Buiten is het 20 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 94.783 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

’t Zusje App heeft de publieksprijs van de Horecava Innovation Award 2016 in de wacht gesleept. Dit werd gisteren bekend op de eerste dag van de Horecava, dé horecavakbeurs van Nederland. Duizenden mensen stemden via de Facebookpagina van de Horecava op hun favoriete innovatie. Met maar liefst 46% van de stemmen was de app van ’t Zusje de overtuigende winnaar.
De app speelt in op de ontwikkeling dat bezoekers van restaurants steeds vaker hun telefoon tevoorschijn halen om appjes te sturen, Facebook te checken of hun maaltijd te instagrammen. Meestal tot ergernis van hun tafelgenoten. In samenwerking met onlinemarketingbureau Juist ontwikkelde restaurantketen ’t Zusje daarom een app: weet je van je telefoon af te blijven, dan spaar je punten. En hoe langer je je smartphone met rust laat, hoe meer kans je maakt op  prijzen. Een primeur in Nederland.
De jury waardeert de manier waarop ’t Zusje probeert smartphonegebruik in de horeca te ontmoedigen. “Hoe vaak komt het niet voor dat alle gasten aan een tafel met hun smartphone bezig zijn in plaats van met elkaar? Daar probeert ’t Zusje iets aan te doen”, aldus de jury. “De app speelt in op de maatschappelijke ontwikkeling dat de smartphone de qualitytime met elkaar verdringt. De ondernemer maakt een statement met deze app.”
‘t Zusje heeft inmiddels 15 tapasrestaurants in Brabant, Limburg en Gelderland, waaronder die In Helmond waar voorheen Zeezicht zat. “Bij een etentje gaat het om gezellig samenzijn”, vertelt Peter Smits, eigenaar van de franchiseformule. “Met deze app willen we die sociale beleving op een speelse manier bevorderen. We merken dat de app werkt; mensen hebben in onze restaurants weer meer aandacht voor elkaar. De Horecava Innovation Award is een mooie kroon op ons werk!”
De app ’t Zusje is gratis te downloaden voor iPhone en Android, via de App Store en Google Play Store.

1 reactie:

Goed initiatief.
Restaurant zelf is 13-in-een-dozijn.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *