Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.197 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
14reacties

Jermain de Rozario begint in mei zijn eigen restaurant op de Steenweg, daar waar nu Restaurant ’t Parlement zit. Gisteren bevestigde Jermain het nieuws dat al een tijdje in de de stad rondging.
In 2004 begon Jermain als gastheer zonder diploma bij restaurant de Warande. Enkele jaren later startte zijn culinaire carrière en werkte hij in Helmond bij Restaurant de Raymaert en ’t Parlement. Daarna ging de Helmonder in Nuenen aan de slag bij De Lindehof. Donderdag nam hij als kok na 3 jaar afscheid bij dat restaurant met 2 Michelinsterren en de nummer 14 in de prestigieuze Lekker-Lijst.
Nu is het tijd voor zijn eigen avontuur. Samen met zijn vriendin Gina Rhoe opent hij Restaurant De Rozario.

14 reacties:

In 2013 maakte hij dit al bekend, nu 3 jaar later komt de droom uit.

Doorzetter.

http://foodbrigade.nl/jermain-de-rozario-van-vuilnisman-naar-chef-kok/

Beantwoorden

Jaaa zin in 🙂

Beantwoorden
Stefan van den Heuvel

Ik wens Jermain en Gina heel veel succes.

Beantwoorden

Het is alleen wel Virginia Rhoe. ☺️

Beantwoorden

@Virginia op woensdag 6 april 2016 om 10:48:

Oeps, goed dat je dat hier even meldt. We hoorden en lazen dat je vriend je Gina noemt, vandaar dat we die naam gebruikte. Maar wellicht is die naam gereserveerd voor intimi…

Beantwoorden

Wauw zo leuk. Goed van jullie. Kom zeker keer eten.

Beantwoorden

Toon, het is Restaurant Raymaert i.p.v. Raymeart!

@ Jermain & Virginia: Collega’s, SUCCES!

Beantwoorden

Proficiat, Veel succes samen.

Beantwoorden

Gaaf Jermaine, heel veel suc6. Wat zullen jullie trots zijn Karine en Rony De Rozario

Beantwoorden

Super! Succes en maak er wat van!

Beantwoorden

Wauw Virginia Rhoe kei leuk! Wij zullen wel een x langskomen

Beantwoorden
Samantha Bloemberg

@Patrick op woensdag 6 april 2016 om 09:33:

Grappig, jouw reactie werd door de krant gelezen. 🙂
Bij jouw link “Jermain de Rozario: van vuilnisman naar chef-kok”
Zag vanochtend de krant met de kop “Van vuilnisman naar topkok”

Beantwoorden

Grote klasse waar deze Helmonder deze week aan gaat beginnen!!!
Heel veel succes!!!
Ik kwam net dit mooie artikel tegen in het grootste horecablad Entree:

Jonge chef De Rozario opent eigen restaurant
vrijdag 29 april 2016

Jermain de Rozario, werkzaam bij De Lindehof** in Nuenen opent op 4 mei zijn eigen restaurant in Helmond: De Rozario. Samen met zijn vriendin Virginia Rhoe heeft hij restaurant ’t Parlement overgenomen, waar hij in 2006 als kok begon.

De 31-jarige De Rozario omschrijft zijn keuken als ‘Jermain-style’. “Wij zijn anders en hier doen we het op mijn manier. Ik wil veel in het restaurantgedeelte aanwezig zijn en mijn gasten welkom heten en afscheid van ze nemen doe ik persoonlijk.” De amuses en desserts zal de jonge chef-kok vanaf een speciale werkbank bij de keuken bereiden. De Rozario heeft een voorkeur voor regionale producten en wat de markt hem die dag brengt. “Als ik kook, kook ik waar ik zin in heb en daardoor is het eten het allerlekkerst. Ik wil het allerbeste voor mijn gasten voor een betaalbare prijs en ik zoek graag de grenzen op om tot een maximale beleving voor mijn gasten te komen.”

Tweede Michelinster
De Rozario startte zijn carriere als gastheer in restaurant De Warande in Helmond. Bij ’t Parlement wisselde hij de voorkant in voor de keuken en klom hij in 7 jaar tijd op van leerling tot chef-kok. In 2013 ging hij aan de slag bij De Lindehof, waar hij als chef de partie onder zijn leermeester Soenil Bahadoer het topsegment leerde kennen. Hij was erbij toen het restaurant zijn tweede Michelinster in ontvangst mocht nemen en won in 2014 de kookwedstrijd Variatiechef van het Jaar.

Beantwoorden

Nu ook in prachtig interview in de Horeca Misset:

Van kapper naar kok met eigen restaurant

‘Ik was 22, toen ik nog geen ei kon bakken’, vertelt Jermain de Rozario. Nu, 9 jaar later, ziet dat plaatje er heel anders uit. De Rozario raakte met het kookvirus besmet en werkte zich in sneltreinvaart op tot chef de partie bij tweesterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen. Sinds mei mag hij zich eigenaar noemen van restaurant De Rozario in Helmond.
Jermain de Rozario (31) doet als tiener een opleiding tot kapper. ‘Vond dat alleen maar leuk vanwege al die dames die daar op school zaten’, zegt hij lachend. ‘Ik was echt een boefje’. School neemt hij in die tijd niet serieus, hij houdt vooral van feesten en geeft geld uit als water. Als de deurwaarders bij hem aankloppen, beseft hij dat het anders moet.

Roer om
Begin 20 gooit hij het roer om. Hij vindt een baan als gastheer bij restaurant De Warande in Helmond en start met het wegpoetsen van zijn schulden. In de horeca voelt hij zich thuis, maar vooral de keuken trekt hem. ‘Heb koken altijd al leuk gevonden.’

Topniveau
Bij restaurant ’t Parlement verwisselt hij de voorkant voor de keuken en klimt in 7 jaar op van leerling tot chef. Om zich verder te kunnen ontwikkelen, vertrekt hij in 2013 naar De Lindehof in Nuenen, waar hij tot april 2016 als chef de partie onder zijn leermeester Soenil Bahadoer het topniveau leert kennen. In 2014 wint De Rozario er de kookwedstrijd ‘Variatiechef van het Jaar’.

Eigen restaurant
Zijn wens om ooit een eigen zaak te hebben, is dan al diep geworteld. Met het vinden van een investeerder komt die droom uit. Samen met zijn vriendin Virginia Rhoe kan hij daardoor recent restaurant ’t Parlement, waar hij zelf jarenlang werkte, overnemen.

Leerschool De Lindehof
‘Bij De Lindehof heb ik vooral geleerd om door te zetten en te anticiperen op moeilijke situaties. Kan niet, bestaat niet. Dat wil ik hier doorvoeren.’ Over zijn eigen restaurant zegt hij lachend: ‘Druk op de ketel is niet nieuw voor me, maar dit is een heel ander verhaal. Maar de maand juni is al volgeboekt en de gasten zijn tevreden.’

Kritiek
De jonge ondernemer vertelt dat hij de eerste weken iedere avond alle gasten heeft aangesproken met de vraag of ze nog verbeterpunten voor hem hadden. ‘Ik wilde eigenlijk graag klachten horen, want daar heb ik wat aan. In het begin heb je kinderziektes en ik ben nog maar een kleine jongen. Door open te staan voor kritiek, kan ik groeien.’

Verbeterpunt
Wat het meest gehoorde verbeterpunt was? ‘De medewerkers in de bediening’, vertelt hij eerlijk. Het personeel van ’t Parlement, wat een luxe eetcafé was, is overgenomen. ‘Deze medewerkers doen het goed, maar ze moeten nog beter. Heel plat gezegd moeten ze de overstap maken van het serveren van de stokbrood met kruidenboter en de friet en mayo, naar het serveren van een terrine met ganzenlever. Het is logisch dat ik ze daarop moet trainen.’

Keuken
Het nadenken over gerechten vindt de kok mooi. ‘Op zondag houden we een soort chique kliekjesdag, om voedselverspilling tegen te gaan. Dan bedenken we ’s morgen gerechten op basis van de producten die nog in de koeling liggen en werken we niet met een menukaart. Aan tafel vertel ik welke gerechten ik dan kan maken, als tegenprestatie krijgt de gast koffie met friandises van het huis.’
Enthousiast vertelt De Rozario ook over zijn tonkabonen met chocolade die hij op de kaart gaat zetten. ‘Weet je hoe dat gerecht gaat heten? ‘Willy Tonka, als knipoog naar de chocoladefabriek van Willy Wonka in het kinderboek Sjakie en de chocoladefabriek. In het gerecht wil ik dan ook iets doen met een golden ticket.’ De chef-kok geeft er de voorkeur aan om zijn gerechten persoonlijk toe te lichten aan tafel. ‘Ik ben dan gewoon trots en vind dat leuk om te doen. Dat is geen show, zie het als een extra beleving.’

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *