Buiten is het 7 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.322 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

Vanaf maandag vinden er werkzaamheden plaats aan de Rijnlaan en Biesbosch in Brouwhuis. Daar wordt het wegdek vervangen en de straat beter ingericht als een 30km/h-zone. Ook vinden er werkzaamheden plaats aan de parkeervakken.
Het hele werk is naar verwachting van de gemeente in maart klaar. Dit is afhankelijk van de weersomstandigheden en/of andere onvoorziene zaken. Het werk vindt in fases plaats, zodat de woningen aan die 2 straten zo goed mogelijk bereikbaar blijven. Voor doorgaand verkeer is de weg afgesloten en is er een omleidingsroute die wordt aangegeven met de gebruikelijke gele borden.
In de Rijnlaan en Biesbosch wordt de weg versmald en enkele drempels en plateaus aangelegd, zodat het verkeer wordt afgeremd. De indeling van de weg past op die manier beter bij de maximumsnelheid die er geldt. Dit is 30km/h. De weg wordt ook opnieuw geasfalteerd.
Aan die straten zijn in het verleden bomen geplant in te kleine vakken. Ze kunnen daardoor niet goed groeien en de wortels van de bomen drukken de bestrating omhoog. Daarom worden enkele bomen gekapt. Op andere plekken ontstaat er daardoor meer ruimte om grotere vakken rondom bomen te maken. Daar waar mogelijk, worden er nieuwe bomen geplant.

4 reacties:

Het werd wel eens tijd dat men dit circuit aan gingen passen. Dat ze vooral de bocht voor de frietzaak aanpakken, want dat daar nog niemand op z’n dak is beland is mij een groot raadsel.

Beantwoorden

dus niets richting de industrie vanuit de vissers? dus ik kan gewoon vannaf dat aflopend fietspadje naar me werk gewoon blijven fietsen of moet ik nu echt via de kanaal naar me werk ?

Beantwoorden

Fijn dat de omwonenden van de Biesbosch hier NIET over geïnformeerd zijn door de gemeente. Afgelopen zondag ochtend om 7.30 uur uit bed gejakkerd door de herrie, op zondag ochtend nota bene weer heel duidelijk gecommuniceerd naar de burger.

Beantwoorden

@Eric op dinsdag 3 november 2015 om 12:05:

Bewoners tellen niet meer mee. Ik woon aan de Amer en trilde ook zowat mijn nest uit. Ik was al blij dat de grootste herrie van de Zeeman verbouwing achter de rug was…

Ik vermoed dat de werkzaamheden op de idiote tijden zijn, om het winkelend publiek zo min mogelijk te hinderen. En de omzet van de winkeliers niet ten nadele te zijn.

Maar dat er bewoners zijn die hun rust nodig hebben is niet belangrijk meer.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *