Buiten is het 5 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.322 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

De Doc Beer van IGO-POST uit Helmond kan gevaarlijk zijn voor kinderen. De neus van de beer kan loslaten, dat meldt de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit). Daarom roept het Helmonds bedrijf de beer terug. “Wij bieden u onze welgemeende excuses aan voor het ongemak” zo laat het bedrijf weten.
IGO-POST is gespecialiseerd in relatiegeschenken met (in 2012) ruim 350 medewerkers. Bij een steekproef onder een partij van deze dokterberen bleek er 1 niet in orde. Volgens het bedrijf hebben zich geen gevaarlijke situaties voorgedaan.
De beer heeft een operatieschort met mondkapje. Doordat de neus van dit beertje kan loskomen, voldoet deze knuffel niet aan de in de wet gestelde veiligheidseisen. Er bestaat zodoende namelijk een gevaar op verstikking en/of verslikking als kleine kinderen deze Doc Beer in de mond nemen.
IGO-POST vraagt consumenten de beren terug te sturen. Er zijn in totaal zo’n 10.000 exemplaren van de dokterbeer verkocht in de periode oktober 2014 tot en met mei 2015. Het artikel is te herkennen aan het label dat aan het oor van de beer bevestigd zit, met ordernummer 04112574.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *