Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.213 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Een automobilist moest gisteravond laat zijn rijbewijs inleveren toen hij over de  Brandevoortsedreef ‘reed’. Daar waar 50 km/uur de maximumsnelheid is, wist hij een snelheid van 122 km/uur te bereiken. Dat meldde het Team Verkeer van de politie-eenheid Oost-Brabant. Waarom hij die snelheid in Brandevoort aanhield is ons niet bekend.
De 32-jarige inwoner uit Lieshout is niet alleen zijn rijbewijs kwijt. Zijn onveilig weggedrag bezorgde hem ook een proces-verbaal (lees boete). En binnenkort moet hij verplicht een 3-daagse CBR-cursus (pdf) volgen over verantwoord rijgedrag in het verkeer. De cursuskosten (die de overtreder zelf moet betalen) bedragen 732 euro en er worden 342 euro administratiekosten in rekening gebracht.

6 reacties:

Zo die heeft zijn lesje wel geleerd wat een oetlul

Beantwoorden

@Skip Kangaroe op zaterdag 12 maart 2016 om 01:31:

Die laatste kwalificatie mogen wij natuurlijk niet overnemen. Maar zijn lesje heeft hij inderdaad wel geleerd én gaat hij nog leren ook.

Beantwoorden
De weblog van Helmond

@Skip Kangaroe: Een oetlul is het zeker, maar helaas is minstens de helft van de mensen veel erger alleen wordt dat door het OM niet zo bestempeld:

– 122 km/h op rechte weg zonder kruispunten (rijbewijs + € 1500)
– door rood rijden (€ 230)
– niet-handsfree bellen (€ 230)

En vervolgens gaan Koos Spee en het OM met droge ogen vertellen dat boetes er voor de verkeersveiligheid zijn. Maak dat de (Helmondse) kat maar wijs, de correlatie met de gevaarzetting is allang weg en dat geldt ook in dit nieuwsbericht.

Beantwoorden

wil administratie voor de helft wel doen 342 euro per bon waar gaat dat over

Beantwoorden

Wooow dat is wel heel hard op dat stuk! Maar 342 euro administratiekosten wow wist niet dat t de helft van de kosten van de cursus was! Die heeft idd zijn lesje wel geleerd mag ik hopen!!

Beantwoorden
Jessica van der Palen

Voor hoelang is hij zijn rijbewijs kwijt?? Misschien per km te hard één maand rijbevoegdheid kwijt en daarna opnieuw rijlessen en examen laten doen

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *