Buiten is het 5 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.822 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

22 reacties:

Paar weken geleden ook al gebeurd, precies op dezelfde plek! Toen is het ook goed afgelopen. Beterschap voor de gedupeerde!

Beantwoorden
Audrey van de Kimmenade

Wat is dat toch voor een mentaliteit, doorrijden als je iemand hebt aan gereden.

Beantwoorden

Beterschap voor hem

Beantwoorden

Op dat kruispunt is het om de haverklap raak!!!

Beantwoorden
Anne-Marie Claassen

wat n klojo m/v de chauffeur vd auto ,hebben toch voorrang voetgangers ,fietsers ,bromfietsers en dan ook nog gewoon doorrijden ,,had ik het voor het zeggen nam meteen het rijbewijs in en nooit meer terug ..hopelijk niet te ernstig gewond heel veel beterschap voor het slachtoffer

Beantwoorden

als ze die pakken meteen een flinke duw geven jaar rijverbod en een giga boete

Beantwoorden

Ze moeten es alle regels het zelfde maken in een stad.
Bij de ene weg zoals deze hebben fietsers enz voorrang en zo een kilometer verderop hebben de auto weer voorrang. net als bij verschillende rotondes bij de een gaan auto voor bij een andere weer de fietsers Raakt er gewoon van in de war want de ene keer wel voorrang en andere keer niet

Beantwoorden

Voetgangers hebben daar sinds de laatste werkzaamheden geen voorrang meer.
De haaien tanden hebben ze daar verkeerd geplaatst.
Heb ik bij de gemeente Helmond gemeld….. schijnbaar vinden ze de kwestie niet belangrijk genoeg want je hoort er daarna niet meer van.
Jammer dat ik hier geen foto kan toevoegen.

Beantwoorden

@Peter Verhoeven op maandag 10 februari 2020 om 15:23:

Als je jouw foto of foto’s naar [email protected] mailt, dan zetten wij die er voor je bij.

Beantwoorden

@Peter Verhoeven op maandag 10 februari 2020 om 15:23:

De haaientanden staan voor het fietspad en niet voor het voetgangerspad, dus klopt toch?!

Gewoon een duidelijk overzichtelijk kruispunt. Hoop dat ze deze automobilist pakken, verkeershufter eersteklas.
Sterkte voor het slachtoffer

Beantwoorden

Beste Peter,
Bij afslaand verkeerd geldt de regel “verkeer voor rechtdoor op dezelfde weg gaat voor” dus hebben de voetgangers ook voorrang. Die vallen namelijk onder de noemer verkeer.
Kom je vanaf de ROC gereden en rij je recht op het kruispunt af dan hebben de voetgangers geen voorrang en de fietsers wel omdat bord B6 geplaatst is in combinatie met haaientanden op het wegdek.

Beantwoorden

Zelfde gebeurd met mij word helemaal niets mee gedaan daar is al de 100ste keer

Beantwoorden

Sterkte ????

Beantwoorden

Doorrijden? Pffff ????

Beantwoorden

Daar is het altijd opletten en rijden ze veel te hard

Beantwoorden

Scooters verbieden lijkt me in lijn met het huidige kabinetsbeleid.

Beantwoorden

Als het door rijden is?. Mijn zoon stond erbij toen het gebeurde. De scooter botste eerst tegen de verhoogde rand. Of de scooter daana nog tegen de auto aankwam was niet duidelijk zichtbaar. Maar de mening was verdeeld onder de andere ooggetuigen.

In ieder geval sterkte voor de scooter rijder.

Beantwoorden

Niet normaal dat die automobilist doorrijdt???? Hoop dat hij/zij zich nog meldt en zo niet hoop ik dat ze achterhalen wie het is en dat ze hij/zij nog flink gestraft gaat worden! Beterschap voor t slachtoffer ????

Beantwoorden

Treurig. Steeds meer hoor je dat auto’s gewoon doorrijden en het slachtoffer aan zijn-haar lot overlaten.

Beantwoorden

Ik weet niet of jullie er iets aan hebben maar ik was er bij en het was een witte, kleine auto met vier passagiersstoelen . T leek erg op zo een kleine fiat.

Beantwoorden

@Peter Verhoeven op maandag 10 februari 2020 om 15:23:

Hoi Peter, vervelend om te horen dat je geen terugkoppeling hebt ontvangen! Hoe heb je dit destijds aan ons gemeld? Heb je toen ook een zaaknummer ontvangen? Groetjes Laura

Beantwoorden

@Peter Verhoeven op maandag 10 februari 2020 om 15:23:

Hoi Peter, ik wilde nog even terugkomen op je berichtje. Haaientanden betekenen ‘bestuurders moeten voorrang verlenen aan bestuurders op de kruisende weg.’ Omdat voetgangers geen bestuurders zijn, hebben ze ook geen voorrang bij haaientanden. Fietsers en scooterrijders zijn wel bestuurders en hebben dus wel voorrang. Om dit onderscheid duidelijk te maken, zijn de haaientanden hier voor het fietspad geplaatst en dus niet voor de oversteek voor voetgangers. Mijn collega meldt dat de markering die bij de recente werkzaamheden op het Nieuwveld is aangebracht, hetzelfde is als voor de werkzaamheden. Dit is dus niet gewijzigd. Overigens zegt de wet dat bestuurders die afslaan ‘rechtdoorgaand verkeer’ voor moeten laten gaan. Omdat voetgangers wel onder ‘verkeer’ vallen, moet iemand die vanaf de Nachtegaallaan afslaat naar het Nieuwveld voetgangers dus wel voor laten gaan. Hopelijk is het zo wat duidelijker. Groetjes Laura

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *