Buiten is het 19 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.051 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

De hoogspanningslijn tussen Uden – Helmond-Zuid en Oss – Aarle-Rixtel is sinds gisteren weer in bedrijf. Netwerkbeheerder TenneT heeft het ijs dat zich op de lijnen had vastgezet verwijderd.
Door het extra gewicht van de ijzige massa was de hoogspanningslijn op verschillende plaatsen lager gaan hangen dan de veiligheidseisen van TenneT toestaan. Daarom had TenneT had deze verbinding op zaterdag uit veiligheidsoverwegingen uit bedrijf genomen en de stroom eraf gehaald. De stroomvoorziening van het gebied is nooit in gevaar geweest aldus een woordvoerder van TenneT. Hij liet verder weten dat de wegen die op verschillende plekken onder de verbinding doorlopen, geen gevaar hadden gelopen omdat de kabels daar nog hoog genoeg liepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *