Buiten is het 8 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.444 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

Zondagochtend rond 10.20 uur kwam de tientjesoplichter aan de deur in de Gasthuisstraat in Stiphout.
Zoals uit eerdere aangiftes bleek, kwam hij ook nu met het smoesje dat hij moest telefoneren. Hierop werd hem door de kinderen de huistelefoon overhandigd, waarna hij 2 telefoonnummers belde. Nadat niet werd opgenomen, wilde hij even binnenkomen om op internet geld over te maken, maar de kinderen lieten hem niet binnen. De gebelde nummers zijn bij de politie bekend. Deze oplichter is in heel Helmond actief zo waarschuwt de politie. Die vraagt je direct 112 te bellen als hij aan jouw deur komt of als jij ziet dat hij ergens zijn slag probeert te slaan.
Hij is ongeveer 30 jaar oud, droeg een kapotte pet, onverzorgd uiterlijk en onverzorgde kleding, sterke rokerslucht, tatoeage op zijn duim, moeilijk Nederlands sprekend en een Zuid-Europees uiterlijk. Toen hij werd gezien, vertrok hij op een nette herenfiets.

4 reacties:

Een gewaarschuwd mens….

Maar waarom de naam tientjesoplichter?

Beantwoorden

In Nederland mag dit blijkbaar want anders zat hij al achter de tralies.

Beantwoorden

@Twanneman op dinsdag 15 maart 2016 om 14:36:
Naar ons idee is dat iemand die mensen voor relatief kleine bedragen oplicht.
Het bericht is inderdaad om mensen te waarschuwen en ook hem op te sporen. De politie meldt op hun Facebook-pagina “bekend te zijn met de identiteit van deze oplichter.” Daarom mogen zij zijn foto niet verspreiden.

Beantwoorden

Ze mogen hem wel oppakken toch?

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *