Buiten is het 20 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 103.322 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
10reacties

Nabij sluis 9 werd dinsdag een dode ree aangetroffen in de ‘oude’ Zuid-Willemsvaart. Dat liet Harry Kuypers ons vandaag weten, hij maakte ook de onderstaande foto’s.
Het dier raakte door onbekende oorzaak in het kanaal en is er niet meer in geslaagd de betonnen, steile keerwand op te klauteren waardoor het verdronk. Met assistentie van een voorbijganger hebben medewerkers van de dierenambulance de vrouwelijke ree uit het water getild. Zij is vervolgens in een container afgevoerd.

10 reacties:

Volgende keer .eerst zwemles behalen ????????

Beantwoorden
Erwin van der Heijden

Daar kan misschien ergens nog een jonkie zielig alleen zonder moeder liggen nu. Germ.

Beantwoorden

????????????????

Beantwoorden
Lisette van Thiel

In een groencontainer de dode dieren vervoeren???? Ziet er bizar uit!! Hadden ze daar niet iets passender voor kunnen vinden……… Ook respect voor dode dieren!!

Beantwoorden

@Hotty Blommers op zaterdag 23 juni 2018 om 10:41:

Dode dieren worden, voor crematie, meestal vervoerd naar Rendac in Son.
Bij Rendac maakt het niet uit op welke wijze stoffelijke overschotten worden aangevoerd.

Beantwoorden

Misschien als er geen steile wand was geweest had ze nog geleefd.
Kon ze er uit klauteren en lag er nu misschien niet ergens ook een dood kalf.
Dus 2 dode dieren door toe doen van de mens

Beantwoorden

@JC op zaterdag 23 juni 2018 om 20:36:

wat een slap gelul,jij leeft teveel in het misschien wereldje,wie zegt dat deze een kalf had,in al die jaren hoor je dit nu een keer moet daar heel het kanaal voor worden aangepast,er worden er elk jaar duizenden afgeschoten,misschien dat daar ook kalfjes bijhoren.

Beantwoorden

@Hotty Blommers op zaterdag 23 juni 2018 om 10:41:

jazeker een hele kerkdienst met koffietafel erbij.wat een gezwam zeg.

Beantwoorden

@Rita op vrijdag 22 juni 2018 om 18:35:

misschien ook niet,jullie maken jezelf van alles wijs en gaan zielig liggen te worden,stap achter je pc uit en kam dat hele gebied uit misschien dat je dan dat misschien kalfje kunt redden,anders word het misschien opgevreten door roofdieren die ook weer misschien hongerige jongen hebben die het anders misschien niet overleven.

Beantwoorden

Stukje zuidelijker had de ree gewoon de kant op kunnen klauteren bij de groene punt. Blijft staan dat Rijkswaterstaat best bij natuurgebieden om de kilometer of zo een stukje schuine kade kan maken zodat beesten de oversteek kunnen maken.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *