Buiten is het 7 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 91.578 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Het Helmond Interventie Team (HIT) heeft vanochtend een controle gehouden bij 5 woningen. Daarvan waren er 2 woningen in de Binnenstad, 1 in het centrum, 1 op Suytkade en 1 in Helmond Noord. Er was sprake van een hercontrole die specifiek was gericht op bewoning. Er werden meerdere misstanden geconstateerd. Tegen alle overtredingen is opgetreden. De resultaat van de actie:
• 4 keer adresfraude;
• 1 keer mogelijk sociale zekerheidsfraude;
• 1 keer strijdigheid met het bestemmingsplan;
• 1 keer was het pand geopend terwijl het dicht had moeten zijn.
Doel van dit team is om ernstige leefbaarheids- en veiligheidsproblemen aan te pakken en op te lossen. Binnen HIT werken onder meer diverse afdelingen van de gemeente, Politie, Vreemdelingenpolitie, Belastingdienst, Milieudienst, Brandweer, Inspectie SZW en de Voedsel en Warenautoriteit nauw met elkaar samen. Zij voeren acties uit bij panden waarvan sterk het vermoeden bestaat dat er een veelheid aan misstanden is. Denk bijvoorbeeld aan een horecapand dat voor veel overlast zorgt en waar illegalen in de keuken werken of panden waar veel mensen onder slechte omstandigheden wonen zonder dat een kamerverhuurvergunning is afgegeven. HIT pakt allerlei panden aan, van woningen tot bedrijfsgebouwen.

3 reacties:

merk weinig van hittenteams hier in de Molenstraat ze gaan voorom binnen en komen achterom weer buiten en andersom///???
Ook dames van,, wat zal ik zeggen twijfelachtige allooi”?
Gaan van het een adres naar het ander.
Dronken Polen, Roemenen enz. incl.de dames schreeuwen s`nachten de hele buurt wakker en rollebollen vechtend en ruzieënd over de parkeerplaats.
Ze Zijken (sorry) en kotsen de hele boel onder in de doorgang naar de Molenstraat. En waar is het toezicht ??????? er wordt achterom gedealt dat het barst,En waar is het toezicht????
Wanneer komen er afdoende maatregels ook de woning verhuurders kunnen hierin meewerken, maar je hoort niets van ze en je ziet ook niets van ze?
Wat nou hit team?? wat nou toezicht? Als het dit is nou dan weet ik hem wel hangen.

Beantwoorden

@willem op dinsdag 23 september 2014 om 14:08:

Wellicht heb je iets aan de onderstaande informatie van de gemeente:

Hoewel HIT zijn voelhorens in de samenleving heeft, kan het niet zonder tips van de Helmonders. Inwoners worden opgeroepen om overlastsituaties door te geven aan het HIT-Team. Dit kan anoniem per telefoon (14 0492 ) of per mail [email protected]
Tips worden vertrouwelijk behandeld.

Beantwoorden

@Willem, je woont op het verkeerde deel van de molenstraat haha.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *