Buiten is het 15 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 84.985 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Wil je dit jaar een nieuw paspoort of identiteitskaart aanvragen? Dan adviseert de gemeente je om nu alvast een afspraak te maken via www.helmond.nl/afspraak of www.helmond.nl/digitaalloket
De gemeente verwacht in de maand december namelijk een sterke toename van het aantal aanvragen voor paspoorten en identiteitskaarten. De reden is de wetsverandering van 5 jaar geleden waarbij ook kinderen verplicht werden een reisdocument te hebben. Dat grote aantal reisdocumenten dat toen aan het eind van het jaar werd aangevraagd, is nu aan vervanging toe. En vandaar de verwachte sterke toename van het aantal aanvragen in vergelijking met een normale decembermaand.
Helmonders waarvan het reisdocument bijna is verlopen, ontvangen van de gemeente een brief. Daarop staat een herinnering aan de datum waarop het reisdocument is verlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *