Buiten is het 3 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 91.452 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

De gemeente gaat de verkeersonveiligheid en geluidshinder in de omgeving van de Haaglaan in ’t Haagje aanpakken. Dit gebeurt naar aanleiding van een in juli ingediend burgerinitiatief. Formeel werd dat echter niet in behandeling genomen. Praktisch overleg van wethouder Erik de Vries en zijn ambtenaren met de initiatiefnemers zorgde namelijk voor een oplossing.
Om te voorkomen dat er in die straat te hard wordt gereden, komen er 2 tijdelijke (plak)drempels in de Haaglaan. Die komen bij de kruising met de J.A. Carpstraat en de Kloosterweide. Ontstaat door deze oplossing voor de korte termijn (± een jaar) sluipverkeer door de Kloosterweide, dan komt daar wellicht ook een drempel.
Op de langere termijn was (in het Wijkontwikkelingsprogramma Helmond West) eerder al besloten om de Haaglaan structureel opnieuw in te richten. Bij het deel tussen de 1e en 3e Haagstraat is dat inmiddels gebeurd met op iedere kruising een verkeersdrempel. De herinrichting van het resterende deel tussen de 1e Haagstraat en Trambrugweg voorziet de gemeente einde 2017.
Omdat de omwonenden ook geregeld overlast hebben van hangende jeugdigen en jong volwassenen wordt daar bij het herontwerp rekening mee gehouden. Zo komt er andere straatverlichting die meer licht geeft waardoor de zichtbaarheid wordt vergroot. Ook heeft de gemeente er op aangedrongen overlast en onveilige situaties te melden bij de politie.
De initiatiefnemers van het burgerinitiatief worden nauw bij het ontwerpproces betrokken. Waarschijnlijk is er eind januari / begin februari een interactieve bijeenkomst. Vanaf dan zal gezamenlijk aan een nieuw ontwerp worden gewerkt.

3 reacties:

Goh.. dus toen er jaren geleden om drempels gevraagd werd kon het niet en nu opeens wel. Jammer alleen dat ze de straten zo smal inrichten dat er niemand langs kan.. Als de auto’s goed geparkeerd staan kan er nog geen brandweerwagen door. Mijn auto was al de pineut van de smalle straatjes.. bedankt gemeente.. kan ik bij jullie de schadepost innen?

Beantwoorden

@natasja op donderdag 12 januari 2017 om 16:30:

Ja jij zit mooi met een auto in de prak, en briefjes achterlaten is er natuurlijk niet bij….
Maar daar zullen ze bij de gemeente wel lak aan hebben, en er zal vast wel weer een slap excuus klaar liggen.

Beantwoorden

Volledigheidshalve hierbij (pdf) het inhoudelijke deel van het ingediende burgerinitiatief. Het daarin genoemde speelveld aan De Renne zal opnieuw worden ingericht. Dat gebeurt tijdens de eerder genoemde herinrichting aan het eind van het jaar.
En nu we toch bezig zijn, hieronder het schetsontwerp van de gemeente wat betreft de tijdelijke verkeersdrempels en de verbeterde verlichting.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *