Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.299 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
12reacties

Vanavond om 18.56 uur rukten de hulpdiensten (waaronder een traumahelikopter) uit voor een steekpartij bij de Julianabrug.
De politie meldt echter dat het vooralsnog níet lijkt te gaan om een steekincident. Wat er wel gebeurde, weten zij nu nog niet en wordt nader onderzocht. Heb je tips of info voor de politie, dan kun je dat melden via 0900-8844 of anoniem op 0800-7000. 
Het slachtoffer is bij kennis en buiten levensgevaar. Hij is naar het ziekenhuis overgebracht om zich verder te laten onderzoeken. 
Harrie Fotografie maakte de bijgaande 2 foto’s.

In de reacties hieronder staan updates.

12 reacties:

Update 1:
De opgeroepen traumahelikopter is niet ter plaatse geweest.
Harrie Fotografie maakte ook de onderstaande foto’s.

Beantwoorden

Ik zou die Harrie maar eens in de gaten gaan houden! Altijd als er wat te doen is, is hij erbij. Dat kan geen toeval zijn!!

Beantwoorden

Update 2:
Helmonder vanmiddag aangehouden voor ernstige mishandeling
Een 37-jarige Helmonder is vanmiddag aangehouden voor een ernstige mishandeling gisteravond in Helmond. Hij zit vast voor verhoor, de politie zoekt nog getuigen en extra camerabeelden.
Voorbijgangers meldden gisteravond rond 19 uur dat zij op de Julianabrug een man gewond op de grond zagen liggen. Agenten die naar de locatie gingen, troffen de man aan. Hij was ernstig gewond, maar bij bewustzijn en is met de ambulance naar het Elkerliek ziekenhuis in Helmond overgebracht.
Rechercheurs hebben sporen- en buurtonderzoek gedaan. Daaruit is gebleken dat de mishandeling op een andere locatie heeft plaatsgevonden dan waar het slachtoffer is gevonden. Maar op dit moment is onduidelijk waar dat is geweest.
De politie wil graag in contact komen met iedereen die het onderzoek verder kan helpen. Zag of hoorde jij iets waarvan jij denkt dat het van belang kan zijn voor het onderzoek? Of heb je camerabeelden waarop misschien iets te zien is? Dan hoort de politie dat graag van je. Je kunt contact met hen opnemen via telefoonnummer 0900-8844 of dit tipformulier. Melden kan ook anoniem via 0800-7000 of http://www.meldmisdaadanoniem.nl.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 10 maart 2020 om 18:43:

Wat erg toch weer. ???? Top dat de politie de dader wist te pakken! ????

Beantwoorden

Mooi is dat
Hopelijk gaat het beter met het slachtoffer

Beantwoorden

Gelukkig, heel veel beterschap voor het slachtoffer

Beantwoorden

Heel veel sterkte gewenst aan het slachtoffer.
Hopelijk duiken er getuigen en camerabeelden op. Want zo’n oproep doen ze natuurlijk omdat ze te weinig hard bewijs hebben. Want volgens de wet moet de rechter bij gebrek aan bewijs de verdachte over een paar dagen weer vrijlaten. En dan begint half Helmond weer te klagen dat dat belachelijk is en dat ze hem minimaal 100 jaar celstraf hadden moeten geven.

Beantwoorden

Update 3:
Politie zoekt getuigen van ontvoering en zware mishandeling
Zoals we hierboven al meldden, werd maandagavond bij de Julianabrug een zwaar gewonde man aangetroffen. De politie hield dinsdagmiddag een 37-jarige verdachte uit Helmond aan (zie update 2), maar is nog op zoek naar 2 andere verdachten.
Uit onderzoek is gebleken dat het slachtoffer vermoedelijk tussen 16.30 uur en 17.15 uur is mishandeld en tegen zijn zin wil is meegenomen vanaf de Astronautenlaan in Helmond Noord. Hij is daar in een kofferbak van een auto gestopt en meegenomen door drie mannen. 1 Van hen werd dus aangehouden.
Met het slachtoffer in de kofferbak zijn is het trio vertrokken naar de omgeving Oostappen/brouwhuisweg. Daar werd het slachtoffer verder mishandeld tussen plusminus 17.30 en 18.20 uur. Hierna vertrokken ze weer, nu mogelijk met een andere auto. Uiteindelijk wordt het slachtoffer rond 18.30 uur uit de auto gegooid in de buurt van de Albert Heijn XL. Het slachtoffer loopt dan weg en valt uiteindelijk buiten bewustzijn op de grond op het Oostende nabij de Julianabrug. Daar wordt hij omstreeks 18.48 uur gevonden.
De volgende signalementen zijn bekend van de 3 daders:
• Marokkaans uiterlijk
• Sportief postuur, tussen de 1,70 en 1,80 meter lang,
• 2 personen geheel in het zwart gekleed,
• personen droegen handschoenen en maskers.
Van 1 van de voertuigen is waarschijnlijk een zwarte Audi A4, model stationwagen. Mogelijk dat er mensen iets hebben gezien op de verschillende locaties in combinatie met de signalementen en auto. De politie wil graag met hen in contact komen. Zag of hoorde je verder iets waarvan je denkt dat het van belang kan zijn voor het onderzoek? Dan kun je contact met de politie opnemen via telefoonnummer 0900-8844 of via dit tipformulier. Melden kan ook anoniem via 0800-7000 of http://www.meldmisdaadanoniem.nl.

Beantwoorden

Marokkaans uiterlijk, je verwacht het niet…

Beantwoorden

Update 4:
Tweede verdachte gepakt na mishandeling en ontvoering in kofferbak
Op maandag 9 maart werd nabij de Julianabrug in Helmond een zwaar gewonde man aangetroffen. De politie stelde een onderzoek in en hield de dag erna al verdachte nummer 1 aan. Zie ook de informatie en foto’s hierboven. Vandaag werd een tweede verdachte, een 38-jarige man uit Ommel, aangehouden.
Uit het onderzoek bleek dat het slachtoffer op maandag 9 maart op de Astronautenlaan door 3 mannen was mishandeld en daarna tegen zijn wil werd meegenomen. Hij werd in de kofferbak van een auto gestopt en meegenomen door 3 personen. De man werd meerdere uren van zijn vrijheid beroofd en in die tijd op een andere locatie opnieuw stevig mishandeld. Uiteindelijk werd hij nabij de Albert Heijn XL uit de auto gegooid en in de omgeving door een voorbijganger gevonden. Naar de identiteit van de derde persoon is de recherche nog op zoek en alle informatie is daarover is welkom via 0900-8844 of eventueel anoniem via de M-lijn, 0800-7000. Meer info daarover lees je in update 3.
De vandaag aangehouden man is in verzekering gesteld en zit voorlopig vast. Datzelfde geldt ook voor de al eerder aangehouden verdachte. Het slachtoffer is over de aanhouding geïnformeerd. Met hem gaat het nog niet erg goed. Hij heeft nog veel pijn en wat hem is overkomen heeft mentaal een enorme impact gehad.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 28 april 2020 om 16:30:

Top gedaan, nu die derde vent nog!

Beantwoorden

Komt steeds dichterbij

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *