Buiten is het 35 graden, binnen zit al 15 jaar šŸ˜»

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 98.294 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Bij een intensieve controle op spijbelen zijn gisteren tussen 10.00 en 12.00 uur in Helmond en de omliggende gemeenten 34 leerlingen door de politie gecontroleerd. 32 Leerlingen waren geoorloofd op straat. Soms was er sprake van een vrij lesuur, lesuitval door ziekte docent, een roostervrije schooldag, op weg naar de gymzaal of waren sommige leerlingen bezig voor een opdracht voor school. Bij 2 leerlingen vindt nog nader onderzoek plaats. Dat liet de gemeente vanochtend weten.
Bij deze controle werkten politie, leerplichtambtenaren van de gemeenten en de verzuimcoƶrdinatoren van de scholen nauw samen om meteen te kunnen zien welke leerlingen spijbelden.Ā Omdat de gemeenten overtuigd zijn van het nut en de noodzaak van deze controles, worden ze sinds enkele jaren met enige regelmaat gehouden.
Bij spijbelen neemt de betreffende school in eerste instantie maatregelen. Ongeoorloofd schoolverzuim is namelijk een overtreding waarvoor een straf kan worden opgelegd. Het straffen is maatwerk: een doorverwijzing naar HALT en een proces-verbaal voor de ouders behoort tot de mogelijkheden. Als dat nodig is, wordt bij de afhandeling de Raad voor de Kinderbescherming, Bureau Jeugdzorg of het Openbaar Ministerie ingeschakeld.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *