Buiten is het 20 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 94.784 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
7reacties

In Helmond betaal je dit jaar voor je rijbewijs 12 cent meer dan vorig jaar. Het tarief is van 38,83 naar 38,95 euro gegaan. De extra spoedtoeslag daalde met 1,50 euro naar 33,10 euro.
Vorig jaar werden er in Helmond 5838 rijbewijzen uitgegeven. Bij een gelijk aantal dit jaar, levert die 12 cent tariefverhoging de gemeente 700,56 euro op. Sinds 2014 worden van Rijkswege de nieuwe maximumtarieven voor rijbewijzen vastgesteld. Onze gemeente volgt deze maximumtarieven om, naar eigen zeggen, “een zo hoog mogelijk niveau van kostendekkendheid te krijgen en omdat dit kostendekkend niveau nog niet is bereikt.”

7 reacties:

Tuurlijk wat wordt er niet duurder

Beantwoorden

Shit weer te laat !

Beantwoorden

Als Helmonders voor elke keer dat ze ergens over klaagde 12 cent kregen, dan haaien ze er binnen 24 uur, die extra kosten voor de komende 20 al dubbel terug verdiend.

Beantwoorden

Wat betekenen 12 cent op een jaarsalaris? Peanuts! Dus niet gaan zeuren beste mensen……………..

Beantwoorden

De gemiddelde inflatie over 2015 was 0,64%.
0,64% van 38,83 euro is 25 cent.

Eigenlijk is het rijbewijs dus 13 cent goedkoper geworden

Beantwoorden

De gemeente lijdt 49,44 euro verlies door nieuwe rijbewijstarieven
Vorig jaar zijn er met spoed 500 rijbewijzen door de gemeente verstrekt. Zoals hierboven al gemeld, kost zo’n spoedlevering dit jaar 1,50 euro minder in Helmond. Zijn er dit jaar wederom 500 ‘spoedjes’ dan zorgt die tariefverlaging dus voor 750 euro minder in de kassa van de gemeente.
De 12 cent die het rijbewijs duurder is geworden (zie hierboven), levert de gemeente 700,56 euro op als ze dit jaar weer 5838 rijbewijzen aflevert. Tel je die 2 bedragen op dan kom je dus uit op een verlies van 49,44 euro voor de gemeente (of winst voor de burgers, het is maar hoe je het bekijkt).
Ook de nieuwe maximumtarieven die het Rijk oplegt voor de reisdocumenten zijn verlaagd. Door de nieuwe tarieven geraakt onze gemeente dus ietsjes verder van het door hen gestelde doel om kostendekkend te werken.

Ga je trouwens je rijbewijs in de Stadswinkel halen, dan zie je daar voortaan de ‘Kanaalwerken’ hangen met daarop een vijftigtal impressies van verschillende locaties aan het kanaal. De Helmondse kunstenaar Bert Loerakker (67) maakte die met zijn fotocamera. Die 7 ‘fotografische schilderijen’ werden daar woensdagmiddag onthuld.

Beantwoorden

Hopelijk zijn er wat minder spoedjes dit jaar. 🙂

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *