Buiten is het 19 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 98.274 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
8reacties

Een paar dagen geleden vroeg hij zijn vrouw nog een foto te maken van het straatbeeld. Alle bomen langs de stoeprand, die zo prachtig bordeauxrood vòl in het blad stonden. Verbluffend mooi! Ze was er nog niet aan toegekomen.
Nu hoeft het niet meer. De bomen aan de Dr. Dreeslaan in Mierlo-Hout zien er sinds gisteren geamputeerd uit. Van het straatbeeld tot vrijdag is nauwelijks meer wat over.
“Verminkt, dat is het woord,” vertelt de bewoner: “het gaat jaren duren voor dit weer wat is bijgetrokken. Vooral de boom van de buurman slaat alles.”

gesnoeide Fraxinus Excelsior Jaspidea bij de buurman

Toen een bomenverzorger vrijdagochtend met zijn zelfrijdende hoogwerker bezig was met zijn rigoureuze snoeiwerk stonden er binnen enkele tellen 6 Dreeslaners op straat. De snoeier werd bestookt met vragen, die hij welwillend beantwoordde. De gemeente had hem hiertoe opdracht gegeven omdat zij wil ‘dat de bomen over 5 jaar nog toekomst hebben’. Maar ook omdat ‘voorkomen moet worden dat de takken tot in de dakgoten groeien’.
“Maar de afstand tussen de takken en de goten was nog zeker een meter of 5 / 6”, vertelt 1 van de buren verontwaardigd. Ook de vuilniswagen is volgens de bomenman een issue. Die moet over 5 jaar toch óók nog onder de bomen door kunnen.
Naar aanleiding van diverse alarmerende telefoontjes van straatgenoten arriveert een half uur later ook een opzichter van de gemeente, die 1 en ander over het lange termijnbeleid van de gemeente toelicht. Daarna wordt het weer rustig in de straat.
Niet omdat de gemoederen nu gesust zijn, maar er is nu toch niets meer aan te doen. Over zo’n 2 jaar zal de straat er weer fatsoenlijk uitzien, heeft de gemeenteambtenaar de Dreeslaanbewoners beloofd.

8 reacties:

Buurman is idd niet blij met deze actie.

Beantwoorden

Die boom ziet er niet uit inderdaad! Zonde!
Ik zag dit ook eens gebeuren bij ons on de straat… Gewoon een hap eruit gehaald

Ik vind t vreemd, kun je niet op z`n minst zijn vorm laten behouden???
mja ben dus ook geen boomexpert………

Beantwoorden

Zeker iemand met taakstraf-uren aan het werk gezet, maar zeer zeker niet iemand met groene opleidingsachtergrond

Beantwoorden

Het groenbeleid in deze gemeente lijkt wel natte vingerwerk. Wil je een boom laten snoeien die tot bijna in de dakgoot groeit, dan moet er hemel en aarde worden bewogen om het voor elkaar te krijgen. In een andere straat kan het opeens allemaal wel, zelfs tegen de zin van de bewoners in.
En verder….met mijn nul bomenkennis had ik die boom fatsoenlijker gesnoeid!

Beantwoorden

Die boom gaat over een aantal jaren onherroepelijk omvallen

Beantwoorden

Dat krijg je ervan wanneer je groenonderhoud niet laat uitvoeren door bekwame en door loon gemotiveerde groenonderhouders maar onbekwame werklozen hiertoe dwingt zonder er een normaal loon tegenover te zetten.

@Berrie: Als ze jouw reactie lezen komen ze volgende week terug om de boom verder symetrisch bij te snoeien. 😉

Beantwoorden

@Edwin bedoeld natuurlijk.

Beantwoorden

Die twee takken waaien er binnenkort zo wel af

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *