Buiten is het 8 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 84.051 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

In 4 weken tijd werden er bij ruim 1500 Helmondse huishoudens grote grijze containers omgeruild voor een kleiner formaat. Dit is het resultaat van een gratis omruilactie die gemeente in november aankondigde. Door het scheiden van plastic, metaal en drankverpakkingen (PMD), papier en GFT-afval blijft er steeds minder restafval over waardoor een klein formaat van 140 liter handiger kan zijn. En het scheelt een besparing van 30 euro per jaar op de afvalstoffenheffing.
Milieuwethouder Paul Smeulders is trots op de Helmonders: “Ongelofelijk hoeveel mensen gebruik maken van deze actie. Dit betekent dat steeds meer Helmonders hun afval scheiden en daarom minder ruimte nodig hebben in de grijze container. Dat is in het kader van duurzaamheid een mooie prestatie. Afval als grondstof gebruiken voor nieuwe producten is de toekomst.”
De scheiding van PMD-afval in Helmond overtreft alle verwachtingen van de gemeente. Ten opzichte van de inzameling van alleen plastic, is er in 6 maanden 170.000 kg. meer afval gescheiden uit het restafval.
In de loop van februari ontvangen alle Helmonders een brief met informatie over de invoering van de papiercontainers. Uit onderzoek is gebleken dat de inzameling van oud papier in een container zorgt voor een betere scheiding van papier.
Op onderstaande foto van PressVisuals.com zie je wethouder Paul Smeulders die de 1000ste container omruilt bij meneer en mevrouw van Bokhoven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *