Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 97.210 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
12reacties

Zojuist rond 01.25 uur is een scooter onderuit gegaan op de Molenstraat. De scooterbestuurder raakte daarbij dusdanig gewond dat een traumahelikopter uit Nijmegen werd opgeroepen.

Maikel Janssen, die de bovenstaande foto maakte, liet weten dat de bestuurder zwaargewond met de traumahelikopter naar het ziekenhuis is vervoerd en dat het een eenzijdig ongeval was.
Net voordat de officiële 112-meldingen binnenkwamen, wist een man die het ongeval zag gebeuren, de weblog al te melden dat de betreffende scooterrijder veel te hard reed. Noud meldde dat de Molenstraat was afgesloten tussen de Pastoor van Leeuwenstraat en de Burgemeester van Houtlaan. Ter hoogte van de parkeerplaats van het algemeen kerkhof zag hij een witte motor liggen.

12 reacties:

Wat een scooter toch ver door glijd als je 35km/h rijd. Ongeloofelijk.

Als een dolle door het centrum scheuren dan krijg je dit. Gelukkig niemand anders bij betrokken.

Beantwoorden

De ernstig gewonde scooterbestuurder blijkt een 18-jarige Helmonder, zo laat de politie zojuist weten. Naar vermoeden heeft hij de macht over het stuur verloren nadat hij over een verkeersdrempel was gereden. De man is op de grond gevallen en heeft hersenletsel opgelopen. Hij werd per traumaheli naar een ziekenhuis vervoerd en is daar opgenomen.

Beantwoorden

Iets klopt hier niet, er staat “zag hij een witte brommer liggen” erboven staat “wist een man die het ongeluk zag gebeuren” zijn dit dezelfde mannen of is de eerste weggelopen?

Beantwoorden

Het is erg genoeg voor de scooterrijder, maar als je als een gek rijdt op een opgevoerde scooter ( zo lijkt mij ) dan is het vragen om ongelukken. Gelukkig heeft hij verder niemand anders geraakt, want meestal zijn onschuldige mensen de klos en er slechter aan toe.

Beantwoorden

Op de website van fotopersbureau SQVision Mediaprodukties staan nog 7 foto’s van kort na het ongeval op de Molenstraat vannacht.

Beantwoorden

@Adrie op zondag 24 november 2013 om 11:17:

Nee, ik ben niet degene die het ongeluk heeft zien gebeuren.
Toen ik er langs kwam was de scooterrijder al op weg naar het ziekenhuis.

Beantwoorden

@Adrie op zondag 24 november 2013 om 11:17:

We schreven het vannacht wellicht ietwat onduidelijk op in de logtekst.
Wat Noud meldde staat in die link, een andere man meldde ons daarvoor al dat hij het ongeluk zag gebeuren en dat die scooter veel te hard reed. Weer een ander, Maikel Janssen, maakte de foto en meldde dat de man na dit eenzijdig ongeval zwaargewond met de traumahelikopter naar het ziekenhuis ging.
Kortom, dit hele topic kwam feitelijk via hen tot stand. De politie voegde daar vanochtend nog aan toe wat er om 10.42 uur in die reactie staat.

Beantwoorden

Ik woon in de Molenstraat, ter hoogte van het ongeluk.

Ik heb niks gezien, maar vanalles gehoort!

De scooter had een aardige snelheid, en reed vervolgens vanuit centrum richting de Burg. van Houtlaan over de verkeersdrempel. Hierbij raakte zijn scooter de bult en is hij waarsschijnlijk omgevallen en gleed door. Zijn scooter is +- 10meter doorgeschoven, hij zelf een meter of 6.

Verder was er binnen 3 minuten poliie, en een minuut later was de eerste ambulance er. Een aantal minuten later stonden er 5 politiewagens die de molenstraat afsloten, en 2 ambulances.

De ambulance medewerkers, in totaal 6, waren om en de nabij 10 minuten bezig met de persoon stabiel te krijgen. Vervolgens hoorde ik de politie aangeven dat ze naar een desbetreffende plek gingen omdat de trauma helicopter niet in de Molenstraat kon landen.

Verder heb ik ook met de politie gepraat (vanuit mijn slaapkamerraam) en de jongen was er slecht aan toe..

Beantwoorden

De meters in hierboven genoemde reactie klopt trouwens niet, moet zijn 20 meter.

Beantwoorden

het was geen scooter maar een motoscooter dus motor van 125cc die naar scooter lijkt/

Beantwoorden

het was een motorscooter van 180cc , dat klopt helemaal

Beantwoorden

klopt helemaal reactie hierboven

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *