden getreiterd, bedreigd, bestolen en ga zo maar door.

oja dit heeft natuurlijk niets met islam te maken.

Beantwoorden

GeenStijl ook al…..

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2017/06/hhhh.html#comments

🙂 We worden weer beroemd….

Beantwoorden

“Dat de bewoners zich niet aanstellen, blijkt als een fotograaf zich voor een beeldverslag meldt aan de Haaglaan. Hij is nog niet uit zijn auto gestapt of hij wordt belaagd door hangvolk. Ze lopen op hem af, intimideren hem, blokkeren de fotograaf de weg en leggen zijn kenteken vast met hun camera. Ook wordt hij bedreigd, tot hij rennend de straat verlaat.”

Niet normaal meer wat de Nederlandse pers en daar hoort de Telegraaf ook bij 😉 in eigen land voortaan te verduren heeft!!

Angelique die voor het CDA in de gemeenteraad zit had nog een ideetje:

Beantwoorden

@Jan de Vries op dinsdag 20 juni 2017 om 16:21:

JAAAAA, dat zou een stunt zijn, DAT zal ze leren de schavuiten…..

CDA, diepe zucht…..

Beantwoorden

In Amsterdam worden dagelijks mensen dood geschoten maar neeeee over Amsterdam geen kwaad woord want dan blijven de toeristen weg Hetzelfde in Rotterdam, ga daar over schrijven Telegraaf en laat ons met rust, fijn wonen in Helmond geen probleem…..

Beantwoorden

Kwelgeesten haha

Beantwoorden

stel; 10 mensen klagen over iets maakt niet uit wat.
Wat heeft het dan voor zin om met iets te komen als” ja maar ik heb nergens last van” .?
Dat soort mensen, met dat soort insteek en meningen; die zijn knettergek.

Beantwoorden

Doodsbang wat een aanstellers zeg

Beantwoorden
Afaf Afaf Elmoussaoui

@Bea Maas op dinsdag 20 juni 2017 om 17:56:

Gister een hele pagina in het E.D. en volgens dat artikel is het in het Haagje echt niet fijn wonen. Mensen zijn bang om naar buiten te komen.

Beantwoorden

Update 3:
PowNed: Niks aan het handje in ’t Helmonds Haagje

Beantwoorden

Whahaha het staat echt in de krant: de ‘hel’ van Helmond ????????

Beantwoorden

Jammer dat bijna iedereen zijn kop in het zand steekt. Op sommige plekken is er overlast en worden mensen geïntimideerd. Maar goed lezen, die plekken maken niet het haagje, maar moet wel worden aangepakt. Ik woon met heel veel plezier al 30 jaar in het haagje, maar blijf wel realistisch.

Beantwoorden

Groter podium geven nog! Komt het vanzelf goed ;)!

Beantwoorden

Trieste lui van PowNed

Beantwoorden

OK dit kan echt niet door de beugel en is onacceptabel dat de media dit zo opblaast als of we een terroristische organisatie zijn!!! Flikker toch een eind op met jullie bullshit!! En dat alleen omdat een paar van die “kakkers’ (Late we ze ook maar een stempel geven want dat doen ze ook bij ons) uit de kloosterweide die niet eens in die straat wonen zitten bitche alsof hun leven dr van af hangt . Get the fuck outa here !!!! vertel voor en x de waarheid en stop aub met dat haatzaaierij mensen !!!

Beantwoorden

Overal in elke wijk is er wat..Ook in de Rijpelberg lees ik..En in elke stad..Maar zo opgeblazen in de telegraaf…overdreven Media leugens..Mensen geloof de telegraaf niet en koop geen sensatie krant

Beantwoorden

@Marij Verhoeven op dinsdag 20 juni 2017 om 19:09:

Er is overal wel zo’n wijk waar altijd hommeles is l,dat opgeteld samen met dat slappe Nederlandse beleid???

Beantwoorden

Ik hou van mijn Helmond!!!!

Beantwoorden

De mensen die dit hier bagatelliseren zijn waarschijnlijk van hetzelfde pak een laken. Als je een straat verder woont in dezelfde wijk heb je er waarschijnlijk geen last van maar je moet als buren solidair zijn met elkaar en voor elkaar opkomen. De haagse bevolking moet Helmond verdedigen en een app-groep aanmaken en gezamelijk de straat opgaan en niet praten en gewoon direct intimideren om op te flikkeren!

Beantwoorden

Van hetzelfde laken een pak

Beantwoorden

Een paar van die mocro’s die te veel gangster films hebben gekeken….. moeten we daar bang van worden? Stel domme loser zijn het. Diplomaloze onbenullen die zich vervelen omdat ze te lamlendig zijn om een eerlijke baan te zoeken.

Beantwoorden

Update 4:
Net als PowNed (update 3) ging ook het tv-programma Hart van Nederland langs met camera. Zij laten 2 buurtbewoonsters en burgemeester Elly Blanksma aan het woord.
Het is hier juist een hele sociale wijk. Het wordt allemaal opgeblazen, er is hier niks aan de hand. Dat zegt de ene bewoonster die al haar hele leven in ’t Haagje woont. “Luister, ge kent nergens bitter wonen als in ’t Haagje. Dur zijn de mensen er nog vur elkaar.”

Beantwoorden

Niks mis met ’t Haagje. Uitzonderingen daargelaten.

Beantwoorden

allemaal de schuld van de gemeente en de woningbouw ut haagje is altijd een grote familie geweest ik kwam der ger maar door die nieuwbouw en al die renovaties hebben ze daar al die families als een zooi honden uit elkaar getrokken en door heel helmond heen gezet en dan douwe ze der allemaal mensen terug die niks gewent zin

Beantwoorden

Wij woonden er super graag moesten helaas weg vanwege sloop van ons huis anders waren wij niet weg gegaan missen het nog steeds

Beantwoorden

Wat is het Eindhovens Dagblad de zaak weer op aan het naaien. Bah bah!!
Ja, die mensen (krantenabonnees?) die zij gesproken hebben zullen best klachten hebben, maar hoor en wederhoor doen de krantenjongens in Eindhoven blijkbaar niet. Zouden die vrouwen en die vent uit ’t Haagje van die video’s nou echt niet gevonden kunnen worden door die Eindhovense krantenjongens om ze te interviewen?? De twee televisiezenders van boven de rivieren wisten ze toch ook te vinden?? Bah bah!!
Of komen die meningen niet zo goed uit voor hun verhaaltje. Misschien nog wel erger: de hele Helmondse politiek loopt weer achter ze aan en vertelt in de krant hoe vreselijk ze het vinden en dat er na dat verhaal in de krant hard moet worden ingegrepen in ’t Haagje. Bah bah!!
Ik zei een keer tegen zo’n journalist dat een paar feiten niet klopte in een artikel een paar dagen eerder en dat dat toch even rechtgezet moest worden in het Eindhovens Dagblad. Zijn antwoord: nee meneer daar ging het bij zo’n artikel niet over, wij willen verhalen vertellen want die lezen de lezers graag. Voor mij was dat gesprek toen geëindigd, hoewel hij nog doorlulde. Verhalen vertellen ze ja, fantasieverhalen. Bah bah!!
Dat ging in de tijd van het Helmonds Dagblad toch anders, zei mijn vrouw die ik dit voorlas droog. Klopt!! Die wilde ik toen nog wel eens bellen en daar werd iets mee gedaan.

Beantwoorden

Jankersssss t Haagje blie t Haagje!

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 20 juni 2017 om 12:33:

Zucht. Ik wil niet bagataliseren, maar de telvaag? Wie leest die flutkrant?

Beantwoorden

Real live soap in t’haagje? Kunnen ze zelf zien dat het meevalt Maar de media heeft nu eenmaal nieuws nodig……

Beantwoorden

als je er last van hebt lekker verhuizen dan mauwers zitten er overal kennen nergens meer tegen en niks hebben van elkaar wordt van een mug een olifant gemaakt bah bah

Beantwoorden
Sabrina Fautngiljanan

die allemaal zeggen hier is niks aan de hand steken hun kop in ’t zand,

Beantwoorden

@Patricia Pekşen op woensdag 21 juni 2017 om 00:31:

Zo is het Patricia

Beantwoorden

Zelfs Donald Trump is de problemen in ’t Haagje nu beu. 😉
http://ermaggezongenworden.nl/?p=11015

Beantwoorden

Maarre, als er niks aan de hand is, is dat verhaal van die fotograaf, het dealen en het uitschelden van mensen dan ook helemaal niet waar? Want zelfs als er ook nog maar de helft van klopt is het genoeg reden om in te grijpen.

Beantwoorden

Zo.. en nu staat er sinds vanochtend een camera…. en nu willen de bewoners hem alweer weg hebben, aangezien ze daarmee ook naar binnen kunnen kijken. ???? tsja.. logica van de gemeente..

Beantwoorden

Sommigen zijn niet pluis die daar wonen dat is een feit

Beantwoorden

@natasja op woensdag 21 juni 2017 om 12:17:

Waar precies in de Haaglaan staat die camera van de gemeente?
Als jij (of iemand anders) daar foto’s of een filmpje van wil maken en mailen, ons mailadres is [email protected] Dan zetten wij dat beeldmateriaal met of zonder naamsvermelding (net hoe jij het wil) er hieronder bij.

Beantwoorden

En die zitten overal die nie PLUIS zijn nie alleen in t haagje pfff

Beantwoorden
Patricia van de Voort

De mensen die klagen hebben er zelf voor gekozen een huis te accepteren in het haagje.. dan weten ze dat ze in een volksbuurt komen.. en iedereen weet hoe het in een volksbuurt is… lang leve de lol… en als ge deh nie gewend bent moete ergens anders gaan wonen ik heb niks tegen het haagje.. mensen die het wel hebbe toedels houde en bedankt en als ge rust wil ga na de oranjebuurt of hutje op de hei

Beantwoorden
Suzanne Verstegen

Echt een probleem die .Marokkanen intimideren en schelden doen ze het liefste. De verkeerde mensen worden geintervieuwd nl de ouders of kenissen tuurlijk is er niets aan de hand dan.

Beantwoorden
En daarom niet op de linkse elite g

Wij zouden dat zelf wel regelen opflikkeren met die grote neuzen en neem die paar blanke meelopers maar mee, wij zijn er zoooooo klaar mee!!!

Beantwoorden
En daarom niet op de linkse elite g

Update 5:
PowNed ging vanmiddag nog een keer langs in ’t Haagje

De PowNed-verslaggever zou daarbij geslagen en/of bedreigd te zijn hetgeen te zien zou zijn geweest via de vanochtend opgehangen camera. De verdachte daarvan werd door de politie aangehouden.

Beantwoorden

Stoere jongen op het einde.
Mooi dat ie nog even in beeld genomen is. Dat ie werk gaat zoeken! De lamlul.

Beantwoorden

Wan drama word er over gemaakt .

Beantwoorden
Wilhelmien van Schijndel

Willy woont helemaal aan de andere kant van het haagje

Beantwoorden

Zijn gewoon allemaal van die lastige jong

Beantwoorden
Martien van Schijndel

” ik kom ok nie boiten ” nee da klopt want ge staat mi oe scootmobiel in de keuken of wa ??

Beantwoorden

@gewoon gezellig
Over de buurtcoaches in helmond west.

http://www.eenvandaag.nl/justitie/37538/project_met_marokkanen_gemeenten_mislukt

Beantwoorden

Ik heb er geen medelijden mee. Die lopen de ellende zelf achterna

Beantwoorden

Ze kunnen er beter een zwembad neer zetten in plaats van die beton blokken.

Beantwoorden

Beantwoorden

Update 6:
Helmonder (31) opgepakt na slaan verslaggever PowNed
Aan het eind van de woensdagmiddag hield de politie een 31-jarige man uit Helmond aan die zij ervan verdenken een verslaggever van de omroep PowNed te hebben geslagen. De man, die wist dat de politie naar hem op zoek was, meldde zichzelf op het politiebureau.
Verslaggever Dennis Schouten en een cameraman van de omroep PowNed waren op de Haaglaan een reportage aan het maken over de vermeende onrust die daar heerst door de overlast van een groep jongemannen die daar rondhangen. Toen zij enkele buurtbewoners naar hun mening vroegen, lieten die duidelijk merken niet blij te zijn met de aanwezigheid van de cameraploeg. Zie het filmpje daarvan hierboven (bij de vorige update) en de onderstaande video still. Of daarop ook de Helmonder te zien is die werd aangehouden, weten we niet.
1 Van de mannen, de later aangehouden verdachte, zou daarbij de verslaggever hebben geslagen. Die deed daarvan aangifte op het politiebureau. Op basis van videobeelden wisten lokaal goed bekende agenten de vermoedelijke verdachte te identificeren en gingen zij naar hem op zoek. Hij werd na zijn aanhouding ingesloten en zit lopende het onderzoek nog vast.

Beantwoorden

Gewoon loslaten de media blaast het wel heel erg op

Beantwoorden

Mooi foto met gezellige mensen

Beantwoorden

Smerige spam..nep verhalen van k.. media

Beantwoorden

HAAAAAAAAGGGJEEEEEE❣️❣️❣️❣️

Beantwoorden

Die mannen …20 -30 jarigen ????
Wat een zielige vertoning!
Kan me voorstellen dat ze zo samen hangen, die willen vrouwen toch ook niet ????

Beantwoorden
Carolien van de Kimmenade

FREE Spike!!!!!

Beantwoorden

Sorry. Maar zetten jullie jezelf nu niet slecht neer door alleen al zo te reageten op de camera? Diep triets mannen tussen de 20-40 jaar oud dat dit allemaal nodig is .. Komop hebben jullie geen huis met tuin ? Ga daar zitte.. Alleen jongeren worden hier het dupen van ..dadelijk voetbal veld weg en dan hebben ze niks meer ????????????

Beantwoorden

uitkering korten van die lamzakken

Beantwoorden

@Roweelha op donderdag 22 juni 2017 om 17:18:

Ondanks hoe er gereageerd, de mensen van pownews zijn niet aardig. Ze willen altijd alleen je slechte kant laten zien. Zodat de gemiddelde pvv stemmer kan reageren van ” zie je wel” . Als mensen meerdere malen vragen om de camera uit te zetten of te stoppen met filmen dan is dat een wens die gerespecteerd dient te worden. De gevolgen ziet u hierboven. Provocerende media heeft niemand wat aan en creëert alleen onrust.

Beantwoorden

inderdaad; kort houden en korten op uitkeringen wanneer er overtredingen begaan worden.mafketels, normale mensen gedragen zich niet zo.
En alle mooiweer goedpraters hier doen niets af aan de klachten van normale mede burgers over die groep hangfiguren.

Beantwoorden

#fakenews

Beantwoorden

Nee allemaal mee nemen opgelost

Beantwoorden

@Suzanne Verstegen op woensdag 21 juni 2017 om 16:49:

Beantwoorden

Fort oranje

Beantwoorden

Komen ze hoor met z’n “fake news” gelul. Dat werkt bij de achterlijke Amerikanen misschien, maar laat die onzin daar lekker bij alle Trumperts.
Waar rook is, is vuur. Die kneuzen, die camera mensen lastig vallen, bevestigen alleen maar dat het schorem is en dat er wel degelijk problemen zijn.

DUH!

Beantwoorden

Ik hoef ook geen ongewenste camera in mijn gezicht en denk dat dat voor iedereen geldt. Als dat meerdere malen aangegeven wordt en er wordt niet geluisterd, dan vind ik dat hij volledig in zijn recht staat. En ik zou ook een aangifte doen van privacy schending wegens plaatsing van deze foto als ik hem was en smartengeld vragen 🙂

Beantwoorden

Ingrid, dan moet je maar nooit meer door de stad lopen of zo, want overal wordt je op camera gezet. Zeker in de hele binnenstad. En ongevraagd.
Je moet eens goed uit je ogen kijken voortaan. Misschien zie je ze dan wel hangen of staan.

Beantwoorden

Pffff die powned doet het erom. Respecteer je medemens en ga ze niet uitdagen stelletje sensatiezoekers! Maar ze hebben hun zin weer bij powned ze hebben weer aandacht bah bah

Beantwoorden
Karin van Zeelandt

Powned staat erom bekend dat ze afzeiktelevisie maken, dus ik neem die omroep sowieso niet serieus. Wat ik wel jammer vind is dat die ongein van belastinggeld betaald wordt, het is immers een publieke omroep.

Wat me opvalt is dat het vooral de rechtse media zijn die er bovenop springen, zoals Powned, GeenStijl en De Telegraaf. Wat me ook opvalt is dat er hier een aantal mensen zijn die vooral “links” de schuld van dit alles geven. Dat is op zijn zachtst gezegd vreemd, aangezien er zowel in Helmond als in Nederland nooit een links bestuur is geweest.

Beantwoorden

@Chukz Ies op donderdag 22 juni 2017 om 17:52:

je bent niet verplicht om naar de camera te gaan je kan ook doorlopen

Beantwoorden

Als je 30 bent en uigedaagd wordt, hoef je natuurlijk niet te reageren. Dat heet volwassenheid.

Beantwoorden

Respect????????

Beantwoorden

Van een mug word een olifant gemaakt. En komop die powned vraagt er echt altijd zelf om .. valt nog mee dat die niet.vaker klappen heeft gehad

Beantwoorden

Vroeger in de jaren van de jagers hoven zaten ze allemaal hier nergens last van. Nu mag dit en dat niet meer mensen worden vervelend en beginnen te haten. Komt veel door de media laat iedereen in zijn waarde en met rust. Iedereen reageert toch zo als je aan gevallen of uit gescholden word. Dan moet de gemeente er voor zorgen dat ze een hang plek hebben voor die jongeren waar andere mensen geen last van hebben opgelost.

Beantwoorden

Ze laten zich ook wel opjutten,maar daar is ook nie veel voor nodig..wan taal

Beantwoorden

Jammer PVV , geen Marokkaan of Turk te zien,

Beantwoorden

@Kaatje Jeweetwel op vrijdag 23 juni 2017 om 09:40:

ik weet wel een leuke plek,bij jou voor de deur probleem opgelost.

Beantwoorden

Lang leve het haagje!!

Beantwoorden

Schrikbarend al die PSV en Ajax shirtjes…

Beantwoorden

Update 7:
Wat deed de gemeente om de agressie in ’t Haagje tegen te gaan
Ruim en jaar geleden kwamen de eerste klachten binnen over een hanggroep in ’t Haagje. Omdat verkeersoverlast 1 van de meest gehoorde klachten was, zijn er toen verkeersremmende maatregelen genomen. En dat hielp zo laat B&W vandaag weten: in de 6 maanden daarna kreeg de politie geen klachten.
Toen grotendeels dezelfde personen in mei dit jaar opnieuw overlast veroorzaakten, zijn er maatregelen voorbereid. Na een incident op donderdag 15 juni werden die voorbereide maatregelen geëffectueerd. Om overlast van drugsdeals tegen te gaan, werden betonblokken geplaatst om parkeren onmogelijk te maken. Ook is er (voorlopig tot 1 december) een camera ophangen, surveilleert de politie er met grote regelmaat en kregen inmiddels 2 personen een gebiedsverbod.
Om het probleem niet te verplaatsen zoekt B&W naar een locatie voor deze groep waar zij geen overlast veroorzaken. Vanuit de gemeente is er nauw contact met enkele buurtbewoners en wordt overlegd met enkele overlastveroorzakers.
De overlastgevende hanggroep is behoudens een vaste kern, vrij wisselend van samenstelling, de leeftijd varieert van jeugdigen tot aan 40+’ers. Vanuit de LEV Groep richten de jongerenwerkers zich op de betrokken jongeren, terwijl de opbouwwerkers zich bezig houden met de volwassenen binnen de groep.
Dat en meer antwoordde B&W op de 4 gestelde raadsvragen die de VVD op 19 juni stelde. Hieronder staat de volledige beantwoording van B&W.

 1. Vraag: Waarom zijn wij niet volledig geïnformeerd?
  Antwoord: Elke stad met de grootte van Helmond kent problemen. Soms is hierbij sprake van woonoverlast of confrontaties tussen inwoners. Als gemeente proberen wij hier via diverse kanalen zo goed mogelijk van op de hoogte te blijven. Ook in Helmond-West zijn wij nauw betrokken, onder meer via het Veiligheidsoverleg Helmond-West en het Jeugd Preventie Team (JPT). Met onze partners, waaronder de politie, de SSH, woningcorporaties, het Bijzonder Jeugdwerk en de LEV-groep, beoordelen we situaties en kijken we of ingrijpen vereist is. Dit gebeurt in reguliere overleggen, zoals het overleg van de burgemeester met de politiechefs of – als de situatie daarom vraagt – tijdens ingelaste bijeenkomsten. Het ‘dossier Haaglaan’ is hier meerdere keren besproken. Het is niet gebruikelijk over al deze situaties met uw raad te communiceren. Wel proberen wij u zo goed mogelijk op de hoogte te stellen van het algehele veiligheidsbeeld in de stad. De laatste keer dat we dit hebben gedaan was tijdens de commissievergadering B&E op 13 april jl., toen we u de jaarevaluatie van het Aanvalsplan Veiligheid hebben gepresenteerd. De volgende evaluatie volgt medio oktober.
 2. Vraag: Waarom is er niet eerder ingegrepen?
  Antwoord: De veronderstelling dat er niet eerder is ingegrepen klopt niet. In mei 2016 zijn de eerste klachten binnengekomen over een hanggroep, nabij de kruising tussen de Haaglaan en de Kloosterweide. Zowel ambtelijk als bestuurlijk zijn we in overleg getreden met de bewoners. Daarbij heeft telkens de vraag centraal gestaan hoe de overlast in de wijk kon worden verminderd. Naar aanleiding van deze gesprekken zijn verkeersremmende maatregelen genomen (aangezien verkeersoverlast één van de meest gehoorde klachten was) en is de straatverlichting verbeterd om de veiligheid te vergroten. Na het uitvoeren van deze maatregelen is de overlast fors afgenomen. Sterker nog: in de herfst en winter zijn over een periode van ruim zes maanden geen klachten bij de politie binnengekomen.
  Nadat begin mei 2017 opnieuw sprake was van signalen van overlast door grotendeels dezelfde personen, heeft de burgemeester op woensdag 17 mei in haar reguliere politie-overleg direct opdracht gegeven om bestuursrechtelijke maatregelen voor te bereiden. Toen zich op donderdag 15 juni jl. een nieuw incident voordeed, is besloten deze maatregelen te effectueren. Om de vermeende overlast van drugsdeals tegen te gaan, zijn betonblokken geplaatst, waarmee parkeren onmogelijk werd gemaakt. Tevens heeft de burgemeester een openbare orde camera laten ophangen en een gebied aangewezen waarbinnen gebiedsverboden kunnen worden vastgesteld. Tot op heden is aan twee personen – op basis van hun dossiers – een gebiedsverbod uitgevaardigd.
 3. Vraag: Hoe gaat het college deze groep van volwassenen in beeld brengen en aanpakken?
  Antwoord: Onze eerste prioriteit was en is om de overlast voor de buurtbewoners op te lossen. De vaste kern van de ‘hanggroep’ is bij de politie in beeld. Door met grote regelmaat in de wijk aanwezig te zijn en te surveilleren, worden deze (jong) volwassenen in de gaten gehouden. De aanvullende maatregel van de openbare orde camera (tot 1 december a.s.) stelt ons in staat de groep de komende maanden nauwlettend te monitoren. Elke vorm van overlast of overschrijdend gedrag is daarmee voor ons na te gaan. Dit zal actief worden gedaan.
  Vanuit de gemeente wordt nauw contact onderhouden met enkele buurtbewoners. Daarnaast voeren we in nauwe samenwerking met de LEV-Groep overleg met enkele mensen die overlast hebben veroorzaakt. Om het probleem niet te verplaatsen zijn we er namelijk van overtuigd dat we moeten zoeken naar een duurzame oplossing, waarbij moet worden gedacht aan een locatie voor deze groep waar zij geen overlast veroorzaken.
 4. Vraag: Wat is er door de straathoekwerkers het laatste anderhalf jaar hierover gerapporteerd?
  Antwoord: In juni 2016, kort na de eerste meldingen, is in het Veiligheidsoverleg Helmond-West gesignaleerd dat de reconstructie van de hoek Haaglaan/1e Haagstraat ertoe heeft geleid dat een hanggroep zich heeft verplaatst naar de omgeving van de Haaglaan/Kloosterweide. Vanaf september 2016 is de situatie zowel in het Veiligheidsoverleg als door het Jeugd Preventie Team (JPT) tweewekelijks besproken.
  Uit deze overleggen is gerapporteerd dat de hanggroep divers van samenstelling is, dat de leeftijd varieert van jeugdigen tot aan 40+’ers en dat de samenstelling van de groep, behoudens een vaste kern, vrij wisselend is. Vanuit de LEV Groep richten de jongerenwerkers zich op de betrokken jongeren, terwijl de opbouwwerkers zich bezig houden met de volwassenen binnen de groep. Aanspreken staat daarbij telkens centraal. Vanuit deze preventieve lijn – wat primair ook de taak is van een partij als de LEV-Groep – is constant ingezet op het voorkomen van overlast van de groep. Zoals aangegeven is op enkele momenten besloten dat preventie niet langer de oplossing is, en is in samenspraak met de politie overgegaan tot meer repressieve maatregelen.
Beantwoorden

Je pakt ze echt aan met straatverlichting verminderen, daar hebben ze vast niet van geslapen. Wat een land, wat een bestuurders, lach me dood hier. Bestuurders weten totaal niet wat er speelt, misschien moeten mensen vaker in Dierdonk of de Oranjebuurt gaan hangen zodat ze een beter beeld krijgen.

Beantwoorden

@Mark: Bestuurders weten totaal niet wat er speelt,

Moet zijn: Bestuurders willen totaal niet weten wat er speelt,

Beantwoorden

Update 8:
Helmonder moet 850 euro betalen voor het slaan PowNed-verslaggever
De Helmonder die PowNed-verslaggever Dennis Schouten geslagen heeft, is vandaag voor deze mishandeling door de rechtbank veroordeeld. Hij moet 500 euro boete en een schadevergoeding van 350 euro aan de verslaggever betalen. Door de vuistslag kon de verslaggever zijn werkzaamheden tijdelijk niet volledig uitvoeren.
Deze mishandeling vond plaats op woensdag 21 juni op de Haaglaan in ’t Haagje. Dennis Schouten en zijn cameraman maakten toen een reportage over de onrust in die buurt. Op basis van videobeelden en omdat de destijds 31-jarige Helmonder zichzelf bij de politie meldde, werd de nu veroordeelde man dezelfde dag nog aangehouden, zie ook update 6.
PowNed meldde vanmiddag: “Op onderstaande video is duidelijk te zien hoe deze ‘vriendelijke en keurige’ “weg met die camera!!! Opdonderen!!!!” roepende man verhaal ging halen omdat Dennis een item stond te draaien over onrust door hangjongeren (en dat mag natuurlijk niet), voordat hij besloot zijn misplaatste woede op hem te koelen.”

Beantwoorden

Mooi zo!

Net goed. Je blijft met je poten van mensen af. Ik had er persoonlijk nog een 0 achter gezien!

Beantwoorden

Mooie straf! Hopelijk moet hij het op afbetaling regelen. 🙂

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *