Buiten is het 19 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 97.647 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
12reacties

Een winkelende bejaarde vrouw werd kort na half 1 vanmiddag op de Hoofdstraat in Mierlo-Hout beroofd door een viertal. Na een achtervolging werden die 4 door de politie aangehouden in Nuenen. Op de Tomakker in Nuenen kon de politie hen klemrijden want hun snelle auto had een lekke band gekregen.
De 4 verdachten (allen rond de 30 jaar en uit de buurt van Tilburg) zijn aangehouden en ingesloten voor onderzoek. Het slachtoffer mankeert niets.
Dat lieten de wijkagenten Henri van Vonderen en Rob Rob Matthijsse weten.

12 reacties:

super werk politie,wat een klootzakken oudere mensen beroven wat een schandalige lafhartige streek.

Beantwoorden

Wat een helden zeg om een oude bejaarde dame te beroven. Complimenten aan de politie!!

Beantwoorden

Fantastisch werk door de politie, nu maar hopen dat er een passende straf volgt (alhoewel ik daar niet van overtuigd ben).

Beantwoorden

Wat een laffe losers en dan helemaal niet eens uit de buurt. Komen extra van ver om een oude vrouw haar geld af te pikken. Petje af voor de politie, die die gasten snel in de kraag kon grijpen.

Tja, en dan die straf. Die is vrijwel altijd véél te laag. En dat weten die knapen best en gaan daarom ook iedere keer weer op pad! Och, ze zullen wel weer uit een moeilijk gezin komen (vader aan de drank; moeder verslaafd. Of gewoon ouders die geen zak om hun kinderen geven). De kwallen weten zich er zeker weer uit te kletsen.
Justitie is daar nog veel te gevoelig voor: zwamverhalen……….Gewoon één lijn trekken: gepakt voor een dergelijk vergrijp , dan minimaal een paar maanden brommen. En als het kan een flinke boete er bovenop en smartengeld, te betalen aan de persoon die overvallen is. En een flink bedrag ook!

Beantwoorden

Nu met het officiële politiebericht:

Verdachten aangehouden voor diefstal
De politie heeft woensdagmiddag rond 13.00 uur twee mannen (26 en 34) en twee vrouwen (21 en 29) uit Tilburg aangehouden op de Tomakker in Nuenen.
Wat eerder kreeg de politie een melding dat op de Hoofdstraat in Helmond een dame van haar portemonnee was beroofd. Zij werd daar aangesproken door een aantal personen en één van hen wist daarbij haar portemonnee uit haar tas te pakken en vervolgens gingen de personen er in een gereedstaande personenauto vandoor. Een oplettende getuige heeft het kenteken van de personenauto aan de politie doorgegeven. Bij de zoekactie van de politie werd het voertuig rijdend in de richting van Eindhoven, gesignaleerd. Na een achtervolging wist men de verdachten in Nuenen aan de kant van de weg te zetten. Daar werd het viertal ingerekend. Zij zijn allemaal in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Beantwoorden

Winnen ze met 1-4 zijn ze nog niet tevreden.

Beantwoorden

Goed werk agenten!

Beantwoorden

en hulde aan de bakker die zich over de beroofde dame heeft onfermd

Beantwoorden

Ze hebben ze in mijn straat opgepakt, waren roemenen..Dus ik als straf terug naar eigen land sturen!!

Beantwoorden

handjes afkappen

Beantwoorden

Ik weet wel dat Tilburg is afgegleden, maar dat het tegenwoordig in de buurt van Roemenie ligt, dat wist ik niet.
Beste Ikke, Hoe weet je nou dat het Roemenen waren? een Roemeens kenteken? Roemeens uiterlijk? Sociale uitkering? Het kunnen net zo goed Amst…….rs zijn hoor.

Beantwoorden

Gisteren moesten 3 van de 4 verdachten verschijnen voor de Raadkamer in Den Bosch. Daar besloot de rechter dat hun gevangenhouding met 90 dagen wordt verlengd. Zij mogen de feestdagen dus niet thuis doorbrengen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *