Buiten is het 1 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 91.095 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

De verkeerslichten op de kruispunten Oostende – Willem Prinzenplein en Uiverlaan – Vinkelaan en Uiverlaan – Merelstraat worden gerenoveerd. Er komt een moderne verkeersregelaar en een nieuw verkeersregelprogramma. Ook worden de kabels en armaturen vervangen. De nieuwe installatie bevat energiezuinige LED-lampen en elektronische drukknoppen.
De werkzaamheden starten op maandag bij het kruispunt Oostende – Willem Prinzenplein. Daarna volgen de kruispunten Uiverlaan – Vinkelaan en tot slot de voetgangersoversteek Uiverlaan – Merelstraat. Als het werk volgens planning verloopt, is het kruispunt bij het Willem Prinzenplein op maandag 16 september klaar en de overige twee kruispunten op woensdag 16 oktober.
Tijdens de werkzaamheden blijven de kruispunten open voor het verkeer. Er staan dan tijdelijke verkeerslichten. Er zal wel sprake zijn van overlast voor het autoverkeer, fietsers en voetgangers. De gemeente waarschuwt daarom om rekening te houden met enige extra reistijd als je via 1 van deze kruispunten rijdt.
Op de 3 kruispunten wordt een nieuw, innovatief regelsysteem geïnstalleerd, waarmee het verkeer op het Oostende en de Uiverlaan beter ‘gemanaged’ kan worden. Het doel hiervan is de doorstroming te verbeteren. Voor lijnbussen wordt het systeem KAR (korte afstand radio) geïnstalleerd, waarmee de bus voorrang kan krijgen bij het verkeerslicht, om daarmee op tijd bij de volgende haltes te kunnen zijn. Op alle drie de kruispunten worden voorzieningen geplaatst voor visueel beperkten, zodat ook zij veilig kunnen oversteken. Bij de voetgangersoversteek Merelstraat komen wachttijdvoorspellers voor de voetgangers en fietsers, zodat zij kunnen zien hoe lang het nog duurt voordat zij groen licht krijgen.

4 reacties:

helmond: stoplicht stad, doet zn naam weer eer aan.

Beantwoorden

Nou, die wachttijdvoorspellers werken voor geen meter. Tenminste bij de Burgemeester van Houtlaan. Ik zie regelmatig dat het laatste ledje nog seconden lang blijft branden.
Bovendien vind ik die dingen ook nog gevaarlijk. Bij donker, regenachtig, weer is het net of je als fietser groen hebt, en dus door mag fietsen. Pas op het laatste moment zie ik dan dat het eigenlijk nog rood is.

Beantwoorden

Hehe, eindelijk kunnen de lijnbussen eens voorrang krijgen bij de verkeerslichten.

Beantwoorden

Piet rijden er nu juist niet al teveel (lege) bussen in de stad en waarom bedienen ze het buitengebied niet frequenter.
En ja weer een stoplicht erbij, dat twee auto’s per keer doorlaat, daarom rij ik liever over A67 van oost naar west van Helmond of visa-versa.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *