Buiten is het 5 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 91.160 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Carnavalsvereniging de Rampetampers neemt  afscheid van haar residentie in Parkzicht in Dierdonk. Zij verhuizen naar Wijkhuis de Fonkel. Mijn carnaval zal dit jaar niet meer te voet kunnen, zo liet een wijkbewoner ons vanochtend vroeg al teleurgesteld weten. “Dus geen gerampetamp meer in Dierdonk. 😉 ”
Omdat ze in Dierdonk de gymzaal elk jaar in korte tijd moesten ombouwen tot een feestzaal en van een podium voorzien. Dat zorgde steeds voor “heel veel werk was voor een beperkte groep vrijwilligers.” Door de medewerkers en het vaste podium in De Fonkel zijn die problemen grotendeels opgelost aldus de carnavalsvereniging. “Op deze manier kunnen we een nog beter carnaval vieren, voor iedereen van het centrum tot aan Dierdonk. Na maanden van plannen, voorbereiden, bestuurs- en ledenvergaderingen nemen we toch wel met wat pijn in ons hart afscheid van Parkzicht.” De jeugdraad gaat niet mee naar de nieuwe locatie in de Binnenstad omdat de leden daarvan dit jaar de basisschool ontgroeid zijn.
De Rampetampeter heeft een rijke historie en dito website. In 2013 gingen zij hun 50ste seizoen in. Hun eerste residentie was in het parochiehuis van de  Heilig Hartkerk aan het Binderseind. Want leden van dansschool Hellendoorn, hun ouders en natuurlijk de pastoor vonden het in 1964 een goede zaak als er voor de jeugd een carnavalsclub zou worden opgericht. De Rampetampers verhuisden via de Gouden Kegel op de Markt en de Gaviolizaal in 2000 naar Parkzicht.
Vrijdagavond 6 november maken ze hun nieuwe prins bekend. Hij of zij zal dan hun eerste prins zijn die in De Fonkel (en omgeving) de scepter zwaait.

3 reacties:

Ik ben teleur gesteld in deze move. Het zal ook voor parkzicht naar ik verwacht nadelige gevolgen hebben.

Beantwoorden

Nieuw initiatief voor carnaval in Dierdonk
Het bestuur van Parkzicht en een aantal fanatieke vrijwilligers vindt dat er in Dierdonk toch carnaval moet worden gevierd. Toen het vertrek van de Rampetampers (zie hierboven) bekend werd, begonnen zij daarom met de voorbereidingen voor de komende carnaval in hun wijk is.
Het carnaval in Dierdonk zal niet meer gehouden worden in de gymzaal, maar in de zaal van Parkzicht. Jan van Hees namens het bestuur Parkzicht: “Dit besluit hebben wij genomen gezien het feit dat het bezoekersaantal de afgelopen jaren gestaag gedaald is waardoor de gymzaal in feite te groot geworden is. Wij hopen door deze vernieuwde formule ons wijkgebouw tijdens carnaval weer wat beter gevuld te krijgen.”
Er is al een voorlopig carnavalsprogramma gemaakt voor vrijdag 5 tot en met dinsdag 9 februari. Op vrijdag is zoals altijd het schoolcarnaval en daarna de jeugddisco. Ook de kindermiddagen op maandag en dinsdag blijven gehandhaafd. Zaterdag 7 februari is er in het wijkgebouw een klets- en amusementsavond gepland. Wie nog goede ideeën, suggesties en/of tips heeft, het bestuur hoort ze graag.

Beantwoorden

En zo verlaat er weer iets in Dierdonk!

MAAR, er is nog wel de AH/ de Frietboer/ En een knutselclubje voor de jeugd/ jah lieve mensen EN er is 1x in de zoveel tijd een kinder disco WOW wat een feest.

Zou zeggen, We gaan gezellig met zn allen in Dierdonk wonen!
Echt veel te doen voor de jeugd (dus niks!), de meeste aktiviteiten zijn voor de ouderen, zoals tennis/wandelclub/kookclub/etc etc etc.
Maar de jeugd wordt geheel vergeten, jah die krijgen langs een jeu de boules baan (voor de oudjes), een skate ding en een hangbankje.
Ook zijn de Dierdonkdagen afgeschaft, het enigste leuke van horen in Dierdonk.
Erg jammer!
Ook de school (1), is van bijna 1200 leerlingen naar nu ongeveer 550 leerlingen geslonken.
Denk dat de wijk zo meteen leeg stroomt, en er alleen maar ouderen of kinderloze stellen willen wonen.

Lijkt me ook niks aan voor een vereniging, om in een lege zaal te zitten.
Dus snap goed dat ze vertrekken.
Echt jammer voor zo’n mooie wijk.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *