Buiten is het 4 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.396 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

Pastoor en deken John van de Laar ontving zojuist de stadspenning van Helmond. Burgemeester Elly Blanksma reikte die uit na afloop van de eucharistieviering in de Luciakerk in Mierlo-Hout.
“Het is niet zozeer zijn indrukwekkende kerkelijke carrière wat aanleiding is voor deze onderscheiding. John van de Laar vervult een belangrijke rol in de leefgemeenschap van Mierlo-Hout. Als pastoor van de Luciaparochie staat hij (mede gelet op het feit dat er al jaren sprake is van ontkerkelijking) op een positieve en verbindende manier tussen de mensen. Hij ‘denkt in mensen’. Hij benut zijn geestelijk ambt om de samenleving in Mierlo-Hout op een waardevolle manier te versterken, en dat al 25 jaar.” Om die reden besloot het gemeentebestuur hem vandaag met deze penning te erkennen bij de viering van zijn zilveren priesterjubileum.
De stadspenning kan worden toegekend wanneer er sprake is van (een) activiteit(en) waarmee de lokale gemeenschap opmerkelijk werd gediend. Het is de eerste stadspenning die dit jaar werd uitgereikt, in 2014 en 2015 gebeurde dat opgeteld 4 keer.
In de zomer van 1991 werd Van de Laar benoemd tot pastoor van de Luciaparochie in Mierlo-Hout. In 1997 werd hij tevens pastoor van de parochie in Helmond West. In 2000 werd hij deken in Helmond. Die taak werd 3 jaar later uitgebreid met allerlei administratorschappen in de buurt en ook in Aarle-Rixtel en Beek en Donk. In 2005 werd hij kanunnik van de Kathedraal Kapittel (bestuursfunctie bisdom ’s-Hertogenbosch). Tenslotte is hij in 2009 benoemd tot deken van het nieuwe dekenaat Asten-Helmond.
In april raakte de pastoor van Mierlo-Hout zwaargewond bij een auto-ongeluk in België. Zijn bijrijder, vriend en ook priester, overleed aan de gevolgen hiervan. Na een verblijf in het ziekenhuis en revalidatiecentrum was John van de Laar in augustus weer terug in zijn parochie.

2 reacties:

Beantwoorden

Ruim 1,2 miljoen kijkers zagen de pastoor gisteren bij Pauw (OP1) vertellen dat hij al 34 (Corona) uitvaartplechtigheden in ruim een maand heeft verzorgd. De Pastoor in nu werkzaam in Uden.

https://tvblik.nl/op1/19-april-2020

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *