Buiten is het 15 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.211 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Bouwbedrijf Van de Ven, Hurks, Brabantse Herstructureringsmaatschappij, Bedrijventerreinen (BOM-BHB), Provincie Noord-Brabant en Gemeente Helmond hebben grootse plannen met het terrein van AutomotiveCampusNL in Helmond. Vrijdag werd het Ruimtelijk Ontwikkelingsplan Automotive inclusief het financieel kader gepresenteerd aan de partners, raadsleden en genodigden. Ook zijn de gemaakte afspraken vastgelegd in een contract dat alle partners hebben getekend.
Deze samenwerking is gericht op het faciliteren en aantrekken van top automotive bedrijven op de campus. Tegelijkertijd is het een startschot voor de inrichting van het campusterrein. Naast de bouw van het Automotive Facilities Brainport en partijen die zich hebben gevestigd op de campus is dit de volgende stap in de ontwikkeling van AutomotiveCampusNL. Wethouder Yvonne van Mierlo sprak haar grote waardering uit over de samenwerking tussen de betrokken partijen.
Na de ondertekening volgde een rondleiding in de nog in aanbouw zijnde Manufacturing Process labs van AutomotiveNL Facility Brainport Center (AFB). Het AFB is een gezamenlijke publiek/private investering van meer dan 10 miljoen euro door het Ministerie van Economische Zaken, provincie Noord-Brabant, SRE, Gemeente Helmond, TNO, Benteler en VDL. In de labs testen we hoog technologische productieprocessen en leiden we studenten en personeelsleden uit het bedrijfsleven op. Ook raadsleden waren onder de indruk van de rollerbank die testen uitvoert rondom duurzaamheid en trillingen op vrachtwagens, bussen een aanhangwagens. “Indrukwekkend dat de grootste rollerbank van Europa juist hier in Helmond staat”, aldus raadslid Berry Smits. Tot slot simuleert het AFB bestaande testbanen. Het AFB wordt begin 2014 officieel geopend.

Erik Leijten (Hurks), Jan Pelle (BOM), wethouder Yvonne van Mierlo, Frank van de Ven (Bouwbedrijf), Yves de Boer (Gedeputeerde Noord-Brabant)

Fotografie door PressVisuals.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *