Buiten is het 3 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.009 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Supertrots is Jasper van den Wildenberg. De student stand-, winkel- en decorvormgeving van ROC Ter AA ontwierp in zijn stage 3(!) podia voor festival WISH Outdoor! Op vrijdag 3 juli barst dit 3-daagse festival los. En gaan ruim 25.000 mensen volledig los voor Jaspers’ ‘stages’ zo laat zijn school weten.
‘Het is wel heel bizar, hoe groot het eigenlijk is’, zegt Jasper op het bouwterrein van WISH Outdoor. In een paar maanden ontwierp de student 3 verschillende decors voor het festival. Een knappe prestatie, WISH staat bekend om zijn indrukwekkende decorstukken. Die worden in slechts een paar maanden tijd, in het diepste geheim in en loods ontworpen en gemaakt. Op zijn Facebook liet hij vrijdag ietwat mysterieus weten “Geslaagd voor de opleiding Expo & Design! Iedereen die WiSH dit jaar komt bezoeken kan mijn examenproject komen bekijken!”
Best een pittige klus voor Jasper zo’n groot decor te ontwerpen. ‘In de opleiding leer je het wel, maar het nu echt doen was toch anders.’ 1 Decor ontwierp Jasper volledig zelfstandig, 2 podia werkte hij uit van een concept naar 3D tekening.
Ook stagebegeleider Bjorn Berkers (Stagekings) is tevreden. ‘Het was relatief nieuw voor Jasper. Maar als hij het nu zou moeten doen zou het nog sneller gaan.’ Jasper is vooral trots. En erg blij dat hij de kans kreeg écht iets te ontwerpen. ‘Toen ze op school zeiden dat ik dit kon gaan doen geloofde ik het eerst niet. Maar het was dus wel zo.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *