Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.230 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

In juli en augustus wordt op diverse plekken in Helmond de riolering gereinigd en de rioolbuizen geïnspecteerd. Ook de straatputjes worden schoongemaakt. Deze onderhoudswerkzaamheden zijn nodig om het riool schoon te houden en ervoor te zorgen dat het water goed wegstroomt.
De firma Adriaans uit Mierlo voert de reiniging van de straatputjes (kolken) uit. Dit gebeurt door een vrachtwagen met een slurf in de maanden juli en augustus op diverse plekken in Helmond. Tijdens de bouwvak wordt er niet gewerkt.
Het reinigen en inspecteren van de riolering gebeurt door het bedrijf Van der Valk en De Groot uit Waalwijk. Zij gaan half augustus aan de slag in Mierlo-Hout, de Branchweg op bedrijventerrein Hoogeind en op het Brabanthof in de Rijpelberg.
Wordt in jouw straat de riolering gereinigd, dan krijg je daarover een brief. Daarin staat waar je als bewoners rekening mee moet houden. Zo is het verstandig de deksel van het toilet dicht te doen, om te voorkomen dat er water omhoog komt. Doordat er tijdens het reinigen soms overdruk ontstaat, kan het water dat in het toilet staat, namelijk omhoog gedrukt worden. Ook wordt aan de bewoners gevraagd om bij het parkeren van de auto op te letten dat het voertuig niet op of boven een put staat. Zo blijft de toegang tot de riolering vrij, zodat het onderhoudswerk uitgevoerd kan worden.

2 reacties:

Daar gaan mensen twee maanden rekening mee houden denken ze?

Beantwoorden

En zo blijft de beerput gesloten.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *