Buiten is het 36 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 98.294 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

Jan van den Heuvel kreeg zojuist bij zijn afscheid als wethouder de stadspenning van Helmond. Burgemeester Elly Blanksma reikte die onderscheiding uit tijdens de afscheidsreceptie van Jan van den Heuvel in de Cacaofabriek.
Jan van den Heuvel was van 3 oktober 1995 tot 1 april 1998 raadslid namens zijn partij D66. Vervolgens was hij 4 jaar burgerlid voor die partij in de raadscommissie Stedelijk Beheer en Volkshuisvesting. In de periode 2002 tot 2006 was Jan van den Heuvel wethouder, met de portefeuille Onderwijs, Stedelijk Beheer en Milieu. Na een tussenperiode van 4 jaar, werd hij van 2010-2014 opnieuw wethouder. Dit keer met de portefeuille Sport, Beroepsonderwijs, Cultuur en Middelen.
Maar hij was in onze stad ook maatschappelijk actief. In zijn jongere jaren was hij een tophandballer en speelde op Europees niveau. Later werd hij directeur van de Wilhelminaschool en werkte hij als zelfstandig adviseur. In die hoedanigheid zette hij zich onder andere in voor de doorontwikkeling van De Groene Campus. Jan van den Heuvel was verder actief als voorzitter van Jazz in Catstown, van de Open Lucht Galerie Helmond, van Digibeter en van de Raad van Toezicht van de LEVgroep. En, alsof het nog niet genoeg is, hij zat ook in de jury van het jaarlijkse Sportgala.
Via Twitter wordt de voormalige wethouder via de hashtag #janbedankt veelvuldig bedankt. Al die tweets worden real time geprojecteerd in de Cacaofabriek waar de afscheidsreceptie nu is. Later worden ze in de vorm van een gastenboek aan Jan van den Heuvel aangeboden.

2 reacties:

Blijf het vreemd vinden dat mensen die gewoon hun werk hebben gedaan en daar buitengewoon goed betaald hebben gehad een onderscheiding daar voor ontvangen.

Beantwoorden

@manuel op vrijdag 6 juni 2014 om 15:32:

Gun die man ook een bedankje.

Ik heb niets met huldigingen, maar er zullen niet voor niets zoveel mensen Jan bedanken.

#Janbedankt ! #Julianabedankt!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *