Buiten is het 24 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.467 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Komende maandag en dinsdag worden er spectaculaire werkzaamheden uitgevoerd in Helmond. Aan de Brandevoortse Dreef worden 13 platanen uitgegraven en die vervolgens op een vrachtwagen naar de Cortenbachstraat in Helmond West worden gereden. Daar worden de bomen opnieuw geplant.
Aan de Cortenbachstraat worden die bomen geplaatst bij het vernieuwde gedeelte van de weg, ter hoogte van Wijkhuis Brede School Westwijzer, dat binnenkort open gaat.
De platanen (zie Wikipedia) zijn enkele jaren geleden in 3 rijen aangeplant naast de Brandevoortse Dreef. Oorspronkelijk was het idee dat de rij die het dichtste bij de weg stond, verwijderd zou worden op het moment dat de Brandevoortse Dreef verbreed werd. Door de komst van de Neervoortse Dreef aan de andere kant van de Brandevoort, is verbreding van de Brandevoortse Dreef niet meer nodig. De bomen zijn inmiddels een stuk groter geworden en beginnen in elkaar groeien. Als nu niet wordt ingegrepen, wordt de middelste rij bomen verdrukt.
Die middelste rij wordt daarom uitgegraven en verplaatst naar andere plekken in de stad. Daar hebben ze dan voldoende ruimte om uit te groeien tot een volwassen boom. Dit levert volgens de gemeente voordelen op. De bomen die aan de Brandevoortsedreef blijven staan, krijgen meer ruimte, er hoeven geen bomen te worden gekapt en er komen op de nieuwe plekken direct grote bomen te staan.
Naast de 13 platanen die nu verplaatst worden naar de Cortenbachstraat, gaan er nog meer bomen vanaf de Brandevoortse Dreef naar een nieuwe plek: 12 van de platanen gaan naar het nieuwe CPO-project in Stiphout, 8 naar de Broederwal en 53 komen rondom station Brandevoort te staan. Een deel van de bomen zal in de volgende winterperiode verplaatst worden.

3 reacties:

Is het niet goedkoper om bij v. Gennip een paar plataantjes te kopen ipv al dat werk om die bomen te verplanten

Beantwoorden

Hmm…. Hebben we nog niet zo heel lang geleden ook niet de bomen van de Markt ‘opgeslagen’ om ze op een ander moment weer te gebruiken?

Beantwoorden

Spectaculaire verplaatsing van 13 platanen uitgesteld
Vanwege de vele regen kunnen deze werkzaamheden maandag en dinsdag niet doorgaan. De plekken waar de bomen komen staan aan de Cortenbachstraat zijn te nat om ze te kunnen planten.
Het is nog niet duidelijk wanneer de bomen wel geplaatst kunnen worden.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *