Buiten is het 15 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.211 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Het Helmondse Kindpakket heeft een zeer succesvol eerste jaar achter de rug, zo laat de gemeente vanmiddag weten. Tot 1 november zijn 3.987 aanvragen gedaan voor in totaal 404.737 euro. Zowel bij de aanvragen op het gebied van sport als op het gebied van cultuur scoort Helmond het hoogste van alle deelnemende Brabantse gemeenten.
In onze gemeente leven circa 2.500 kinderen in een huishouden met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm. Voor deze kinderen is begin 2018 het Helmonds Kindpakket in het leven geroepen. Doel is dat alle kinderen in Helmond mee kunnen doen, ongeacht de financiële situatie van hun ouders. Het Kindpakket kent een groot aantal mogelijkheden variërend van lidmaatschap van een sportclub of muziekschool tot vergoeding voor een schoolreisje, fiets, laptop of ID-kaart.
Het bereik van het Kindpakket is in Helmond hoog. Dat blijkt uit cijfers (pdf) van de Jeugdfondsen Sport en Cultuur, die namens een groot aantal Brabantse gemeenten het Kindpakket uitvoeren. Zowel op het gebied van sport als op het gebied van cultuur scoort Helmond het hoogste van alle aangesloten gemeenten. Wethouder Erik de Vries is blij met het succes van het Kindpakket: “Armoede is onacceptabel, zeker als er kinderen in het spel zijn. Het Kindpakket is een mooi instrument om alle kinderen in Helmond mee te kunnen laten doen met de gewone dagelijks dingen. Zodat ze lid kunnen zijn van een sportclub, naar muziekles kunnen en mee kunnen met het schoolreisje. Dat we nu al, binnen een jaar, zo’n groot bereik hebben is natuurlijk prachtig. Het is voor mij het bewijs dat het Kindpakket in een behoefte voorziet. Én een stimulans om het de komende tijd verder te ontwikkelen met nieuwe mogelijkheden. Zodat elk kind in Helmond de kans krijgt zich te ontwikkelen en zijn of haar talenten te benutten.” Om het succesvolle eerste jaar van het Kindpakket te vieren en de mensen van Stichting Leergeld Helmond te bedanken voor hun inspanningen, ging wethouder Erik de Vries met bloemen en taart bij hen langs, zie de foto rechtsboven.
Het Kindpakket is nog volop in ontwikkeling. In 2019 wordt gekeken naar verdere uitbreiding met onder andere huiswerkbegeleiding en kinderopvang. Verder wordt gedacht aan diplomazwemmen voor kinderen tussen 12 en 18 jaar.
Het Kindpakket gaat uit van verstrekkingen in natura. Dat betekent dat contributie of bijdrage voor een schoolreisje direct aan de vereniging of school wordt uitgekeerd. Voor andere vergoedingen wordt een bewijsstuk gevraagd (bijvoorbeeld een bon) op basis waarvan ouders het geld kunnen terugkrijgen. Stichting Leergeld is de centrale ingang voor aanvragen in het kader van het Kindpakket. De gemeente Helmond is tevens aangesloten bij het Jeugdfonds Cultuur Brabant en het Jeugdfonds Sport Brabant. Zij werken samen met Stichting Leergeld en handelen de aanvragen af die betrekking hebben op contributie van sport- of cultuuractiviteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *