Buiten is het 10 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 110.569 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

2reacties

Dat hij vannacht rond 03.30 uur een politieauto op de Deltaweg in Brouwhuis voorbij reed, heeft nogal wat gevolgen voor die scooterbestuurder. 
Omdat zijn scooter geen achterverlichting had, werd hij staande gehouden en aangesproken. “Wij kregen de indruk dat de bestuurder onder invloed was van alcohol. Daarop lieten wij de bestuurder blazen” aldus 1 van de agenten. Dat vermoeden bleek te kloppen, hij blies teveel en moest mee naar het bureau op de Traverse.
Daar blies de beginnende bestuurder 565 UG/L. Dat is ruim 6 keer de 88 UG/L-limiet voor beginnende bestuurders. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed van alcohol. Daarbij is een mededeling rijvaardigheid verstuurd naar het CBR (ook wel EMA cursus genoemd die 1099 euro kost).
De scooterrijder kreeg ook een bekeuring voor het besturen van een snorfiets met een WOK-status. Uit het geraadpleegde RDW-register bleek namelijk dat er op het kenteken een WOK-status zat. Een dergelijke Wachten-Op-Keuren-melding wordt door de politie geplaatst omdat het voertuig niet aan de wettelijk eisen voldoet en herkeurd moet worden. 

In de reacties hieronder staat een update.

2 reacties:

Mooie vangst.
Tip aan mezelf: het achterlicht laten maken.

Beantwoorden

Update:
De scooterbestuurder blijkt een 19-jarige Helmonder te zijn. Hij had een klein gelukje, want voor de kapotte achterverlichting werd hij niet bekeurd. “Dit moet uiteindelijk bij het keuren toch gemaakt worden. Alle boetes bij elkaar (inclusief EMA en mogelijke boete rijden onder invloed) gaat in de duizenden euro’s lopen. Vandaar dat wij daar niet voor geschreven hebben.” Zo liet de politie ons desgevraagd zojuist weten.
Dat kenteken kreeg in het verleden die eerder genoemde WOK-status vanwege de snelheid van de scooter. Het originele CDI kastje bleek vervangen waardoor de scooter harder kon rijden dan toegestaan. De Officier van Justitie beslist binnen 10 dagen wat er met zijn rijbewijs gaat gebeuren.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *