Buiten is het 10 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.688 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

Zojuist reikte wethouder Yvonne van Mierlo de allereerste Driven Award 2015 uit aan Solar Team Eindhoven. Zij kregen ook de publieksprijs. Dit studententeam won met Stella, de eerste gezinsauto ter wereld met zonnecellen als krachtbron. “De gezinsauto spreekt aan, staat dicht bij de markt, is duurzaam én er is gedacht vanuit de consument. Daarnaast was de presentatie uitmuntend” aldus de jury.
Deze eerste Driven Award werd uitgereikt tijdens het slotevent van de Automotive Week op de Automotive Campus. Die award is in het leven geroepen voor slimme mobiliteitsoplossingen die er voor zorgen dat we schoner, sneller en veiliger door het verkeer kunnen.
Er waren in totaal 10 genomineerden die kans maakten op de publieks- en de juryprijs van de Driven Award. Daarnaast stelde de TU/e een aanmoedigingsprijs beschikbaar voor jonge ondernemers met slimme ideeën, hiervoor waren 3 projecten genomineerd. ‘Smart Bicycle Solution’ van TSG InnoteQ won die prijs waarbij een cheque van 2500 euro hoorde. Het bedrijf ontwierp een slim fietsslot dat middels een app op afstand te besturen is. Zo is de fiets goed beveiligd, op afstand te volgen en te delen met anderen.
‘Driven, Helmond, City of Smart Mobility’ is een initiatief van de gemeente Helmond, de plaats waar de auto-industrie en de wereld van slimme mobiliteit samenkomen. Met Driven slaat de gemeente bruggen tussen bedrijven, overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen. Zo wil Helmond ervoor zorgen dat kleine stappen op het gebied van mobiliteit, sprongen worden. Sprongen die niemand ter wereld ontgaan. Meer informatie staat op www.drivenbyhelmond.nl.
Juryvoorzitter en wethouder Erik de Vries maakte de foto.

1 reactie:

Onderstaande foto van de jury en alle genomineerden werd gemaakt door pressvisuals.com.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *