Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar šŸ˜»

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.071 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Een 37-jarige vrouw is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een taakstraf van 160 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden voor oplichting en identiteitsfraude. Ook moet zij zich laten behandelen aan haar verslaving en psychische problemen.
De verdachte plaatste tussen januari en augustus 2016 vanuit Helmond verschillende advertenties op Marktplaats waar ze toegangskaartjes voor de Efteling en een musical maar ook diverse goederen te koop aanbood. Ze wist het vertrouwen van 5 kopers te wekken en liet hen een afgesproken bedrag overmaken naar haar bankrekening. De vrouw die inmiddels in Tilburg woont, leverde de kaarten vervolgens niet. Volgens de rechtbank had de verdachte nooit de intentie om kaarten te verkopen en heeft zij de kopers onder valse voorwendselen overgehaald. Dit betekent dat zij zich schuldig heeft gemaakt aan oplichting.
Daarnaast bestelde de vrouw in diezelfde periode bij verschillende webwinkels tweemaal goederen op naam van haar broer en haar ex-partner, die daarna de rekeningen toegestuurd kregen en tot betaling werden aangesproken. De rechtbank veroordeelt de verdachte daarom voor identiteitsfraude.
De broer en ex-partner hebben veel hinder ondervonden van de identiteitsfraude. Ook maakte de verdachte op grove wijze misbruik van het vertrouwen dat de slachtoffers van de oplichting in haar hebben gesteld. Zij had kennelijk steeds alleen haar eigen financiƫle gewin voor ogen. Verder houdt de rechtbank er rekening mee dat de verdachte bij de politie toegaf zich eveneens schuldig te hebben gemaakt aan de oplichting van nog eens 14 mensen via Marktplaats. In dit geval zou een onvoorwaardelijke gevangenisstraf passend zijn. De rechtbank houdt er in haar uitspraak echter nadrukkelijk rekening met het advies van de reclassering. Hieruit volgt onder meer dat er bij de verdachte problemen zijn op het gebied van middelengebruik, financiƫn en psychisch functioneren. De rechtbank ziet hierin aanleiding de vrouw een forse voorwaardelijke celstraf op te leggen, die haar ervan moet weerhouden opnieuw strafbare feiten te plegen. Aan die straf koppelt de rechtbank een aantal bijzondere voorwaarden. Zo komt de vrouw onder toezicht van de reclassering te staan en moet zij zich laten behandelen voor haar problemen. Daarnaast krijgt ze een taakstraf van 160 uur en moet ze de benadeelden een schadevergoeding betalen van in totaal 578,40 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *