Buiten is het 15 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.610 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

44 reacties:

Op een kleine grijze auto?

Beantwoorden

De hele monsg.swinkelstraat is afgezet

Beantwoorden

Als het maar niet weer te doen is bij Francine van frietzaak De Smulhoek. 🙁

Beantwoorden

Zit eral schot in de zaak

Beantwoorden

Naar verluidt is op de hoek van de Zonnehofstraat en de Willem Prinzenstraat geschoten op een auto. Cafetaria De Smulhoek zit ook op de hoek.
De auto die werd beschoten, zou doorgereden zijn.
Harrie Grijseels maakte de eerste foto’s.

Beantwoorden

@patrick op maandag 3 november 2014 om 15:33:

UT HOUT NIET OP

Beantwoorden

De friteszaak van Francine zit toch niet daar, maar op de hoek van de Dijksestraat. Best een eind er vandaan!

Beantwoorden

De verdachte van de schietpartij wordt op dit moment aangehouden. Dat meldt wijkagent Henri van Vonderen een paar minuten geleden.
Er zijn meerdere hondengeleiders van de politie ter plaatse.

Beantwoorden

@brombeer op maandag 3 november 2014 om 16:27:

Je hebt helemaal gelijk! Dat is inmiddels doorgestreept.

Beantwoorden

@vlakbij het speelpleintje voor de kinderen nmw.
Misschien heeft het iets te maken met die auto die ze zochten gisteren? die knalde (of misschien wel geschoten heeft).

Beantwoorden

Het officiële politiebericht:

Schietincident op Zonnehofstraat; man aangehouden
Op de hoek van de Zonnehofstraat en de Willem Prinzenstraat heeft maandagmiddag rond 14.30 uur een schietincident plaats gevonden.
Daarbij raakte niemand gewond. Vermoedelijk werd door een man een aantal schoten gelost op een auto, met daarin inzittenden. De schutter ging er vervolgens vandoor. Door de politie werd een gedeelte van de straat afgezet en er wordt technisch onderzoek verricht. Rond 16.30 uur werd door de politie een man aangehouden in een woning in Helmond. Hij is meegenomen naar het politiebureau. De politie doet nog verder onderzoek naar de toedracht van het schietincident.

Beantwoorden

Ja jan stevenstraat iemand had hem binnen gelaten die is ook mee 4 kinderen zijn ondergebracht bij familie

Beantwoorden

@schietincident? lijkt wel voortaan normaal te worden,

Beantwoorden

moet nie gekker worden,grrrrrrrrrrrrrr

Beantwoorden

Schietpartij in centrum Helmond, verdachte aangehouden: ‘Ik hoorde een paar harde knallen’

HELMOND – Op de hoek van de Zonnehofstraat en de Willem Prinzenstraat in Helmond is maandagmiddag een schietpartij geweest. Er zou rond halfdrie geschoten zijn op een auto, meldt een politiewoordvoerder aan Omroep Brabant.

Er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen bij de schietpartij. De verdachte sloeg op de vlucht, maar werd om halfvijf aangehouden in een huis in Helmond. “Ik hoorde een paar harde knallen”, vertelt een buurtbewoonster geschrokken. De auto waarop geschoten werd is weggereden, meldt ze. In totaal is er vijf keer geschoten.

De vrouw zag het vanuit haar woonkamer gebeuren. Ze was bezig met haar boekhouding. “Ik dacht eerst dat het om vuurwerk ging, maar toen ik naar buiten keek wist ik dat het mis was. Binnen een minuut stonden meerdere buurtbewoners op straat.”

@ook maar gelezen bij omroep Brabant, nu is daar de discussie welke nationaliteit raraaaaaaaaa?

‘Flinke ruzie’
Agenten met kogelwerende vesten doorzochten de omgeving. “Er was een flinke ruzie gaande”, blikt de vrouw terug. “Iemand schoot een aantal gaten in de auto. Daarna rende hij hard weg.”

Recherche heeft de wijk afgesloten en is een technisch onderzoek begonnen.

Beantwoorden

Harrie Grijseels maakte vanmiddag ook de onderstaande 8 foto’s.

Het nieuwsitem bij Omroep Brabant:

Beantwoorden

Ik krijg berichten uit het hele land dat dit zou gaan om een mogelijke criminele afrekening uit de drugswereld.
Jullie iets van bekend?

Beantwoorden
M.Betgem-van der Spuij

Wat dacht je anders M.Betgem? Uit het hele land zelfs, nou nou!
Ja, criminelen volgen altijd en overal hun “medebroeders” en zeker van een bepaalde soort. Er was vrijwel zeker geen ruzie om een lollie! Ja, misschien eentje, gedoopt in dat witte goedje….of anderszins!
En welke kleur hij had, horen we ook nog wel. Wordt vervolgd………

Beantwoorden

@ Brombeer,zo staat het ook beschreven bij Omroep Brabant. Maar in ED geen woord hierover.

Beantwoorden

@eric op dinsdag 4 november 2014 om 10:48:

Niet alles geloven wat ze bij Omroep Brabant schrijven. Ik hoorde dat het iets was tussen twee ex-vriendjes. Maar dat kan ook onzin zijn natuurlijk. Zoals Brombeer zei, even wachten op wat de politie gaat zeggen en uiteindelijk de rechter.

Beantwoorden

Huh? Wat een rare reacties.
Ik dacht dat de veiligheid in deze stad zo goed geregeld was.
En waarom zou ik omroep Brabant niet geloven?
Ohhhh misschien omdat die geen afspraken hebben gemaakt met het college van Helmond welke berichten er naar buiten gebracht mogen worden. Zoals het ED.

Beantwoorden
M.Betgem-van der Spuij

Net te oren gekomen diegene waar op geschoten is blijkt broer te zijn van ons aller bekende barbie!ja die van TV

Beantwoorden

@Irmaatje,

Zou je echt denken? dan was het toch wel op tv geweest al.
Maar goed, het zal wel weer geen zuivere koffie zijn!
De dader zou toch in de janstevenstraat gepakt zijn, kijk maar eens op de foto’s ook lekker stukje straat.
Ben blij in ieder geval dat ik daar niet woon, je zal daar de basis maar moeten leggen voor je kroost. (noemt men toch volksbuurt). (speeltoestellen voor in de tuin pffff).
Niks is veilig daar.

Beantwoorden

@mopje is vanmiddag ter oren gekomen door op FB het één met het ander te vergelijken hopelijk gaat iemand Boulevard of iets dergelijks in kennis stellen zal wel een primeur zijn!

Beantwoorden

Kom kom mensen. Kunnen we het hier bij laten? Barbie……Hoeft niet verder. Boulevard en al die andere programma’s zijn je reinste tinnef-programma’s, die het aankijken niet eens waard zijn. Tja, bepaalde “bevolkingsgroepen” smullen van dat geleuter!! Zo zie ik het (persoonlijk) en daar hoeft geen mens het met me eens te zijn! Het aankijken niet waard. Gelukkig kun je de tv uitzetten!!

Beantwoorden

@irmaatje jij woont zeker op stand omdat je zo neerbuigend doet ik woon hier al jaren en mijn kroost heeft nergens last van zijn altijd netjes tegen iedereen en halen mooie punten op School dus dat van die volksbuurt slaat echt nergens op!

Beantwoorden

@eric op dinsdag 4 november 2014 om 10:48:

Zoals ik al zei, Niet alles geloven wat ze bij Omroep Brabant schrijven.
Vandaag schrijft Omroep Brabant weer dat een verbroken liefdesrelatie de aanleiding was. Wat is het verschil met een afrekening uit de drugswereld.moet je maar denken. 🙂 http://www.omroepbrabant.nl/?news/219353862/Verbroken+liefdesrelatie+aanleiding+schietpartij+Helmond++%E2%80%98Schiet+hem+maar+in+een+weiland+kapot%E2%80%99.aspx

HELMOND – Een verbroken relatie was volgens buurtbewoners de aanleiding voor de schietpartij maandagmiddag op de hoek van de Zonnehofstraat en het Willem Beringsplein in Helmond. Daarbij werden vijf kogels afgevuurd op een auto. Bij de schietpartij raakte niemand gewond.

Een jonge vrouw uit de Zonnehofstraat zou zondagavond de relatie met haar Haagse vriend hebben verbroken. Toen die zijn spullen wilde komen halen, waarschuwde zij haar Helmondse ex-vriend met wie ze een kind heeft. Die man zou op de Hagenees hebben geschoten. De politie wil niet bevestigen dat het om een liefdesdrama gaat.

Niet voor mijn deur
Buurtbewoners zijn woedend over de schietpartij. “Als ze zo nodig willen schieten, ga dan naar een weiland en schiet hem dan daar kapot, maar niet voor mijn deur”, zegt een vrouw. Zij wil liever vandaag dan morgen weg uit de wijk.

“Ik verschiet nergens meer van, schieten is hier kennelijk een rage geworden”, zegt een andere vrouw. Volgens haar zijn er vaker schietpartijen in de wijk: “Ik ben niet bang, want ik doe verschillende vechtsporten, maar dit kan natuurlijk niet in een wijk met kinderen.”

Beantwoorden

@Henkie74

Dat heeft @Irmaatje niet geschreven!
Ik heb geschreven, dat ik erg blij ben dat ik mijn kroost er niet hoef op te voeden.
Laten we heel eerlijk zijn! RESPECT, als jou kinderen goede punten halen en niet mee gaan met de grote groep (dan staan ze sterk in hun schoenen).
Maar ook eerlijk, valt het niet mee om je kinderen daar tussenin op te voeden tot respectvolle jongvolwassene. (geen drugs/veel ruzie/criminaliteit/etc).
Daarlangs, is het vaak ook nog zo dat ze in de zomer voor buiten zitten geklit en 80% niet werkt, mooi voorbeeld?
Natuurlijk praat ik niet over de mensen die niet kunnen werken, laat dit duidelijk zijn!!!
Laten we eerlijk zijn, de basis wordt gelegd al heel erg vroeg (normen/waarden).
Mijn ouders zeiden altijd, waar je mee omgaat wordt je mee besmet.
Iedereen zijn mening toch, daar zijn we Nederlander voor.

Beantwoorden

@Irmaatje op dinsdag 4 november 2014 om 16:21:

Kun jij uitleggen waar je die info precies hebt gevonden? Liefst door middel van 1 of meerdere linkjes met daarbij de door jou gekopieerde teksten.
Dat kan je hier in de reacties plaatsen, maar vind je het prettiger om dat te mailen: ons mailadres is [email protected]

Beantwoorden

Burgemeester bezoekt de Leonardusbuurt
Burgemeester Elly Blanksma en wethouder Erik de Vries bezochten vandaag samen met de politie de Leonardusbuurt naar aanleiding van het schietincident.

“Gevoel veiligheid aangetast naar aanleiding van het schietincident” laat de burgemeester weten.
In 2010 stelde de gemeente een plan van aanpak (pdf) op om de leefbaarheid van de Leonardusbuurt te verbeteren in de periode 2010 tot 2015. Over anderhalve maand moet volgens dat plan dit het resultaat zijn:

  • De zelfredzaamheid en participatiegraad van bewoners in de Leonardusbuurt is toegenomen.
  • De kwaliteit van de fysieke en sociale leefomgeving is toegenomen.

Dit wordt bereikt door:

  • acute problemen, zowel sociaal als fysiek en met betrekking tot openbare orde en veiligheid, in de Leonardusbuurt samen met partners en instanties door gerichte interventies aan te pakken;
  • een intensivering van lopende projecten en activiteiten rondom de thema’s beheer en handhaving, gezondheid en werk & inkomen
Beantwoorden

Goed te zien Blanksma en De Vries zich op de hoogte gaan stellen daar, en zich laten zien in die wijk waar momenteel veel verwarring en angst heerst!

Ze maken zichzelf in ieder geval zichtbaar!
Thats a start!!

Hoop dat ze dat meer laten zien in de toekomst!

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op vrijdag 14 november 2014 om 14:06:

Goed dat de burgemeester en wethouder langs gaan. Maar of ze die resultaten voor 1 januari 2015 nog gaan halen….

Beantwoorden

Prima wat Elly doet. Er zijn er die haar tot de grond toe willen afkraken en altijd wat op haar hebben op te merken en in te hakken. Negativiteit ten top!
Wat ze hier doet, is voor mij een goed teken. Een goed begin om te weten waar de problemen te vinden zijn.

Beantwoorden

Helmonders, ik woon nu z’n 15 jaar in deze wijk en de wijk is idd. een stukje teruggelopen , maar een paar rotte appels in de mand wil niet zeggen dat de hele mand verrot is..Maar is dat in heeeeel nederland niet zo tegenwoordig. Er is
een heleboel op de schop gegaan in onze wijk om het veiliger en bewoonbaar te maken met een zeer positief resultaat, vindt ik zelf.
Jullie kijken alleen maar naar de straten waar mensen buiten zitten idd een volkswijk, maar hier kent ieder elkaar, kun je in andere wijken niet zeggen.
En er zijn echt niet alleen maar bijstandtrekkers zoals hierboven wordt vernoemd.Ook werkende mensen MET EEN GOEDE BAAN wonen hier, omdat ze het goed naar hun zin hebben in de Leonarduswijk.

Beantwoorden

Rechter: 8 jaar cel + 7.393 euro schadevergoeding
​Een 31-jarige Helmonder is zojuist veroordeeld voor bovenstaande viervoudige poging tot doodslag. De rechtbank Oost-Brabant legt de man een gevangenisstraf op van 8 jaar.
De verdachte verliet 3 november 2014 de woning van zijn vriendin in Helmond, omdat de politie aan de deur stond. Hij nam zijn vuurwapen mee uit vrees dat de agent het wapen zou vinden, zo verklaarde hij. De man liep een rondje door de wijk en was weer bijna terug bij de woning, toen zijn vriendin belde dat haar ex-vriend en 3 anderen bij haar woning waren. Die ex-vriend had een dag eerder via WhatsApp met de man afgesproken om elkaar die dag in Helmond te ontmoeten. Toen de man de auto met daarin de 4 personen zag, pakte hij zijn vuurwapen en schoot daarmee 6 keer. Ten minste 3 kogels raakten de auto, waarvan 2 kogels bleven steken in het linker achterportier. De inzittenden konden de auto ontvluchten en raakten niet gewond.
De rechtbank houdt bij het bepalen van de straf rekening met het zeer gewelddadige karakter van het incident. De man schrikt er niet voor terug zwaar geweld tegen anderen te gebruiken. Bovendien vond het schietincident op klaarlichte dag plaats in een woonwijk, vlakbij een speeltuin. 1 Van de kogels werd gevonden in de voordeur van een woning. De baan van die kogel liep over de speeltoestellen in de speeltuin. De man heeft volgens de rechtbank geen inzicht in of spijt van zijn handelen getoond. Ook weegt mee dat hij eerder is veroordeeld voor een poging tot moord en voorwaardelijk in vrijheid was gesteld. Daarom moet de man nog 2 jaar van zijn eerdere veroordeling uitzitten. Dit komt bovenop de celstraf die de rechtbank nu oplegt.
De man moet 3 slachtoffers een schadevergoeding betalen van in totaal 7.393,44 euro. Aan de ex-vriend hoeft hij geen schadevergoeding te betalen, omdat de rechtbank vindt dat deze man zelf naar Helmond is gekomen om de confrontatie aan te gaan.

Beantwoorden

Aanvullend op @De weblog van Helmond op woensdag 8 juli 2015 om 13:50:

Hierbij de volledige uitspraak van de rechtbank. Die was eerder niet digitaal beschikbaar.

Beantwoorden

OM eist in hoger beroep 10 jaar cel voor meervoudige poging doodslag
De advocaat-generaal in Den Bosch heeft in hoger beroep 10 jaar gevangenisstraf geëist tegen een 32-jarige man die op 3 november 2014 in Helmond een aantal kogels heeft afgevuurd op een auto met daarin 4 personen. In de visie van het OM heeft de man zich schuldig gemaakt aan meervoudige poging tot doodslag.
De rechtbank veroordeelde de man tot 8 jaar gevangenisstraf (zie hierboven). De verdachte heeft tegen dat vonnis hoger beroep aangetekend.
Volgens de verdachte heeft hij slechts op de auto geschoten en niet op personen. Er zou volgens hem niemand in het voertuig hebben gezeten op het moment dat hij schoot. Meerdere getuigenverklaringen, waaronder die van een toevallig aanwezige wijkagent, weerspreken die lezing echter. Volgens het OM zaten er op het moment van het schieten 3 mensen in de auto en bevond zich 1 persoon achter het voertuig. De advocaat-generaal wees erop dat het vuurwapengeweld veel ernstiger gevolgen had kunnen hebben. Behalve de personen in de auto had de verdachte ook nog anderen kunnen raken; hij schoot op klaarlichte dag, midden op straat in een woonwijk. De schietbaan liep over de speeltoestellen van een naburige speeltuin, tekende de advocaat-generaal daarbij aan.
De verdachte is reeds eerder veroordeeld voor agressiedelicten. Bovendien liep hij in de proeftijd van een voorwaardelijke invrijheidstelling (v.i.), na een veroordeling in hoger beroep voor een soortgelijk delict. De verdachte heeft hier in 2010 een celstraf van 6 jaar voor opgelegd gekregen. De advocaat-generaal heeft de herroeping van de v.i. (730 dagen gevangenisstraf) gevorderd.
Het hof doet (naar verwachting) uitspraak over 2 weken.

Beantwoorden

Tja het is maar een eis wat ze me mannetje willen geven !!✌✌✌

Beantwoorden

@Roxanne Goords op zaterdag 14 mei 2016 om 19:04:

Kan nog zat afgaan rox wegens goed gedrag

Beantwoorden
Rebster van der Steen

@Roxanne Goords op zaterdag 14 mei 2016 om 19:04:

Alles komt goed schat voor je het weet is die weer lekker thuis laat de rest maar lullen wat ze denken over hem als jij maar gelukkig bent !❤️ Roxanne Goords

Beantwoorden

@Roxanne Goords op zaterdag 14 mei 2016 om 19:04:

Laat je niet gek maken jij kent zijn motieven

Beantwoorden

levenslang is nog te kort voor zulke gekken

Beantwoorden

@Roxanne Goords op zaterdag 14 mei 2016 om 19:04:
@Rebster van der Steen op zaterdag 14 mei 2016 om 19:28:
@Ciao Ciao op zaterdag 14 mei 2016 om 19:38:
@Ardjan Maas op zaterdag 14 mei 2016 om 20:22:

Ik hoop dat het een grapje is. Met dat schieten op die plek en zijn verleden niet echt geslaagd vind ik, maar daarover wil ik met jullie geen ruzie maken. 🙂

Beantwoorden

Geen 8 maar 10 jaar cel voor deze meervoudige poging doodslag
Het hoger beroep dat de verdachte had aangetekend, pakte voor hem slecht uit. De rechter vond de 8 jaar die hij vorig jaar kreeg te laag. Hij kreeg de door het Openbaar Ministerie geëiste 10 jaar.
Het bedrag dat de veroordeelde in totaal aan de 3 slachtoffers moet betalen, blijft hetzelfde: 7.393 euro. Dat bedrag bestaat uit 3393 euro aan materiële schade en 4000 euro aan immateriële schade.
In de reacties hierboven kun je teruglezen wat wij en andere Helmonders over deze zaak schreven. In de uitspraak van de rechtbank kun je lezen wat zij vinden van hetgeen gebeurde op maandagmiddag 3 november 2014.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *