Buiten is het 21 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.805 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
8reacties

Een scooterrijder die op een fietspad reed, kwam vanavond op een oversteekplaats met de Rijnlaan in botsing met een auto. De hulpdiensten werden om 18.35 uur gealarmeerd voor dit ongeluk.
De automobilist had de scooter te laat gezien, de jonge scooterrijder kon niet meer op tijd stoppen waarna de botsing volgde. De jongen is in een ambulance onderzocht maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De scooter werd zwaar beschadigd en is opgehaald.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.

In de reacties hieronder staat een update.

8 reacties:

Gelukkig goed afgelopen, maar ik vind het een rare verkeerssituatie daar. Welke automobilist verwacht er nu ineens een fietspad waarop iedereen voorrang heeft. Misschien als je er woont, maar niet als je daar vreemd bent.

Beantwoorden

Der word daar ook zo hard geraced over da fietspad…. En 9/10 keer zie je niet zo snel of er iets aankomt…

Beantwoorden
Simone van den Einden

Zelf opletten blijft moeilijk schijnbaar.

Beantwoorden

Plus het was een scooter met geel kenteken… horen deze op een fietspad??

Beantwoorden

Gevaarlijk punt erg onoverzichtelijk haaientanden zijn aanwezig dus alle verkeer op fietspad heeft voorrang . (Sommigen fietsen gaan harder dan een opgevoerde brommer lijkt wel.)
Hoe dan ook ik ken het punt en vind het zeer onoverzichtelijk voor beide wegen. Gelukkig geen zwaargewonden.

Beantwoorden

Update:
D. van Etten mailde ons de onderstaande video van het ongeluk:

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 20 juli 2022 om 23:29:

Duidelijk dat die automobilist fout zat, die haaientanden staan er niet voor niks. Maar je moet het maar weten dat er ineens een fietspad over de weg ligt. Zeker als die scooter een beetje doorreed is een ongeluk als dit haast niet te voorkomen.

Beantwoorden

De heer of mevrouw van Etten dient zijn of haar camera wel anders te richten, in ieder geval niet zoals nu op de openbare weg.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *