Buiten is het 12 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.149 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Kim Breuer van Lokaal sterk stelde gisteren schriftelijke vragen aan B&W over de gevolgen van een tekort aan schuim bij het blussen van grote branden.
Hieronder haar 6 raadsvragen (Questions) voorafgegaan door haar volledige inleiding. Zodra de antwoorden (Answers) van B&W bekend zijn, plaatsen we die in zijn geheel in de reacties hieronder.

Afgelopen nacht heeft er zich in Bladel een brand voor gedaan in een waxfabriek.
Naar aanleiding van de berichtgeving hieromtrent zijn er bij ons een aantal vragen gerezen. Op de site van de NOS doet Dhr. van Bockel, brandweerofficier, de volgende uitspraak: “maar sowieso is er in de regio niet genoeg schuim voorhanden voor zo’n grote industriebrand.”
Deze uitspraak baart ons zeer grote zorgen vandaar onze vragen;

  1. Klopt het dat er in de veiligheidsregio zuidoost Brabant niet voldoende schuim voorhanden is om een industriebrand te blussen?
  2. Zo ja, hoe kan dit?
  3. Bent u het met ons eens dat dit een onaanvaardbaar risico is?
  4. Wat zijn de gevolgen van dit schuimtekort als er zich in Helmond een calamiteit voor doet met een van de giftreinen die dwars door Helmond rijden?
  5. Wat zijn de gevolgen van een calamiteit op het industrieterrein BZOB en andere kleinere industrieterreinen die Helmond heeft?
  6. Als deze berichtgeving klopt, wat gaat het college dan ondernemen om dit, in onze ogen, onaanvaardbaar risico zo snel mogelijk op te lossen?

0 reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *