Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.130 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
8reacties

Deze en komende maand vindt er onderhoud plaats aan de Stiphoutse bossen om zodoende meer variatie te krijgen. Bomen worden weggehaald zodat de andere bomen meer ruimte krijgen om beter te groeien. Daar waar veel dezelfde boomsoorten staan, komen open plekken. Daardoor kunnen er kruiden en struiken groeien en hebben bomen de kans zich te verjongen.
Voor de bezoekers van de Stiphoutse bossen zijn sommige paden moeilijker begaanbaar of afgesloten tijdens de werkzaamheden.

8 reacties:

Gaat dus een groot kruidentuintje worden als je het mag geloven

Beantwoorden

en dat gebeurt nu nou het broed seizoen voor de deur staat en de reeën gaan jongen ??

Beantwoorden

Wat een timing inderdaad! En er gaan nie ff heul erg veel bomen weg! Ik heb de markeringen gezien en begrijp dat het “moet” gebeuren, maar waarom in godsnaam in het voorjaar?? De vogels zijn al nestjes aan het maken, ik zie ze al met spul in hun snavels sjouwen….

Beantwoorden

@Mier Tje op dinsdag 21 februari 2017 om 15:52:

Staatsbosbeheer benaderen of bezwaar maken bij de provincie .

Beantwoorden

@Henricus wat heeft Staatsbosbeheer hier mee te maken? Die zijn geen eigenaar en als het kappen voor 15 maart klaar is mag het.

Beantwoorden

Gaat gewoon om houtopbrengst. Laat je niks wijs maken over ‘onderhoud’. Kijk hoe het ‘bos’ tussen Helmond en Deurne er na het ‘onderhoud’ tegenwoordig uit ziet.

Beantwoorden

@Ruud op woensdag 22 februari 2017 om 17:18:

Precies, op 15 maart begint het broedseizoen en pas vanaf dan is de houtkap wettelijk verboden. Dierenvrienden zijn soms kippen zonder koppen. 🙂

Beantwoorden

Ik ben geen kip en heb wel ogen in mn kop om te zien dat dat vogels al begonnen zijn aan hun nestjes…
Dat jullie zo dom zijn om te geloven dat de natuur zich aan een datum houd ????
En daarnaast kan ik je al vertellen dat dit aantal bomen echt niet voor deze datum gekapt gaan zijn, het zijn er echt veel.
En de gemarkeerde bomen zijn bomen die of al kapot zijn / aan het gaan zijn, of andere bomen verdringen enz.
Ik geloof niet dat dit domme houtkap is.
Toedeloe

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *