Buiten is het 4 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.290 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
39reacties

Een bebloede man liep vannacht naakt door Helmond. Politieagenten brachten hem naar het ziekenhuis, waar hij kort daarna overleed. De Rijksrecherche doet onderzoek naar het overlijden van de man.
Na een melding dat een bebloede man vannacht rond 03.30 uur naakt over de Zeeltstraat in Mierlo-Hout liep, gingen agenten poolshoogte nemen. Ze troffen daar een naakte buurtbewoner aan, die een verwarde indruk op hen maakte en met spoed hulp nodig had. Een ambulance was niet snel genoeg beschikbaar, waarop de man onder verzet in een politieauto naar het ziekenhuis is gebracht. Na reanimatie overleed hij in het ziekenhuis.
De Rijksrecherche is, onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost-Brabant, een onderzoek gestart naar de dood van de Helmonder.

In de reacties staan updates.

39 reacties:

@De weblog van Helmond op vrijdag 17 januari 2020 om 02:11:

Heel erg netjes dat zoiets tragisch allemaal zo transparant wordt onderzocht bij de politie.
Als ik sommige reacties hier lees, lijkt het er wel bijna op dat de politie iets wordt verweten. Amerikaanse samenzweringstheorieën onzin zoals Bart zegt. Het moet toch niet gekker worden? Terwijl die politiemensen die man juist hielpen door hem zo snel mogelijk naar het Elkerliek te brengen. Of hadden ze gewoon netjes moeten wachten tot hij dood lag te gaan op straat??? Ook een ambulanceauto kan ooit te laat zijn. Ik vind het eerbiedwaardig en moedig van die agenten die dat besluit namen hen naar het ziekenhuis te brengen omdat het te lang duurde. Helden zijn het voor mij op dit moment. Ik ben benieuwd naar de uitslag van dit onafhankelijk onderzoek!

Beantwoorden

met stomheid geslagen….

Beantwoorden

Jeej. Heftig ????

Beantwoorden

Aaaaiit

Beantwoorden

Niet snel een ambulance beschikbaar!!?? Kan toch niet waar zijn !!

Beantwoorden
Jacco van Nimwegen

Triest….sterkte aan de nabestaanden

Beantwoorden

Denk dat de politie er wel meer vanaf weet over zn dood, deze man kan niet zomaar dood gaan he ook al is die verward!
Sterkte voor de nabestaanden.

Beantwoorden

Update 1:
Harrie Fotografie maakte vanochtend de onderstaande 3 foto’s en meldde dat zowel aan de voor- als aan de achterzijde van een woning aan de Zeeltstraat politie is aanwezig. Op het veldje staat iets gemarkeerd door de politie.

Beantwoorden

Sterkte voor de familie!

Beantwoorden

Dat was t dus… hoop sirenes vannacht ????

Beantwoorden

Sterkte voor de nabestaanden…

Beantwoorden

Als de rijkrecherge een onderzoek start dan heeft de plaatselijke politie iets met de dood van die man te maken ..anders word rijksrecherge niet ingeschakelt..

Rijksrecherche de rol van onpartijdige instantie die (vermeend) strafbaar gedrag binnen de overheid onderzoekt. ????

Beantwoorden

Hoe is het mogelijk dat er geen ambulance tijdig aanwezig kon zijn ? ?.

Veel sterkte aan nabestaanden en allen die hem kenden.

Beantwoorden

jeetje en zo dicht in de buurt sterkte voor de nabestaande

Beantwoorden

Zou hij naakt slaapwandelend gewond geraakt zijn of zo ?

Wel inderdaad veelzeggend dat er ‘s nachts dus GEEN ambulances beschikbaar zijn in Helmond regio.

ziekenhuis kilometer verderop.

Of zelf vervoeren goed of slecht was is lastig te zeggen.

Heel veel sterkte nabestaanden en betrokkenen

Beantwoorden

Vanavond komt het bij het journaal

Beantwoorden

Ik heb een vermoeden wie dit is…. ???????? Even de officiele berichtgeving afwachten….

Beantwoorden

Dus ambulance niet snel genoeg beschik baar… Onder verzet meegenomen een blijkbaar zwaar gewonde man? Dus hij is gestorven in de politie auto ze hadden hem niet mee mogen nemen sukkwla gewoon wachten op professioneel hulp ambulance… Politie dood door schult

Beantwoorden

Wie het ook is , het is triest voor woorden !

Beantwoorden

@Chez Mourie op zondag 12 januari 2020 om 12:36:

Het is standaardprocedure dat de Rijksrecherche zo’n onderzoek doet als er iemand gestorven is als politie in de buurt is en/of er mogelijk iets mee te maken heeft. Anders is het de slager die zijn eigen vlees keurt.

Beantwoorden

De politiemensen hebben zelf gemeld dat zij een persoon, onder dwang, hebben vervoerd naar het ziekenhuis. Met hun vrijwel zeker passende actie zijn zij ongewild partij geworden nu die persoon is overleden.
Politie Helmond gaat die zaak zelf dus niet onderzoeken.

Beantwoorden

omg….heftig….heel veel kracht en sterkte voor zijn nabestaanden ????

Beantwoorden

Je moet wat he als er geen ambulance kan komen. Misschien hadden ze hem beter op straat kunnen laten sterven dan waren er nu niet zoveel mensen aan het zeiken over de politie. Dom volk, schaam me voor jullie.

Beantwoorden

Men moet niet zoveel van die Amerikaanse samenzweringstheorieën onzin kijken, Politieagenten zijn hier getrainde eerstehulpverleners. Altijd dat gezeik op de Politie, maar o wee als de zeikers ze zelf nodig hebben. Dan moeten agenten ineens alles uit de hand laten vallen.

Schorem.

Beantwoorden

De een zijn dood is de ander zijn brood, of niet danny roddel.

Beantwoorden

En ik weet heel zeker wie dit is familie dus graag een beetje respect want wij lezen ook mee

Beantwoorden

Ik begrijp dat de man ernstig verward was, geestelijk gestoord.
Niet voor rede vatbaar.
Maar hoe is het zover gekomen..vragen vragen.

Beantwoorden

@vdHeuvel

Dan moet je hier niet meelezen en weggaan.

Beantwoorden

Alle sterkte gewenst voor de betrokkenen….

Beantwoorden

onbegrijpelijk dat dat gebeurd iemand helemaal bebloedt door de straat loopt heel erg is dat ,,heel veel sterkte voor de fam ,vrienden en bekende

Beantwoorden

er is ‘een verschil tussen ‘niet snel genoeg beschikbaar’ en ‘niet beschikbaar’. tuurlijk is er een ambulance beschikbaar! maar ook die kunnen niet vliegen.. net als de politie..

Beantwoorden

Update 2:
Stand van zaken in onderzoek naar dood van de naakte verwarde man
Onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM) Oost-Brabant is de Rijksrecherche sinds zondag bezig met het onderzoek naar de dood zondag van deze Helmonder. Het OM laat weten dat hij 33 jaar oud was. Om te achterhalen wat er precies is gebeurd en of iemand iets te verwijten valt, startte de Rijksrecherche een onderzoek. Dit is een standaard procedure. Tijdens het onderzoek aan het lichaam van de man werden sporen gevonden van drugsgebruik.
De agenten die bij het optreden aanwezig waren, worden verhoord als getuige. Dit geldt ook voor omstanders. Sectie op het lichaam heeft plaatsgevonden, maar heeft nog geen zekerheid gegeven over de doodsoorzaak. Verder analyseert de Rijksrecherche videobeelden die gemaakt zijn met een bodycam van de politiemensen. Dat alles moet antwoord geven op de vraag hoe de man om het leven is gekomen.
De Rijksrecherche is verder op zoek naar een specifieke getuige. Het gaat om een blanke, grijze fietser met een baardje. Toen de agenten ter plaatse kwamen, wees hij ze in de richting van de man uit Helmond aan. Even later raapte hij de bril van een agent op. Hij heeft mogelijk meer gezien. Hij wordt gevraagd te bellen met 088-699 2800. Zodra er meer duidelijkheid is over het onderzoek, zal het OM de familie van de man informeren en naar buiten treden.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op vrijdag 17 januari 2020 om 02:11:

Heel erg netjes dat zoiets tragisch allemaal zo transparant wordt onderzocht bij de politie.
Als ik sommige reacties hier lees, lijkt het er wel bijna op dat de politie iets wordt verweten. Amerikaanse samenzweringstheorieën onzin zoals Bart zegt. Het moet toch niet gekker worden? Terwijl die politiemensen die man juist hielpen door hem zo snel mogelijk naar het Elkerliek te brengen. Of hadden ze gewoon netjes moeten wachten tot hij dood lag te gaan op straat??? Ook een ambulanceauto kan ooit te laat zijn hoor. Ik vind het eerbiedwaardig en moedig van die agenten die dat besluit namen om hen naar het ziekenhuis te brengen omdat het te lang duurde. Toppers zijn het voor mij op dit moment. Maar ik ben wel benieuwd naar de uitslag van dit onafhankelijk onderzoek!

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op vrijdag 17 januari 2020 om 02:11:

Omdat enkele lezers ons lieten weten “een blanke, grijze fietser met een baardje” een wat onduidelijke beschrijving te vinden, belden we zojuist voor de zekerheid de persvoorlichter van het OM Oost-Brabant. Hij liet ons weten dat die gezochte specifieke getuige een blanke man met grijs haar en een baardje is die met de fiets ter plekke was.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op vrijdag 17 januari 2020 om 09:24:

Die man heeft zich al gemeld en is gister al geweest

Beantwoorden
Angelique Steenbekkers

Ik hoop dat de familie nu snel naar buiten treedt en openheid van zaken geeft
Nu moet iedereen maar gissen en blijft het onrustig en allerlei verwijten naar deze of genen.

Beantwoorden

Voor ons ook een hoop vragen waar we geen antwoord op weten de politie heeft hem gewoon willen helpen toen hij in nood zat, kan toch niet meer worden terug gedraaid .vandaag hebben we afscheid genomen

Beantwoorden

Update 3:
Voorlopige onderzoeksconclusie: de politie valt niets te verwijten
Onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost-Brabant (OM) begon de Rijksrecherche op zondag 12 januari een onderzoek naar de dood van een 33-jarige Helmonder. Het onderzoek zit in de afrondende fase. De nabestaanden en betrokken politiemedewerkers zijn inmiddels op de hoogte gebracht van de voorlopige conclusies van het onderzoek. Dat meldt het OM vanmiddag.
Na een melding dat een bebloede man in de vroege ochtend van zondag 12 januari 2020 rond 03.30 uur naakt over de Zeeltstraat in Mierlo-Hout liep, gingen agenten poolshoogte nemen. Ze troffen daar een naakte buurtbewoner aan, die een sterk verwarde indruk maakte en met spoed hulp nodig had. De man, die weerstand bood, werd in een politieauto naar het ziekenhuis gebracht. Na een poging tot reanimatie overleed hij daar.
Om te achterhalen wat er precies is gebeurd en of iemand iets te verwijten valt, startte de Rijksrecherche een onderzoek. De agenten die bij het optreden aanwezig waren, werden verhoord als getuige. Dit gold ook voor enkele omstanders. Videobeelden van het incident, gemaakt met een bodycam van de politie, werden uitgebreid geanalyseerd. Het OM: “Een dergelijke gebeurtenis heeft een enorme impact. Niet alleen op de naasten van de overleden man, maar ook op de betrokken politiemensen en omstanders. Het is daarom belangrijk dat er uitgebreid en onafhankelijk onderzoek plaatsvindt.”
Sectie op het lichaam gaf geen zekerheid over de doodsoorzaak van de man, zo bleek al eerder (zie update 2). Tijdens het onderzoek aan zijn lichaam werden sporen gevonden van drugsgebruik. Of drugs ene rol hebben gespeeld bij zijn overlijden is onduidelijk: “Mogelijk geven de resultaten van een zogeheten toxicologisch onderzoek hier later duidelijkheid over”, zo vertelt de officier van justitie.
De man werd in een politieauto naar het ziekenhuis is gebracht omdat een ambulance niet direct beschikbaar was. De officier van justitie heeft ook dat aspect van de zaak laten onderzoeken: “In een hectische situatie hebben de agenten hier wat het Openbaar Ministerie betreft een keuze gemaakt die in belang was van de man. Hij was immers duidelijk hulpbehoevend.” De voorlopige conclusie van het onderzoek is dat de politiefunctionarissen legitiem hebben gehandeld en niets te verwijten valt.

Deze voorlopige conclusie is inmiddels gedeeld met de nabestaanden van de Helmonder en de betrokken agenten: “Een definitieve conclusie volgt nadat de resultaten van het toxicologisch onderzoek bekend zijn. Het is hoe dan ook een trieste gebeurtenis waarbij een man van 33 is overleden. Een gebeurtenis die op veel mensen een diepe indruk heeft achtergelaten.”

Beantwoorden

Update 4:
“Inmiddels zijn de conclusies uit het onderzoek van de Rijksrecherche definitief.” Dat meldde het Openbaar Ministerie Oost-Brabant een kwartier geleden via Twitter. De politie valt dus niets te verwijten inzake de dood van deze 33-jarige Helmonder in januari. Alle betrokkenen zijn door het OM op de hoogte gebracht.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *