Buiten is het 21 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 97.652 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

regenboogvlag hijsen in 2012Maandag hijst de gemeente Helmond met ruim 40 andere gemeenten, instellingen, het ministerie van OCW weer de regenboogvlag. Dat gebeurd ter gelegenheid van Coming Out Dag 2015. Op deze dag wordt benadrukt dat iedereen, ongeacht seksuele geaardheid, altijd zichzelf moet kunnen zijn. In Helmond hijst wethouder Margreet de Leeuw de regenboogvlag om 9.00 uur bij het Stadskantoor aan Weg op den Heuvel.
Je wordt geaccepteerd zoals je bent en je bent sociaal veilig. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in je eigen sociale kring of waar dan ook. De regenboogvlag symboliseert dit voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders. De vlaggen worden gehesen om deze boodschap gezamenlijk kracht bij te zetten. Een zichtbare ondersteuning van de gemeente voor LHBT inwoners zelf, maar ook een boodschap aan alle inwoners en organisaties om zich daarvoor in te zetten.
Wethouder De Leeuw: “Helmond is een stad waar iedereen welkom is en waar iedereen zichzelf kan en mag zijn. We zijn een stad met alle kleuren van de regenboog. Een stad met enorme diversiteit. We zijn allemaal anders. En iedereen hoort erbij. Het maakt dus ook niet uit welke seksuele geaardheid je hebt. Wij maken ons hard voor de acceptatie van en het respect voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders. Daarom hijsen we die regenboogvlag!”

1 reactie:

Zoals aangekondigd hees wethouder Margreet de Leeuw vanochtend de regenboogvlag bij het Stadskantoor aan Weg op den Heuvel.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *