Buiten is het 18 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 103.322 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
20reacties

Vanaf komende week zijn er in Helmond weer de jaarlijkse hondencontroles. Controleurs bellen dan aan om enkele vragen te stellen om te controleren of je een hond hebt en of die is aangemeld voor de hondenbelasting. In tegenstelling tot andere jaren worden de controles dit jaar uitgevoerd door de stadswacht. Zij zullen in uniform huis-aan-huis de controles uitvoeren.
Ben je niet thuis of doe je niet open, dan beoordeelt de stadswacht ter plaatse of je een hond hebt. Vermoedt hij of zij dat je een hond hebt, dan wordt er een informatiebrief met aanmeldingskaart in de brievenbus achtergelaten. Die  kun je invullen en opsturen naar de gemeente. Je kunt je hond ook online aanmelden.
Iedereen die een hond heeft, dient hondenbelasting te betalen. De houder van
1 of meerdere honden is wettelijk verplicht deze aan te melden bij de gemeente. Van de binnengekomen hondenbelasting worden onder meer de hondenuitlaatplaatsen aangelegd en onderhouden en bordjes geplaatst, rijden er poepzuigers en worden deze controles gehouden.

20 reacties:

Is de stadswacht ook al belastinginspecteur??? Laat ze maar eens wat meer controleren op hondenpoep niet opruimen peuken/afval op straat gooien.

Nu moeten ze als de Gestapo de deuren af gaan om na te gaan of mensen wel of geen hond hebben. Vroeger was het zelfs zo erg dat controleurs aan spelende kinderen vroegen of ze wisten wie er in de buurt een hond had, nou dan ben je echt lager dan laag.

Nee het kan echt anders denk ik, verplicht laten chippen bij bezoek dierenarts of al bij fokker/verkoper en DNA af laten nemen van de hond zodat ook achteraf kan worden na gegaan van welke hond een niet op geruimde drol is.Net zoals een motorvoertuig moet een hond overgeschreven worden naar nieuwe eigenaar. Probleem opgelost.

Beantwoorden

Stef voor Burgemeester: hij weet het wel, hij lost het probleem op. En echt niet met Gestapopraktijken. (Flap)drol!

Beantwoorden

Beste Stef,

Ik ben een betalende en poepopruimende hondenbezitster, dus hoef me niet aangesproken te voelen. Maar toch doe ik dat wel… Waarom?
Zullen we dit ook gaan doen voor alle katten? Ook direct laten chippen en dna af laten nemen? Zodat ik na kan gaan welke kat er bij mij in de tuin heeft zitten schijten? Of als ik ‘m zou vangen, als ze snachts weer eens op mijn volière zit om mijn vogels achterna te zitten?

Poep is een alom bekend probleem, echt dat vind ik zelfs. Maar iedereen die een beetje fatsoen heeft, betaald voor zijn dier en zorgt ervoor dat andere daar geen last van hebben. En daar ligt ‘t probleem. De hondenbezitters zijn altijd diegene die de klos zijn omdat dat makkelijker na te gaan is. Overlast van katten is er ook, alleen dat wordt nooit zo breed uitgemeten.

Beantwoorden

Moeten ze eerst het hondenlosloop veldje bij de braak eens beter onderhouden door dat veldje heb ik een hond van 2 jaar met artrose door zijn kruisbanden tot 2 keer toe af te scheuren door al die konijnen gaten die er zitten ik heb nu door de gemeente een hond die levenslang nu aan de pijnstillers moet zitten en dan nog pijn heeft en ja ik betaal hondenbelasting

Beantwoorden

@Stef op vrijdag 24 oktober 2014 om 09:21:

Dat met die DNA controleren is wel een goed idee. De kosten zullen wel oplopen voor de eigenaren die gepakt worden, maar dat vind ik niet erg want hondenpoep is er soms echt te veel. Een paar maanden terug lagen er zeker 30 op dat plein waar vroeger het Speelhuis stond. Gelukkig was er daarna iets georganiseerd daar en was het toen allemaal opgeruimd.
Vraag me wel af hoe je in de praktijk met zo’n chip wil controleren of er hondenbelasting is betaald.

Beantwoorden

Wat ik wel triest vind hier in Helmond is als je twee honden hebt, je voor drie honden belasting moet betalen. De gemeente noemt dat “ontmoedingingsbeleid!”
Ik noem het oplichting, zeker als je bekijkt dat er in omliggende gemeenten zelfs geen hondenbelasting bestaat.
Maar goed, belasting okee, maar dan wel eerlijk.

Beantwoorden

Belachelijk dat een 2e hond extra veel moet kosten, alsof deze dubben zoveel poept etc

Beantwoorden

hondenbelasting betalen naar gelang het ras,een dog schijt kilo’s strond terwijl een tekkeltje een kutteltje draait,en de meeste oudere mensen hebben een hondje als gezelschapsdier die komen zelden buiten,echter die grote schijters gaan 3tot4 keer per dag een bult draaien bah bah.wegenbelasting gaat toch ook gepaard met het gewicht van de auto,en kattenbelasting per direct,die vieze tuinschijters.

Beantwoorden

Een DNA-test voor honden kost ongeveer € 75,00. En wie betaalt dat dan?

Beantwoorden

Het klinkt gek, maar een hond is voor veel mensen inmiddels een luxe geworden die ze zich niet meer kunnen permitteren door de hoge kosten van belastingen, inentingen, eten etc. En inderdaad voor veel (eenzame) ouderen is hun hond nog hun enigste gezelschap, buiten de wijkverpleegster die 1 keer op een dag langs komt.

Beantwoorden

@Hallo Hondje op zaterdag 25 oktober 2014 om 11:14:

Wat dacht je van de hondenbezitters zelf? En het baasje van de vervuilende drol op straat betaalt de DNA-test daarvan. Logisch toch of zullen we het de mensen laten betalen die er last van hebben? 😉

Beantwoorden

Beantwoorden

ook kattenbelasting invoeren zoals al eerder is voor gesteld!
Vieze tuinschijters idd, ben het geheel eens.
Ik heb geen hond en ook geen kat, maar wel last van de katten uit de buurt die alles onder schijten.
De hondenstront die blijft liggen hier in de wijk, zuigt de gemeente van de uitlaat stoken af.

Tadaaaaaaaaaaaa, op naar. de katten belasting, Anders AFZ retour

Beantwoorden

Ik heb altijd katten gehad en die hebben nog nooit in andermans tuin gescheten.
Kwestie van ervoor zorgen dat ze niet over de schutting kunnen.
Trouwens volgens mij graven ze het ook nog in.
Mensen niet alle katten over een kam scheren.
Ikgeef ook niet alle honden de schuld van poep op de stoep en op de speelveldjes, het ligt aan de ” baasjes”.

Beantwoorden

De mens vervuild op deze aarde meer dan alle dieren ooit bij mekaar kunnen doen. Kijk maar eens om je heen op straat, het kanaal, de sloten, de bossen, de rivieren die zo vervuild zijn door de mens dat het niet meer schoon te maken is. Dan de winkelcentra, waar dagelijks door ouders met hun kinderen de rotzooi van zich afgegooid wordt. Kijk eens in de brandgangen van onze wijken. Dat heb ik geen enkel dier ooit zien doen. En schijten???? Wij schijten met z’n allen meer bij elkaar dan de hele dierenpopulatie op de aarde. Vanaf de geboorte van een kind tot z’n 15e levensjaar heeft ie meer bij elkaar gescheten en vervuild dan welk dier dan ook. Waar lul je hier over, een paar katten die schijten? Jezus, stelletje mierenneukers.

Beantwoorden

@Twan

Alle dingen die jij opnoemt, zie ik idd ook gebeuren.
ouders met kinderen die hun troep niet opruimen.
Of rotzooi maken ook heel normaal blijkbaar, geen fatsoen.
Maar gelukkig is dit niet op mij van toepassing,
A, Mijn kinderen laat ik niet bij jou schijten (in de tuin, op je aanbouw, ramen dicht anders zitten ze binnen)
B, Hoef jij hiervoor niet op te draaien, ivm kosten of als baby te verzorgen.
C, We hebben het hier niet over mensen maar honden en ja ook katten.
D, Ben absoluut geen mierenneuker, maar waarom mogen zwangere vrouwen de tuin niet doen of een kattenbak verschonen????/ weet jij dat?

Nou zal ik je zeggen, omdat er misschien wel kattenstront in je tuin ligt.
Ik heb niks tegen welk beestje ook!! laat dit duidelijk zijn.
Maar zorg wel dat andere er geen last van hebben op welke manier ook.

(even off topic, je hebt nog geen antwoord gegeven welke sportschool)

Beantwoorden

Kattenbelasting is onzin.
Ja er lopen een paar katten los rond maar de meeste mensen die ik ken hebben hun kat binnen zitten.
Mijn katten zien de raam van de woonkamer nog steeds als een hele grote tv scherm waar ze lekker voor kunnen liggen.
En ze zijn dus ook nog nooit buiten geweest. (zal geen oog dicht doen 🙂 )
Wat ik wel vind is dat ze best wel eens strenger mogen optreden naar zwerf dieren.
En ook naar de mensen die de strond niet opruimen.
Helaas zijn er nog steeds mensen die vinden dat ze de stront midden op het voetpad mogen laten liggen.

Beantwoorden

@Jacky

Zo kan het dus ook,ik vind alleen jou instelling al super!
Buiten dat ik niet blij ben met (de kattenpoep in mijn tuin enz enz), heb ik er regelmatig een bijna onder mijn auto liggen.
Jah en wat moet je dan? zeker weten dat deze mensen waar de kat/poes van is niet blij zullen zijn en er mij misschien wel op aan kijken.
Natuurlijk een binnen kat en mensen die echt gek op hun beestje zijn, gaan meteen op zoek indien deze buiten rond zwerft.
Ik hoop niet dat ik er ooit een aan rijd, maar moet vaak in op mn rem voor zo’n beestje met mijn kinderen in de auto.
Ik heb zelf maar liefst 3 katten regelmatig in mijn bomen hangen, en over mijn aanbouw lopen, en het zijn allemaal verschillende.
1 zwarte en van die tijger katten.
Jah en als je een baasje aanspreekt, worden ze nog boos ook.
Wat kan je er aan doen?
Maar er zijn wel ergere dingen als een kat of poes.
(ik hou het maar bij vissen haha) ieder zijn ding.

Beantwoorden

ik ruim.pas stront op als het op de stoep Ligt of ergens waar kinderen spelen verder ruim ik het niet op betaal immers belasting.

Beantwoorden

@k..belastingen op woensdag 28 januari 2015 om 18:09:

Aangezien poëzie (zie topic stadsdichter/schrijver) blijkbaar de tong beroert, een ode aan je (gecensureerde) naam; een gedicht van Jules Deelder: 🙂

Oh k.., oh snee, oh pruim, oh spleet,
Oh gleuf, oh naad, oh kier, oh reet,
Oh gat, oh dot, oh doos, oh meuk,
Oh muts, oh klier, oh bef, oh prut,
Oh peer, oh vijg, oh dop, oh deur,
Oh lek, oh put, oh kloof, oh scheur,
Oh rits, oh snits, oh lik, oh stuk,
Oh pot, oh punt, oh kruis, oh munt,

Oh poort, oh zucht, oh tuin, oh lust,
Oh moes, oh vlaai, oh muis, oh trut,
Oh vlucht, oh krocht, oh brug, oh kolk,
Oh veeg, oh dirk, oh kees, oh hol,
Oh grot, oh schacht, oh bron, oh dal,
Oh hok, oh wak, oh wel, oh kwal,
Oh soes, oh tas, oh voos, oh kwast,
Oh zweer, oh puist, oh moot, oh schram,

Oh flens, oh roos, oh poes, oh jet,
Oh sluis, oh pomp, oh lurk, oh kets,
Oh schelp, oh schee, oh poel, oh zee,
Oh zacht, oh zout, oh zoet, oh wee,
Oh hals, oh fles, oh vaas, oh kat,
Oh mond, oh wond, oh jaap, oh kwel,
Oh vat, oh val, oh toef, oh zalf,
Oh vloek, oh troost, oh kuil, oh graf,

Oh klem, oh kluif, oh spons, oh kruik,
Oh klit, oh snor, oh plons, oh fuik,
Oh dons, oh kluit, oh lonk, oh tuit,
Oh in, oh uit, oh in, oh uit.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *