Buiten is het 23 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 112.581 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

26reacties

Vanochtend om 08.35 uur meldde de politie een steekpartij in Stiphout. Zij melden dat het steekincident op het Molenven plaatsvond. Daarbij raakte 1 persoon gewond die nog wel aanspreekbaar is.
Er waren meerdere daders, die zijn gevlucht. De politie heeft op dit moment een bosperceel afgezet waar de daders zich mogelijk verborgen houden De politiehelikopter komt hen ondersteunen bij de zoektocht.
In de reacties hieronder staan updates.

26 reacties:

Verschrikkelijk………sterkte voor het slachtoffer

Beantwoorden

Update 1:
Harrie Fotografie ging ter plaatse (dat is dichtbij het sportpark) en maakte de onderstaande 3 foto’s.

Beantwoorden

Update 2:
Deze zware mishandeling (zoals de politie het nu noemt) zou om ongeveer 8 uur vanochtend door 2 daders zijn gepleegd. Het signalement: de daders zijn 14 tot 17 jaar en bevinden zich waarschijnlijk in de bosrijke omgeving. De ene droeg een parajumper jack met geel koord. Heb je tips, dan vraagt de politie hen te bellen op 112.

Beantwoorden

En weer van die snotkwallen

Beantwoorden
Jolanda Meulendijks

Als ik die spullen op die eerste foto zie lijkt het mij een jonge gewonde. BAH! 😞.
Hopelijk overleeft die het. Sterkte gewenst.

Beantwoorden

Update 3:
Inmiddels is het bosperceel uitgekamd. De politie heeft daar geen personen aangetroffen. Het slachtoffer is in de ambulance behandeld en hoeft niet mee naar ziekenhuis. De mishandeling blijkt (gelukkig maar) wat minder ernstig dan eerder gedacht.

Beantwoorden

Wie zijn toch die mensen…..

Beantwoorden

Update 4:
De politiewoordvoering laat weten dat het slachtoffer een jongen van 14 jaar is. Hij zou op dat fietspad tussen Stiphout en Nuenen door de 2 jonge daders zijn opgewacht die hen daarna hebben mishandeld, gestoken en bedreigd. Het slachtoffer hield er snijwonden aan over.

Beantwoorden

Verschrikkelijk

Beantwoorden

Niet normaal meer! Opknopen die daders godverdomme! Ik kan hier zo kwaad om worden! Ik hoop dat ze gevonden worden, stelletje hufters.

Beantwoorden

Update 5:
Harrie Fotografie maakte ook een filmpje en de onderstaande foto’s van de zoektocht in de Stiphoutse bossen:

Beantwoorden

Dit maakt mij zooo boos en teleurstellend. Hopelijk heeft het slachtoffer ze herkent. Waar gaat het toch heen allemaal. Sterkte voor het slachtoffer.

Beantwoorden

Als de daders gepakt zijn,berechte als een volwassende..ongeacht de leeftijd…gaat toch nergens meer over hier in nederland…

Beantwoorden

Die daders inderdaad opknopen of naar Siberië sturen , zwaar boeten..niet in Nederland jeugddetentie.. en dan nog beschermd worden de daders worden altijd beter beschermd dan het slachtoffer met die lui komt toch niks meer van in ‘t leven

Beantwoorden

Update 6:
Zeer uitgebreid signalement van de 2 daders
De politie zoekt getuigen die hen meer kunnen vertellen over deze poging tot beroving en een mishandeling in Stiphout. Hierbij zijn een stroomstootwapen en een steekwapen gebruikt. Het slachtoffer is in de ambulance behandeld en hoefde niet naar het ziekenhuis toe. Uiteraard is de 14-jarige jongen erg geschrokken van wat hem is overkomen.
Hij was onderweg vanuit zijn woonplaats Helmond naar zijn school in Eindhoven. Zoals altijd fietst hij dezelfde route o.a. over het fietspad het Molenven in Helmond. Dit fietspad wordt veel gebruikt door scholieren op weg naar school. Om 08.20 uur ziet de jongen iemand die op zijn hurken aan de kant van het fietspad zit. De jongen stopt bij de gehurkte persoon en vraagt hem of hij misschien hulp nodig heeft. Op dat moment springt de persoon op en probeert de jongen te raken met een stroomstootwapen. De scholier ziet kans om het stroomstootwapen uit zijn handen te slaan. Dan wordt hij plots door een 2de persoon van achteren bij zijn nek gegrepen en krijgt hij een stroomstoot.
De jongen wordt met zijn fiets en zijn rugzak de bosjes ingetrokken. De rugzak wordt doorzocht maar hier werd niets van waarde aangetroffen. Door een van de daders wordt er vervolgens een steekwapen getrokken en daarmee wordt het slachtoffer in zijn gezicht gekrast. Terwijl beide daders met elkaar in gesprek zijn probeert het slachtoffer nog te vluchten, helaas tevergeefs. Een van de daders haalt nog met het steekwapen uit richting het slachtoffer waarbij de jas wordt geraakt. Daarna gaan beide daders er snel vandoor.

Het signalement van dader 1 (de jongen die gehurkt langs de kant van het fietspad zat)
• Blanke jongen
• 14 tot 15 jaar oud
• 1,70 meter
• Blond krullend haar
• Sproeten in gezicht
• Zwarte muts
• Zwarte gezichtsbedeking
• Zwart/grijs gewatteerd jack met capuchon tot op de heupen met geel trekkoord (Parajumper)
• Zwarte trainingsbroek met witte strepen
• Zwarte/witte schoenen van Nike
• Zwarte handschoenen

Het signalement van dader 2:
• Blanke jongen van 16 à 17 jaar oud
• 1,80 meter groot
• Slank postuur
• Blauw mondkapje
• Zwarte pet met rood opschrift Male Lions met de cap naar voren
• Zwart kort haar
• Donkerblauw dun jack van Nike
• Groene regenlaarzen
• Donkere broek, die over de laarzen werden gedragen
• Zwarte handschoenen

De recherche heeft deze beroving met mishandeling in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Het fietspad wordt veelvuldig gebruikt door scholieren die onderweg naar school zijn. Het kan zijn dat passanten mogelijk iets is opgevallen. Heb jij iets gezien? Weet jij wie dit gedaan heeft? Of heb je mogelijk andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? De politie vraagt je dan contact op te nemen via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook kun je tips via dit formulier aan hen doorgeven.

Beantwoorden

Hmmm blanke jongens…achja nu zal gezichtskleur geen item zijn, dat is alleen een item als het licht getint, getint, donker is

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 6 april 2022 om 15:47:

Misschien ook scholen aanspreken. Want omdat de beschrijving zo duidelijk is . Misschien dat middelbare scholen in de buurt de kinderen herkennen die bij de beschrijving passen en de kleding

Beantwoorden
Henriette Westerhof

Ik wens de jongen heel veel sterkte toe! Hopelijk kan hij het snel een plaatsje geven en het leven weer snel oppikken. 🙏

😡 Ik wens de daders heel veel wroeging toe. Ik vind het fijn dat jullie weten dat jullie pas weer veilig zijn en niet meer steeds achterom hoeven te kijken als de politie jullie gepakt heeft.

Beantwoorden

Als er twee niet op school verschijnen ,is het misschien niet zo moeil

Beantwoorden

@Peter Pannekoek op woensdag 6 april 2022 om 16:26:

Wel opvallend dat het weer jongens zijn. Als er één bevolkingsgroep oververtegenwoordigd is in de misdaadstatistieken, dan is het wel de mannelijke helft. Niet dat ik iets tegen jongens/mannen heb hoor, maar dit feit mag toch wel benoemd worden.

Wel knap van het slachtoffer dat hij zulke duidelijke signalementen kon geven. Ik hoop dat hij snel herstelt, zowel lichamelijk als geestelijk, en een volgende keer weer zo nobel is hulp aan te bieden waar dat nodig lijkt.

Beantwoorden

Die knullen zullen zich wel spoedig melden bij de plisie.

Beantwoorden

@Sander Lam op woensdag 6 april 2022 om 17:59:

Meestal zijn het ‘jongeren’.

Beantwoorden

Vreselijk wat je overkwam Sal, hopelijk kom je er snel weer een beetje bovenop en pakken ze die schoften snel. Top hoe je precies onthield hoe ze eruit zagen.

Beantwoorden

Via mijn zoon hoor ik verhalen van een eveneens 14-jarige jongen die al maanden wordt bedreigd en ook elke dag door de Stiphoutse bossen naar school fietst. Hij komt daar regelmatig zijn bedreiger tegen. De politie doet niets “want ze zijn pas 14”. Bovendien wordt het slachtoffer eveneens als schuldige aangemerkt. Leuk gevalletje van victim-blaming.
Ik hoop niet dat deze zaken gerelateerd zijn. Want ze hadden het misschien wel op de bekende van mijn zoon gemunt. Al die jongens lijken op elkaar: zelfde kapsel, zelfde jassen, zelfde fietsen, zelfde tassen.
Schandelijk dat dit gebeurt en schandelijk dat er niet wordt ingegrepen.
Ik hoop dat het slachtoffer van deze mishandeling voldoende hulp krijgt om dit trauma te verwerken. Sterkte daarmee.

Beantwoorden

Ahmed, we hebben deze reactie moeten verwijderen omdat die off topic is.
Hou het op De weblog van Helmond aub on topic en over Helmond.
Als het bovenstaande niet duidelijk is, mail dan je
telefoonnummer even naar [email protected]

De weblog van Helmond

Beantwoorden

Zijn er camerabeelden opgevraagd, bij bijvoorbeeld Wouters bouwmaterialen en bij de huizen die na de bossen staan?

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *