Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.225 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Helmond Sport presenteert vanmiddag Robert van Koesveld als hun nieuwste aanwinst. Dat liet een doorgaans welingelichte bron aan de weblog weten. Op De Braak konden we helaas niemand bereiken ter bevestiging.
De 21-jarige Robert van Koesveld is een centrale verdediger met een lengte van 1,84 meter. Sinds vorig jaar staat hij onder contract bij sc Heerenveen die hem overnam van AFC Ajax. Op 2 februari 2015 zette hij daar zijn handtekening onder een 2,5-jarig contract. En daarmee keerde hij terug op het oude nest, want Robert van Koesveld genoot zijn opleiding bij de Friezen. Voor Heerenveen speelde hij (volgens VI) sinds zijn terugkeer enkel wedstrijden voor de beloften.
We vermoeden dat Helmond Sport straks meer informatie verstrekt over deze nieuwste aanwinst.

3 reacties:

Leuk! Welkom Robert!

Boven op het nieuws jullie, wie is toch die doorgaans welingelichte bron?

Beantwoorden

Helmond Sport zojuist via Twitter:

En op hun website plaatste de club dit bericht:

ROBERT VAN KOESVELD OP HUURBASIS NAAR HELMOND SPORT
Helmond Sport huurt komend seizoen Robert van Koesveld van SC Heerenveen. De 21-jarige verdediger kwam in het verleden al uit in de Jupiler League, voor Jong Ajax. Hij zal per direct aansluiten bij de selectie van Helmond Sport.
“We zijn tevreden dat we als club een speler zoals Robert kunnen huren om een belangrijke rol te vervullen in onze verdediging. Robert heeft een goede opleiding gehad bij Ajax en SC Heerenveen als linker centrale verdediger. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij ook al ervaring op kunnen doen in de Jupiler League. Daarnaast is het een voordeel dat hij ook bij SC Heerenveen al heeft samengespeeld met Stephen Warmolts”, vertelt Roy Hendriksen, hoofdtrainer Helmond Sport.
Robert van Koesveld: “Ik ben blij dat ik dit seizoen voor Helmond Sport mag uitkomen. Ik hoop veel minuten te maken, mezelf te ontwikkelen en mijn steentje bij te dragen aan het elftal. Na een goed gesprek met trainer Roy Hendriksen heb ik de keuze voor Helmond Sport gemaakt. De trainer heeft een helder en duidelijk verhaal voor mijn ontwikkeling en voor het team, dat sprak me erg aan.“
Van Koesveld is begonnen in de jeugdopleiding van SC Heerenveen. In 2012 maakte hij de overstap naar Ajax. Tijdens de winterstop van 2015 keerde hij terug bij SC Heerenveen. Ook kwam de verdediger uit in de jeugdelftallen o17 en o18 van het Nederlands elftal.

En Heerenveen meldde dit op hun website:

Robert van Koesveld op huurbasis naar Helmond Sport
Robert van Koesveld speelt komend seizoen bij Helmond Sport. De club uit de Jupiler League, die afgelopen seizoen als dertiende eindigde, huurt de 21-jarige verdediger van sc Heerenveen. Van Koesveld verlengde zijn contract vandaag met één jaar (tot 2018) bij de Friezen. De verdediger kan komend seizoen op huurbasis ervaring opdoen in Helmond.
Technisch manager Gerry Hamstra vindt het belangrijk dat de verdediger aan spelen toe komt. ‘’We zijn blij dat Robert zijn contract verlengd heeft en nu de kans krijgt bij Helmond Sport om zich te ontwikkelen. Het is een jonge en talentvolle verdediger, die veel moet spelen. In de Jupiler League kan hij zich op goed niveau laten zien en veel minuten maken. Het is voor Robert op dit moment een goede stap in zijn carrière.’’

Beantwoorden

@Buurman op woensdag 13 juli 2016 om 12:17:

De ene keer is dat ene mijnheer X, de andere keer mevrouw Y en ook wel eens iemand die we op de redactie persoon Z plegen te noemen. 😉

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *