Buiten is het 8 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.277 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
24reacties

Vandaag zijn er 2 toezichtcamera’s geplaatst op de locaties Weverspark en het Advocaat Botsplein in de Binnenstad. Deze camera’s richten zich op het openbare gedeelte van die 2 locaties. Politie en gemeentelijke toezichthouders zijn hierbij betrokken. Voor het daadwerkelijk plaatsen van de camera’s is toestemming verleend door het Openbaar Ministerie. Het cameratoezicht is gecommuniceerd met zowel de wijkraad als het buurtpreventieteam uit de wijk, zo laat de gemeente vandaag weten.
De camera’s worden voor een periode van 6 maanden geplaatst. Met de camera’s kan extra toezicht worden gecreëerd en wordt verwacht meer zicht en grip te krijgen op de ervaren overlast in deze buurt rondom de Lidl. Naast de toezichtcamera’s is er een intensivering van de inzet van politie en gemeentelijke handhavers. Aan bezoekers van deze locaties wordt door het plaatsen van borden kenbaar gemaakt dat zij een camera-beveiligd gebied betreden. Na 2 maanden is er een evaluatie van de effecten van het cameratoezicht op de betreffende locaties.
De bijgaande foto’s werden vandaag gemaakt tijdens het installeren van de toezichtcamera’s. De foto rechtsboven is die bij het Advocaat Botsplein, hieronder een foto bij het Weverspark.

24 reacties:

Goed idee.
Er wordt onder de ogen van de spelende kinderen drugs gebruikt.

Beantwoorden

Goed bezig

Beantwoorden

Mocht tijd worden !

Beantwoorden
Stephanie van Schaijk

Mooi zo moeten ze hier op het twijnsterhof ook maar doen ivm de afval

Beantwoorden

Het zal ook tijd worden

Beantwoorden

Tijdelijk?? Mooi late hange ….

Beantwoorden

Doe dat even ook bij de Spitsmuisstraat, bij de afgesloten parkeer plaats , naast nummer 28 .. daar wordt heel wat afgehandeld

Beantwoorden

Werd tijd

Beantwoorden

Gewoon in elke wijk.

Beantwoorden

Word eens tijd dat het overl in de wijken een camera komt scheelt de politie een hoop zoek werk.

Beantwoorden

Hopelijk wordt de overlast nu minder.

Beantwoorden

Goed. Is nodig in Weverspark…. veel gaande daar, erg jammer.

Beantwoorden

Word is tyd in deze rotbuurt kan juilie zelf zien wat ze hier uitspoken en weggooien kyken of het nu wat veilige r wordt

Beantwoorden

Is het daar ook al nodig 😶
Ja die containers is een puinhoop lang de Lidl

Beantwoorden

Dat ze maar niks meer in die kleding bak stoppen van afval of wat anders wand wij van blink moeten daar in echt vieze mensen zijn het in de heistraat bah bah bah bah

Beantwoorden

Ik vind de Heistraat tegenwoordig wel ok!!! 8 jaar geleden met al die samenscholing van tuig, was het veel erger! Het is heel simpel! De overheid moet gewoon handhaven, en is verantwoordelijk voor de openbare veiligheid! Overlast moet gewoon direct bij de wortel aangepakt worden, ook in het weverspark!!! Discuseren is onzin! De verantwoordelijkheid ligt bij de overheid. En als het al ver uit de hand gelopen is, komen zij pas in actie! Ze zouden bij vroege signalen al moeten ingrijpen! En,…. Zoals iedereen weet,…. Gaat het toch altijd over sub groepen, die hun leed toch altijd afschuiven op een ander!

Beantwoorden

Zouden ze ook bij de Brem in Rijpelberg moeten doen. Loopt elkaar uit de klauwen.

Beantwoorden

Kijk eens overdag waar onze kindjes horen te spelen, in de afgedekte hoekjes staan ze te broeden, jonge marokkaantjes die drugs en nepgoud willen verkopen.

En nergens politie k te zien!

Beantwoorden

Ja joey, dat de overheid haar taken vaak verzuimd, ben ik helemaal met je eens. Voor ze in actie komen zijn problemen al zo lang aan het rotten, dat je er gewoon moedeloos van wordt. Maar jah,…. Eigen rechter spelen mag helaas ook niet. Als de burgers het zelf mochten oplossen, waren we allang van die bras bevrijd!

Beantwoorden

De aanleg van het Weverspark is helaas geen succes gebleken. Goed bedoelt door de gemeente en Woonpartners, maar het is een verzamelplaats van rotzooi en hangplek van nog meer gerotzooi geworden.
Mijn oude buurman heeft er een paar keer meegeholpen met opruimen, maar het is vechten tegen de bierkaai, enkele dagen later ligt het weer vol. Hij is daar zo teleurgesteld over en is ermee gestopt. Jammer maar begrijpelijk. Hij baalt er enorm van naar deze buurt te zijn verhuisd.

Beantwoorden

@” moi”!!! op zaterdag 24 augustus 2019 om 11:57:

Misschien moet je je tekst even herzien… Ik denk namelijk dat je nog niet genoeg uitroeptekens hebt gebruikt.

Beantwoorden

Weten jullie zeker dat voor het daadwerkelijk plaatsen “toestemming” van OM nodig was ?
Bij mijn weten beslist een Burgemeester hierin, gaat om handhaven openbare orde.

Beantwoorden

@Andre op maandag 26 augustus 2019 om 14:36:

Aannemende dat de vraag aan ons gesteld wordt: dat liet de gemeente ons vrijdag zelf weten.

Beantwoorden

Skrafiet, wat een onzin. Begin mij niet over uitroeptekens. Er zijn hier genoeg mensen die Nuenen met eu schrijven.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *