Buiten is het 7 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.261 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

Bij een controle gisteren in de Helmondse Binnenstad, bleken in verschillende panden meer dan 25 mensen te wonen die niet ingeschreven zijn bij de gemeente. In 1 woning bleek de zolder zeer brandgevaarlijk. De mensen die er sliepen zijn meteen elders ondergebracht. De zolder is direct met bestuursdwang gesloten. Er volgt verder onderzoek naar de woon- en arbeidsomstandigheden van alle aangetroffen mensen.
Verder werd bij een onderneming 10 kilo illegale waterpijptabak door de douane in beslag genomen en door de politie een op een vuurwapen lijkend voorwerp meegenomen voor verder onderzoek.
In totaal werden door verschillende organisaties 7 panden gecontroleerd. Daarbij werd onder andere onderzoek gedaan naar spookbewoning. Spookbewoning betekent het oneigenlijk gebruik maken van woningen, bijvoorbeeld voor illegale huisvesting of voor opslag van gestolen goederen, drugs of wapens. Vaak gebeurt dit in een pand waar op papier niemand woont. Vandaar de term spookbewoning. De controle op spookbewoning maakt onderdeel uit van een bredere aanpak van spookbewoning. Hiervoor worden op verschillende locaties in Zuid-Nederland controles gehouden door gemeenten, politie en Openbaar Ministerie.
Gisterenavond was er ook een kleinschalige verkeerscontrole van politie en Belastingdienst. Daarbij heeft de Belastingdienst voor zo’n 2.600 euro aan openstaande belastingen geïnd en werden 4 naheffingen opgelegd voor niet betaalde motorrijtuigenbelasting. Ook schreef de politie diverse bekeuringen uit aan automobilisten, fietsers en scooterrijders onder meer voor het rijden zonder rijbewijs en voor het opvoeren van scooters.
Er is ook gecontroleerd op de naleving van het verbod op verkoop van alcohol na 20.00 uur. Alle bezochte supermarkten in de binnenstad hielden zich aan de regels.
Bij deze controle van gisteren ter bevordering van een veilige en leefbare Binnenstad waren politie, Vreemdelingendienst (AVIM), Belastingdienst, Openbaar Ministerie, douane en de gemeente betrokken. Alle controles werden uitgevoerd met inachtneming van de RIVM-richtlijnen vanwege het coronavirus.

4 reacties:

tja hierboven ook er staat 1 persoon ingeschreven en er wonen ruim 10 poolse arbeiders , toen is de gemeente op onderzoek gegaan , momenteel bedenken ze wat ze gaan doen , : ——> Over eventuele vervolgstappen ten aanzien van de bewoning gaan wij ons nu beraden.

gemeente helmond als je aanbelt zeggen ze in het engels dat ze met 3 man wonen , de grotere groep komt rond 23:45 thuis dus altijd geluidsoverlast

Beantwoorden

Zeker weer in de Heistraat.

Beantwoorden

De verhuurder ook beboeten.

Beantwoorden

De werkgevers, de uitzenders, de verhuurders ; allemaal beboeten maximaal.
De gemeenschap draait al jaren op voor alle ellende.
Zou mooi potje in Helmond worden; lokale boetes..bekijk dat eens jongens.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *