Buiten is het 12 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.139 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

Tussen Helmond en Eindhoven en ook Deurne rijden er veel minder treinen. Dat komt door een defecte bovenleiding die vanochtend al vroeg werd gemeld.
Dit duurt tenminste tot 12:30 uur. Dat meldde de NS zojuist. Er rijden snelbussen tussen Eindhoven, Helmond, Deurne en Horst-Sevenum en stopbussen tussen Helmond Brouwhuis, Helmond ’t Hout, Helmond en Helmond Brandevoort.

In de reacties hieronder staan updates.

5 reacties:

Verdorrie, dus dadelijk toch maar met de auto. 🙁

Beantwoorden

Update 1:
“Een vervelende storing” liet een woordvoerder van ProRail weten. “Iedere storing is natuurlijk vervelend, maar een bovenleiding repareren kost meestal wat meer tijd om te herstellen dan bijvoorbeeld een wissel of seinstoring.”
Michiel van Geel meldde kort na 9 uur dat de vervangende bussen van Deurne naar Eindhoven op zich lieten wachten. “Slechts 1 bus gezien op station Helmond Brouwhuis en die zat al vol.” Maar hij had geluk dat hij een kwartier later met een trein meekon naar Eindhoven. Die overvolle Sprinter (zie onderstaande foto die Michiel ons stuurde) sloeg station ’t Hout en Brandevoort over.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 13 december 2017 om 09:39:

Er viel even later zelfs iemand flauw. Mooi om te zien dat ondanks dat het extreem vol was er toch ruimte gemaakt kon worden zodat hij kon ademen.

Beantwoorden

Update 2:
De hierboven beschreven treinverstoring duurt nog tenminste tot 13.30 uur. Dat liet de NS enkele minuten geleden weten. Volgens Claudia Schoormans zijn alle treinen van Helmond naar Eindhoven gecanceld.

Beantwoorden

Update 3:
Door de (inmiddels bijna afgeronde) werkzaamheden aan de defecte bovenleiding rijden er op dit moment nog steeds minder treinen rijden. Dit duurt tot ongeveer 16.00 uur en vanaf dan rijden de treinen weer normaal zo laat de NS weten.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *