Buiten is het 4 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.512 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

’t Warant (GGZ Oost Brabant) won gisteren de Gastvrijheidszorg Award 2014 in de categorie GGZ. Die award ontvingen zij tijdens het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg 2014 in het Beatrix Theater in Utrecht.
Ruim 230 ziekenhuizen, verzorgings- en verpleeghuizen en GGZ-instellingen deden dit jaar mee aan het 2-jaarlijkse project Gastvrijheidszorg met Sterren. Daartoe werden allemaal beoordeeld op de kwaliteit van het (gezond en lekker) eten en drinken, de ambiance, de service en gastvrijheid. Niet alleen inspecteurs van de organisatie gaven hun beoordeling, ook de beoordeling van de eigen cliëntenraad telde zwaar mee.
GGZ Oost Brabant biedt hulp en zorg aan mensen met psychische en psychiatrische problemen. ’t Warant is hun gebouw aan de Wesselmanlaan op het terrein van het ziekenhuis. Het juryrapport over het winnende ’t Warrant:

Veilige, menslievende en op herstelgerichte zorg zijn de uitgangspunten van ‘t Warant. Deze visie zit in de genen van alle zorgmedewerkers. De visie staat (nog) niet op papier, want volgens ‘t Warant is gastvrijheid vooral ‘DOEN’. Het ‘DOEN’ maakt wel onderdeel uit van huiskamergesprekken met cliënten en jaargesprekken met medewerkers.
De trainingen ‘minder dwang maar meer comfort’ laten mooie resultaten zien. De cliëntenraad is van mening dat goede bejegening de sleutel is tot gastvrijheid en dat is goed te zien in de servicegerichte en vriendelijke houding van de medewerkers.
Eten en drinken is voor deze categorie cliënten vooral een sociale bezigheid, maar er is een verschil tussen de diverse cliënten. Voor de vaste kwetsbare cliënten zijn in het restaurant speciale tafels gereserveerd, andere cliënten eten op hun eigen afdeling. Eën keer per week wordt op de eigen afdeling zelf gekookt, meestal als onderdeel van therapieën gericht op herstel, sfeer en samen doen.
De ambiance van deze instelling is, ondanks het feit dat de instelling al 8 jaar oud is, fris, schoon en goed onderhouden. Bij de aankleding is gebruik gemaakt van beelden en schilderijen van cliënten zelf. Ook de seizoenen en feestdagen komen in de aankleding van het gebouw terug. Veel kleinere en grotere ruimten worden door cliënten gebruikt voor het eigen programma gericht op herstel .
Met de resultaten van deze op ‘DOEN’ gerichte gastvrijheid verdient ‘t Warant terecht een eerste plaats. De jury feliciteert medewerkers, leidinggevenden en cliëntenraad van harte met dit prachtige resultaat.

Ook het Elkerliek ziekenhuis deed dit jaar weer mee. In de categorie Ziekenhuizen werden zij vierde. Eerste in die categorie werd Bernhoven, het ziekenhuis in Uden. In 2010 won het Elkerliek deze award en was daarmee dus 2 jaar het meest gastvrije ziekenhuis van Nederland. In 2012 werden zij tweede van het land.

2 reacties:

Een dikke proficiat aan de GGZ! Gelukkig heb ik er nog nooit gebruik van hoeven maken, maar goed om te weten dat als het ooit moet verblijven, ik er gastvrij onthaalt wordt.

Beantwoorden

Ik heb op het Warant een goede tijd gehad in 2011 toen ik er opgenomen was, en het eten was goed en de begeleiding aardig en behulpzaam en altijd in voor een praatje, ik vind het geweldig om te horen dat het Warant zo goed doet, volgend jaar in 2016 is het 10 jarig bestaan van het Warant, ik hoop dat het dan gevierd wordt, want dat is de moeite waard!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *