Buiten is het 23 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 112.580 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

2reacties

Maandagavond werden 3 mannen op de Bakelsedijk in de Binnenstad opgepakt door de politie. Dat lieten meerdere ooggetuigen aan de weblog weten. Navraag bij de politie leerde dat (zoals de tipgevers al dachten) het trio werd aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. Het betreft 2 Amsterdammers van 27 en 39 jaar en een 39-jarige inwoner van Rijsenhout (een dorp in de provincie Noord-Holland). Zij werden op verzoek van de Amsterdamse politie in een lopend onderzoek aangehouden door agenten in burger van de Landelijke Eenheid. 
De 3 Hollanders reden in een personenauto die rond 20.15 uur op de Bakelsedijk (ter hoogte van de Hindestraat) werd klemgereden door 2 burgervoertuigen van de politie. De inzittenden werden aangehouden. Geüniformeerde agenten van de politie eenheid Oost-Brabant werden ter ondersteuning opgeroepen en kwamen ter plaatse.
Onder toeziend oog van veel omstanders werd het voertuig ruim een uur van voor naar achteren uiterst grondig onderzocht. Zowat alles wat erin lag, werd eruit gehaald en geïnspecteerd. Of er iets strafbaars werd aangetroffen, werd niet bekend gemaakt. Toen de agenten in burger dat onderzoek hadden afgerond, werd de auto afgesleept door een takelwagen. 
Inmiddels zijn de 3 mannen in vrijheid gesteld. Maar ze blijven wel verdachten, zo liet de politiewoordvoerder vanmiddag weten.

2 reacties:

Ik vond het maar een opstandig en triest tafereel met al die mensen die stonden te kijken, roepen en moeilijk te doen. Bah bah, laat de politie gewoon hun werk doen!

Beantwoorden

Wellicht moet de politie dit soort lui oppakken buiten deze wijk. Door de velen rellen in deze wijk zijn de de lokale en voornamelijk jeugdige bevolking zeer recalcitrant jegens de politie en orde handhaving. Op het moment dat er uniformen met geel lichtgevende strepen zich daar vertonen, gedragen zij zich als stieren die de kleur rood in hun zichtveld krijgen. De reactie kun je vergelijken met anarchie-

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *