Buiten is het 1 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.512 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Begin maart ontstond een conflict tussen het bestuur van de Dierenambulance Helmond en enkele vrijwilligers. De situatie die mede ontstaan was omdat de 2 deeltijd beroepskrachten om diverse redenen al geruime tijd afwezig waren, bleek uiteindelijk onoplosbaar. Het volledige bestuur besloot daarom terug te treden.
Hierdoor ontstond er binnen de stichting een bestuurlijke crisis. De vrijwilligers bleven echter op hun post en hun werk doen. Dierenarts Bas ten Brugge Cate, als adviseur verbonden aan de Dierenambulance, was de enige ‘bestuurlijke component’ die overbleef.
Wilma Michielsen, oprichtster en ere-lid van de Dierenambulance Helmond, vormde daarna samen met “mister dierenambulance” Ben van der Heijden en dierenarts Bas ten Bruggen Cate, een ad-interim bestuur. Berry Smits, oud-raadslid, werd benaderd en trad ook toe tot het bestuur.
Uit de achtergebleven bestuurlijke stukken bleek dat het vorige bestuur de zaken redelijk achter had gelaten. Vrij snel daarna werden de vrijwilligers bij elkaar geroepen en op de hoogte gebracht. Bij de vrijwilligers was duidelijk dat zij hun taak voort wilden zetten. Er werden weer diverse werkgroepen in het leven geroepen zodat de gewenste structuur hersteld was.
Het aantal vrijwilligers en bestuursleden voor de dierenambulance en dierenasiel is redelijk op peil, maar wie interesse heeft kan zich aanmelden via telefoonnummer 0492-513971 of e-mail [email protected]
Nu de situatie binnen weer is genormaliseerd sluit de organisatie een uitbreiding van de activiteiten naar regionale gemeenten in de toekomst niet uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *