Buiten is het 20 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 94.789 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

De Jaarrekening 2014 van de Stichting Stadswacht Helmond (SSH) laat een verlies van 76.460 euro zien. Dit verlies blijkt vooral het gevolg van een te laag gehanteerde kostprijs bij het afsluiten van contracten met gemeenten die diensten van SSH hebben afgenomen. Dat verlies kan opgevangen worden uit de Algemene Reserve. Het bestuur beraadt zich op de consequenties van de te laag gehanteerde tarieven voor de toekomst. Dat blijkt uit de Jaarrekening 2014 (pdf) die het stichtingsbestuur (bestaande uit het college van burgemeester en wethouders) dinsdag heeft vastgesteld.
Uit een verdiepingsonderzoek (pdf) door Deloitte Consulting naar de financiële positie van SSH blijkt dat de administratievoering deugdelijk was, maar verder geprofessionaliseerd zou kunnen worden. Daarnaast gaf het bureau een aantal adviezen die door het stichtingsbestuur worden overgenomen.
Zo blijkt het huidige model van SSH niet helemaal in lijn met de geldende governancecodes voor de publieke sector. Er is bijvoorbeeld geen raad van toezicht en het stichtingsbestuur is meteen ook een belangrijke afnemer van de diensten van Stichting Stadswacht Helmond.
Afsluitend laat Deloitte weten:

Onze opdracht is niet gericht op bet ontdekken van fraude of onjuistheden of onwettig handelen. De primaire verantwoordelijkheid voor bet voorkomen en ontdekken van fraude en onjuistheden berust bij zowel de toezichthoudende organen ais de leiding van de huishouding.

6 reacties:

Standaard oplossing: meer bekeuringen geven

Beantwoorden

OPheffen is nog goedkoper

Beantwoorden

Nee, een bedrijf met goede bedrijfsvoering en controle komt niet zo in de problemen. Amateurs. Koninkrijkjes Toezicht??? Vriendjespolitiek??

Zullen ze wel gaan oplossen door (extra) veel bonnen te gaan uitschrijven. Over competente bestuurders en een onafhankelijke toezichtsraad etc. aanstellen hoor je niet veel. Het zijn toch zware woorden als fraude, onjuistheden en onwettig handelen. Wie zijn nu eigenlijk echt de verantwoordelijken?

Beantwoorden

Opdoeken die vereniging, en gewoon een baan laten zoeken.

Beantwoorden

Goed nadenken: het salaris van een stadswachter is bruto € 50.000. Hoeveel van deze mensen hebben nu een baan ipv uitkering? Haal nog eens 200 mensen uit de ww of wao en geef ze werk bij de stadswacht. Het zou een groter gevoel van veiligheid kunnen geven. Betaald uit een ander potje. Omdat de leiding heeft gefaald wil nog niet zeggen dat alle stadswachters overbodig zijn.

Beantwoorden

Over dit jaar denken ze een nog groter verlies te lijden. Bijna een ton! Dat zal wel te maken hebben met die afkoopsom voor Joop van Stiphout.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *