Buiten is het 4 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.278 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
14reacties

Vanavond om 18.56 uur rukten de hulpdiensten (waaronder een traumahelikopter) uit voor een steekpartij bij de Julianabrug.
De politie meldt echter dat het vooralsnog níet lijkt te gaan om een steekincident. Wat er wel gebeurde, weten zij nu nog niet en wordt nader onderzocht. Heb je tips of info voor de politie, dan kun je dat melden via 0900-8844 of anoniem op 0800-7000. 
Het slachtoffer is bij kennis en buiten levensgevaar. Hij is naar het ziekenhuis overgebracht om zich verder te laten onderzoeken. 
Harrie Fotografie maakte de bijgaande 2 foto’s.

In de reacties hieronder staan updates.

14 reacties:

Update 1:
De opgeroepen traumahelikopter is niet ter plaatse geweest.
Harrie Fotografie maakte ook de onderstaande foto’s.

Beantwoorden

Ik zou die Harrie maar eens in de gaten gaan houden! Altijd als er wat te doen is, is hij erbij. Dat kan geen toeval zijn!!

Beantwoorden

Update 2:
Helmonder vanmiddag aangehouden voor ernstige mishandeling
Een 37-jarige Helmonder is vanmiddag aangehouden voor een ernstige mishandeling gisteravond in Helmond. Hij zit vast voor verhoor, de politie zoekt nog getuigen en extra camerabeelden.
Voorbijgangers meldden gisteravond rond 19 uur dat zij op de Julianabrug een man gewond op de grond zagen liggen. Agenten die naar de locatie gingen, troffen de man aan. Hij was ernstig gewond, maar bij bewustzijn en is met de ambulance naar het Elkerliek ziekenhuis in Helmond overgebracht.
Rechercheurs hebben sporen- en buurtonderzoek gedaan. Daaruit is gebleken dat de mishandeling op een andere locatie heeft plaatsgevonden dan waar het slachtoffer is gevonden. Maar op dit moment is onduidelijk waar dat is geweest.
De politie wil graag in contact komen met iedereen die het onderzoek verder kan helpen. Zag of hoorde jij iets waarvan jij denkt dat het van belang kan zijn voor het onderzoek? Of heb je camerabeelden waarop misschien iets te zien is? Dan hoort de politie dat graag van je. Je kunt contact met hen opnemen via telefoonnummer 0900-8844 of dit tipformulier. Melden kan ook anoniem via 0800-7000 of http://www.meldmisdaadanoniem.nl.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 10 maart 2020 om 18:43:

Wat erg toch weer. ???? Top dat de politie de dader wist te pakken! ????

Beantwoorden

Mooi is dat
Hopelijk gaat het beter met het slachtoffer

Beantwoorden

Gelukkig, heel veel beterschap voor het slachtoffer

Beantwoorden

Heel veel sterkte gewenst aan het slachtoffer.
Hopelijk duiken er getuigen en camerabeelden op. Want zo’n oproep doen ze natuurlijk omdat ze te weinig hard bewijs hebben. Want volgens de wet moet de rechter bij gebrek aan bewijs de verdachte over een paar dagen weer vrijlaten. En dan begint half Helmond weer te klagen dat dat belachelijk is en dat ze hem minimaal 100 jaar celstraf hadden moeten geven.

Beantwoorden

Update 3:
Politie zoekt getuigen van ontvoering en zware mishandeling
Zoals we hierboven al meldden, werd maandagavond bij de Julianabrug een zwaar gewonde man aangetroffen. De politie hield dinsdagmiddag een 37-jarige verdachte uit Helmond aan (zie update 2), maar is nog op zoek naar 2 andere verdachten.
Uit onderzoek is gebleken dat het slachtoffer vermoedelijk tussen 16.30 uur en 17.15 uur is mishandeld en tegen zijn zin wil is meegenomen vanaf de Astronautenlaan in Helmond Noord. Hij is daar in een kofferbak van een auto gestopt en meegenomen door drie mannen. 1 Van hen werd dus aangehouden.
Met het slachtoffer in de kofferbak zijn is het trio vertrokken naar de omgeving Oostappen/brouwhuisweg. Daar werd het slachtoffer verder mishandeld tussen plusminus 17.30 en 18.20 uur. Hierna vertrokken ze weer, nu mogelijk met een andere auto. Uiteindelijk wordt het slachtoffer rond 18.30 uur uit de auto gegooid in de buurt van de Albert Heijn XL. Het slachtoffer loopt dan weg en valt uiteindelijk buiten bewustzijn op de grond op het Oostende nabij de Julianabrug. Daar wordt hij omstreeks 18.48 uur gevonden.
De volgende signalementen zijn bekend van de 3 daders:
• Marokkaans uiterlijk
• Sportief postuur, tussen de 1,70 en 1,80 meter lang,
• 2 personen geheel in het zwart gekleed,
• personen droegen handschoenen en maskers.
Van 1 van de voertuigen is waarschijnlijk een zwarte Audi A4, model stationwagen. Mogelijk dat er mensen iets hebben gezien op de verschillende locaties in combinatie met de signalementen en auto. De politie wil graag met hen in contact komen. Zag of hoorde je verder iets waarvan je denkt dat het van belang kan zijn voor het onderzoek? Dan kun je contact met de politie opnemen via telefoonnummer 0900-8844 of via dit tipformulier. Melden kan ook anoniem via 0800-7000 of http://www.meldmisdaadanoniem.nl.

Beantwoorden

Marokkaans uiterlijk, je verwacht het niet…

Beantwoorden

Update 4:
Tweede verdachte gepakt na mishandeling en ontvoering in kofferbak
Op maandag 9 maart werd nabij de Julianabrug in Helmond een zwaar gewonde man aangetroffen. De politie stelde een onderzoek in en hield de dag erna al verdachte nummer 1 aan. Zie ook de informatie en foto’s hierboven. Vandaag werd een tweede verdachte, een 38-jarige man uit Ommel, aangehouden.
Uit het onderzoek bleek dat het slachtoffer op maandag 9 maart op de Astronautenlaan door 3 mannen was mishandeld en daarna tegen zijn wil werd meegenomen. Hij werd in de kofferbak van een auto gestopt en meegenomen door 3 personen. De man werd meerdere uren van zijn vrijheid beroofd en in die tijd op een andere locatie opnieuw stevig mishandeld. Uiteindelijk werd hij nabij de Albert Heijn XL uit de auto gegooid en in de omgeving door een voorbijganger gevonden. Naar de identiteit van de derde persoon is de recherche nog op zoek en alle informatie is daarover is welkom via 0900-8844 of eventueel anoniem via de M-lijn, 0800-7000. Meer info daarover lees je in update 3.
De vandaag aangehouden man is in verzekering gesteld en zit voorlopig vast. Datzelfde geldt ook voor de al eerder aangehouden verdachte. Het slachtoffer is over de aanhouding geïnformeerd. Met hem gaat het nog niet erg goed. Hij heeft nog veel pijn en wat hem is overkomen heeft mentaal een enorme impact gehad.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 28 april 2020 om 16:30:

Top gedaan, nu die derde vent nog!

Beantwoorden

Komt steeds dichterbij

Beantwoorden

Update 5:
Ruzie om vrouw leidde tot deze ontvoering en mishandeling, OM eist 4 jaar
Gisteren stonden 2 verdachten voor de rechter in verband met de mishandeling en ontvoering van de man die in maart ernstig gewond raakte. In het ziekenhuis moet hij worden behandeld aan botbreuken, interne bloedingen, een klaplong en verwondingen aan zijn gezicht. Het Openbaar Ministerie eiste 4 jaar gevangenisstraf tegen de hoofdverdachte.
Een paar uur voordat de man wordt gevonden, is hij nog in goede gezondheid. Hij verklaart tegen de politie een afspraak te hebben gemaakt met de hoofdverdachte. Hij dacht om iets uit te praten. Hij vertrouwde het al niet, want een dag eerder zou hij door dezelfde man zijn bedreigd. Toch gaat hij. 2 Uur later wordt hij op straat aangetroffen met fors letsel. Het Openbaar Ministerie is van mening dat hij naar de woning van verdachte is gelokt. “Dat er een vooropgezet plan was om de man een lesje te leren omdat hij zich met zijn vrouw zou hebben ingelaten”, zo betoogt de officier van justitie op zitting.
Eenmaal in de woning gaat het snel. Hij krijgt een klap op het hoofd, er ligt een vuurwapen klaar en er zijn 2 mannen met maskers aanwezig. Of zij ook geweld hebben gebruikt, blijft onduidelijk. Aangever kan zich, door de klap op zijn hoofd, zich nog maar flarden van de mishandeling herinneren, blijkt uit zijn verklaring aan de politie. Na de mishandeling wordt de man in de kofferbak van een auto gestopt en naar een loods in de omgeving gebracht. Enige tijd later wordt hij vlakbij de Julianabrug uit de auto gezet en gevonden. De loods en de auto blijken van een kennis van de hoofdverdachte. Ook hij wordt later aangehouden en stond vandaag voor de rechter.
Onder meer uit telefoongegevens en verklaringen blijkt dat het slachtoffer en de verdachte elkaar die middag rond 16.45 uur ontmoeten in de woning van de verdachte aan de Astronautenlaan in Helmond Noord. Wat er daarna gebeurt, daar lopen de verklaringen van aangever en verdachte over uiteen. De officier van justitie: “De verklaring van het slachtoffer past bij het letsel, vindt op diverse punten steun in het dossier, is kort na het gebeuren afgelegd en is consistent op de wezenlijke onderdelen. In tegenstelling tot de verklaring van de verdachte. Hij kwam niet alleen laat met zijn verhaal, maar zijn relaas is op punten onwaarschijnlijk in onze ogen.”
De officier van justitie eiste een gevangenisstraf voor de duur van 4 jaar tegen de hoofdverdachte. Ze vroeg voor het aandeel van de andere verdachte vrijspraak. De loods en de telefoon waren weliswaar van hem, maar het bewijs dat hij aandeel had bij de ontvoering en mishandeling, ontbreekt.

Beantwoorden

Update 6:
4 Jaar cel voor zware mishandeling en ontvoering
De rechtbank Oost-Brabant heeft een 37-jarige man uit Helmond vandaag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar. Hij takelde een man flink toe en hield hem vervolgens een tijd tegen zijn wil vast.
De verdachte haalde in maart een man met wie hij wat wilde uitpraten vanwege een vermeende verhouding met zijn partner, over om naar zijn woning in Helmond te komen. Eenmaal binnen begon hij de man te slaan en te schoppen. Het slachtoffer liep daarbij meerdere gebroken ribben, interne bloedingen, een klaplong, een gebroken neus en afgebroken tanden op. Na deze zware mishandeling nam de verdachte het slachtoffer samen met onbekend gebleven medeverdachte(n) mee naar een loods in Ommel. Het slachtoffer was vastgebonden, in zakken gestopt en daarna in de kofferbak van een auto gelegd. Na een tijdje bracht de verdachte het slachtoffer terug naar Helmond, zette hem daar uit de auto en liet hem in hulpeloze toestand achter. Zie ons eerste bericht helemaal bovenaan. Het slachtoffer daarna in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, moest worden geopereerd en lag meerdere dagen in het ziekenhuis.
De gebruiker van de loods moest zich in deze zaak ook verantwoorden voor de rechter. Volgens de rechtbank is er (zoals de officier van justitie al aanvoerde) onvoldoende bewijs dat deze gebruiker betrokken was bij de zware mishandeling en vrijheidsbeneming. Hij wordt daarvan dan ook vrijgesproken.
Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er rekening mee dat de verdachte er niet voor terugschrikt om, al dan niet samen met anderen, zwaar geweld te gebruiken. Bovendien onthield hij het slachtoffer na de zware mishandeling medische hulp en ging hij het slachtoffer (terwijl deze persoon ernstig gewond was) vervoeren naar een voor hem onbekende bestemming. Ook dat moet voor het slachtoffer een onterende en enorm beangstigende situatie zijn geweest. Dit alles rekent de rechtbank de verdachte zwaar aan. Al met al vindt de rechtbank een celstraf van 4 jaar op zijn plaats, die straf is conform de eis van de officier van justitie (zie update 5 hierboven). Ook moet de veroordeelde het slachtoffer een schadevergoeding betalen van bijna 20.000 euro (waarvan 15.000 euro immateriële schade).

De volledige uitspraak van de rechtbank.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *