Buiten is het 10 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 111.465 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

3reacties

In Voorburg (in de provincie Zuid-Holland) zijn een 21-jarige Helmonder en een 30-jarige Zoetermeerder aangehouden op verdenking van het stelen van katalysatoren. Zij liepen vandaag (25 januari) rond 03.30 uur ‘s nachts in die stad. Het duo dat sporttassen droeg en in het zwart gekleed was, trok de aandacht van oplettende politieagenten.
Toen de verdachten de agenten zagen, renden ze weg. Ondanks dat 1 van de agenten de taser inzette, wist de Helmonder aanvankelijk te ontkomen. Even later kon onze stadsgenoot alsnog worden aangehouden. Hij werd aangetroffen in een geparkeerde auto waarin verschillende tassen met inbrekerswerktuigen lagen. De man uit Zoetermeer werd ook gepakt. Die had geen verklaring waarom hij daar op dat moment liep en kon zich niet identificeren.
In de omgeving van de straat waar dat duo in eerste instantie gezien werd, werden de afgelopen weken meer dan 20 katalysatoren gestolen. Afgelopen nacht zijn in die wijk ook meerdere gestolen katalysatoren aangetroffen. Opvallend, zo meldt de politie, is dat momenteel voornamelijk merken van Toyota populair zijn bij dieven, die het eerder voorzien hadden op Franse merken.
Katalysatordiefstal is een veelvoorkomend probleem, zo werden er vorig jaar april 3 Bulgaren daarvoor in Helmond aangehouden. Bijna elke auto met verbrandingsmotor heeft een katalysator, die zorgt ervoor dat uitlaatgassen gereinigd worden om de uitstoot zo schoon mogelijk te maken voor het milieu. Het gaat de dieven niet zozeer om de katalysatoren zelf, maar om het edelmetaal dat hierin verwerkt is. Dit wordt verkocht en levert zodoende geld op. Is de katalysator van je auto gestolen, dan merk je dat bij het starten. Dat zorgt namelijk voor een enorm kabaal.

3 reacties:

Chapeau voor de politie 👌👍🎩

Beantwoorden

Daar hebben ze nog oplettende agenten OP straat kennelijk,,,,

Beantwoorden

Daar mogen ze blij zijn dat er nog op dat tijdstip agenten op straat hebben en die opletten.
Hier in Helmond zitten ze tegen die tijd hier gewoon op het bureau te genieten van de koffie.
Trouwens heb ze rond dit tijdstip nog nooit rond zien rijden door helmond.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *