Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.262 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

In 2012 overleden in het Elkerliek ziekenhuis 318 patiënten. Dat jaar had het ziekenhuis 19.381 klinische opnamen en daarmee kwam hun ‘ruwe sterftecijfer’ op 1,6%. Dat laat het ziekenhuis op haar website weten.
Het ruwe sterftecijfer is het percentage patiënten dat overlijdt tijdens een klinische opname en is niet gecorrigeerd voor de zorgzwaarte. Het Elkerliek was verplicht die gecorrigeerde gestandaardiseerde sterftecijfers per diagnosegroep vóór 1 maart 2014 te publiceren, maar deed dat dus nog niet. Een woordvoerder liet vanochtend weten dat die cijfers nog niet berekend zijn omdat de betreffende afdeling onderbemand is. Daarom hebben zij uitstel gekregen, want de vereiste cijfers komen nog wel.
In 2011 zijn er 354 patiënten in het Elkerliek ziekenhuis overleden. Er vonden toen 19.615 klinische opnamen plaats. Daarmee is het percentage 1,8%. In 2010 overleden er 360 patiënten bij 18.522 klinische opnamen, waarmee het percentage voor dat jaar uitkomt op 1,9%.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *